Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Volvo FL Electric που θα λανσαριστεί στην ΕΕ μέσα στο 2019, μπορεί να επιχειρήσει με άνεση κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω των –σχεδόν- μηδενικών εκπομπών θορύβου κατά τη λειτουργία του.

Παράλληλα, οι μηδενικές εκπομπές ρύπων, του επιτρέπουν να χρησιμοποιείται ακόμη και σε στεγασμένους χώρους!

Η νέα πρόταση της Volvo Trucks στα ηλεκτροκίνητα φορτηγά αστικών διανομών, εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 185 kW, με 425 Nm ροπής αντίστοιχα.

Νέο Volvo FL Electric

13.585 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2018)

Η Volvo Trucks ανακοίνωσε πως μέσα στο 2019 αναμένεται να ξεκινήσουν οι πωλήσεις και η μαζική παραγωγή του πρώτου ηλεκτροκίνητου φορτηγού της στην ΕΕ, του νέου FL Electric.

Σε απόλυτη συμφωνία με το… πνεύμα των καιρών, η Volvo Trucks ανακοίνωσε πως μέσα στο 2019 θα λανσάρει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το πρώτο –πλήρως- ηλεκτροκίνητο φορτηγό της, το Volvo FL Electric.
Σε σχετικές του δηλώσεις, ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Claes Nilsson, τόνισε πως: «… Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι με την παρουσίαση του πρώτου από σειρά πλήρως ηλεκτροκίνητων φορτηγών, έτοιμων να παραδοθούν για κανονική κυκλοφορία. Με αυτό το μοντέλο, επιτρέπουμε στις πόλεις που στοχεύουν στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, να επωφεληθούν από τα οφέλη των μεταφορών με ηλεκτροκίνητα φορτηγά».
Σε αυτό το σημείο, αξίζει να εστιάσουμε τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτροκίνητου φορτηγού που προορίζεται για αστικές διανομές προϊόντων σε σχέση με τις υπάρχουσες, συμβατικές, εκδόσεις.
Λόγω των μηδενικών εκπομπών ρύπων του, ένα όχημα όπως το νέο Volvo FL Electric μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε στεγασμένους σταθμούς διακίνησης εμπορευμάτων και σε ζώνες χαμηλής περιβαλλοντικής όχλησης.
Παράλληλα, οι σχεδόν μηδενικές εκπομπές θορύβου κατά τη λειτουργία του, συντελούν σε ευκαιρίες εκτέλεσης περισσότερων εργασιών – δρομολογίων κατά τη διάρκεια της νύχτας, περιορίζοντας έτσι τον κυκλοφοριακό φόρτο στο οδικό δίκτυο μιας μεγαλούπολης κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Χαρακτηριστικά είναι μάλιστα τα αποτελέσματα του πρόσφατου ερευνητικού προγράμματος «Off Peak City Distribution» στο οποίο συμμετείχε η Volvo Trucks, με αντικείμενο την πραγματοποίηση αστικών διανομών εκτός των ωρών αιχμής, όπου αποδείχθηκε πως τα φορτηγά που επιχειρούσαν κατά τις διάρκεια των νυχτερινών ωρών, ήταν σε θέση να επιτελέσουν το έργο τους στο 1/3 του χρόνου που απαιτούνταν για την ίδια δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε πως η σουηδική εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ των πρωτοπόρων σε ζητήματα ηλεκτροκίνησης αναφορικά με τα βαρέα επαγγελματικά της οχήματος καθώς, π.χ. η Volvo Buses έχει ήδη να επιδείξει περισσότερες από 4.000 πωλήσεις ηλεκτροκίνητων λεωφορείων από το 2010.
Για τον λόγο αυτό, το νέο Volvo FL Electric θα βασίζεται σε πολλαπλές, δοκιμασμένες και αξιόπιστες λύσεις ενώ έχει δοκιμαστεί διεξοδικά από την αρχή, χωρίς να παραβλέπουμε πως θα υποστηρίζεται από το ευρύ δίκτυο πωλήσεις, service και προμήθειας ανταλλακτικών της Volvo Trucks σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Το νέο Volvo FL Electric με μια ματιά
Η πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση του Volvo FL θα έχει μεικτό βάρος 16t. και θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 185 kW (252 ίπποι περίπου), με μέγιστη ροπή 425 Nm αντίστοιχα.
Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στον πίσω άξονα μέσω ενός κιβωτίου με δύο σχέσεις ενώ, για την απαιτούμενη ενέργεια φροντίζουν 2 – 6 μπαταρίες ιόντων λιθίου, με συνολική χωρητικότητα 100 – 300 kWh.
Με βάση τα όσα ανακοινώνει ο κατασκευαστής, η μέγιστη αυτονομία του οχήματος ανέρχεται στα 300 χλμ. ενώ, αναλόγως του δικτύου ηλεκτροδότησης που υποστηρίζει τον σταθμό φόρτισης του οχήματος, η πλήρωση των μπαταριών επιτυγχάνεται σε 1 – 2 (ταχεία διαδικασία) έως και 10 ώρες.