Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Νέο Volvo FH με I-Save! (+vid)

4.399 Επισκέψεις στο άρθρο (27/6/2019)

Προσκεκλημένοι της Volvo Trucks, βρεθήκαμε στην Σουηδία για την επίσημη παρουσίαση του νέου FH με σύστημα I-Save που προσφέρει μείωση κατανάλωσης έως 7% στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων!

Μη χάσετε το επόμενο τεύχος του Auto Τρίτη Επαγγελματικά, στις σελίδες του οποίου μπορείτε να βρείτε τα όσα μάθαμε σχετικά με το άκρως εξελιγμένο και αποδοτικό νέο Volvo FH με τεχνολογία I-Save, που χάρη στον υπερσύγχρονο πετρελαιοκινητήρα D13TC με Turbo Compound, σε συνδυασμό με πολλαπλές ακόμη τεχνολογικές καινοτομίες, είναι σε θέση να επιφέρει μείωση του κόστους καυσίμου για μια μεταφορική εταιρεία έως και κατά 7% στα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων.
Στο επίκεντρο των νέων βελτιώσεων του Volvo FH συναντάμε τον προηγμένο D13TC, έναν πετρελαιοκινητήρα 12,8λτ. που μεταξύ άλλων υιοθετεί πολλαπλές κατασκευαστικές τροποποιήσεις όπως π.χ. τα νέα έμβολα με κυματοειδές εσωτερικό, στοιχείο που βελτιώνει την καύση του καυσίμου, αυξάνει την απόδοση του κινητήρα ενώ βελτιστοποιεί την διαχείριση της παραγόμενης ενέργειας και θερμοκρασίας κατά την εν λόγω διαδικασία.
Ωστόσο, η πιο σημαντική νέα τεχνολογία είναι η εκμετάλλευση της περίσσειας ενέργειας που εμπεριέχεται στα εκλυόμενα καυσαέρια μέσω μιας πρόσθετης τουρμπίνας στην εξαγωγή, της μονάδας «Turbo Compound».
Στα επιπλέον –νέα- χαρακτηριστικά του νέου Volvo FH αξίζει να αναφέρουμε τον νέο, ελαφρύτερο και πιο αποδοτικό πίσω άξονα, το εξελιγμένο σύστημα «I-See» που προσαρμόζει την λειτουργία της γραμμής μετάδοσης κίνησης αναλόγως της τοπογραφίας της διαδρομής που ακολουθείται κ.ά.
Όλα τα παραπάνω επιφέρουν συνολική μείωση της κατανάλωσης έως και κατά 7% σε σχέση με ένα Volvo FH με κινητήρα D13 που καλύπτει τις προδιαγραφές Euro 6 D.
Σε ότι αφορά στον νέο πετρελαιοκινητήρα D13TC, αξίζει να αναφέρουμε πως θα είναι διαθέσιμος σε εκδόσεις με ισχύ 460 ή 500 ίππων και μέγιστη ροπή 2.600 ή 2.800 Nm αντίστοιχα.
Περισσότερα για τη νέα, πιο αποδοτική έκδοση του Volvo FH αλλά και πληροφορίες για το πώς λειτουργεί η τεχνολογική καινοτομία «Turbo Compound της Volvo Trucks μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω video…