Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Στόχος του εγχειρήματος στον αυτοκινητόδρομο Α35 της Ιταλίας, είναι η ασύρματη –επαγωγική- φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων όλων των ειδών, όπως το λεωφορείο της συμμετέχουσας στο πρότζεκτ, Iveco Bus.

Ο αυτοκινητόδρομος του μέλλοντος στην Ιταλία

2.832 Επισκέψεις στο άρθρο (24/5/2021)

Εταιρείες κολοσσοί όπως η Iveco και μεγάλα πανεπιστήμια ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Ιταλία, για να δημιουργήσουν τον αυτοκινητόδρομο του μέλλοντος, στον οποίο τα ηλεκτρικά οχήματα θα φορτίζουν επαγωγικά τις μπαταρίες τους, απλά διασχίζοντάς τον!

«Arena del Futuro» ονομάζεται το πρώτο παγκοσμίως καινοτόμο συνεργατικό έργο, που έχει ως στόχο την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών, για τη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών, προς έναν κόσμο με ουδέτερες εκπομπές άνθρακα.
 
Το εν λόγω έργο προγραμματίζεται να λάβει χώρα σε ένα μικρό τμήμα του αυτοκινητόδρομου Α35 της Ιταλίας, ο οποίος είναι γνωστός ως «Brebemi», από τα αρχικά των τριών επαρχιών Μπρέσια, Μπέργκαμο και Μιλάνο. Σε αυτό το έργο συμμετέχουν μια σειρά πανεπιστημίων της γειτονικής χώρας, όπως και γνωστές εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες είναι η Iveco, ο Όμιλος Stellantis, η ΑΒΒ και άλλες.
 
Αυτή η κοινοπραξία θα συνεργαστεί τους επόμενους μήνες για να αποδείξει την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των τεχνολογιών για την τροφοδότηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, λεωφορείων και επαγγελματικών οχημάτων, χρησιμοποιώντας δυναμική επαγωγική φόρτιση χωρίς επαφή.
 
Η μοναδικότητα του συγκεκριμένου εγχειρήματος έγκειται στο γεγονός ότι, για πρώτη φορά στον κόσμο, μια ομάδα σημαντικών διεθνών βιομηχανικών εταιρειών, που υποστηρίζονται από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια και ιδρύματα, θα συνεργαστούν με στόχο την ανάλυση όλων των δεδομένων που σχετίζονται με αυτήν τη φουτουριστική τεχνολογία, που θα προκύψουν τους επόμενους μήνες εργασίας και μελέτης.
 
Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει:
  • Την κατασκευή ενός τμήματος μήκους 1.050 μέτρων που τροφοδοτείται από 1ΜW ηλεκτρικής ενέργειας, το επονομαζόμενο «Arena del Futuro», που βρίσκεται σε μια ιδιωτική περιοχή του αυτοκινητόδρομου Α35 κοντά στην έξοδο Chiari Ovest.
  • Την εφαρμογή της τεχνολογίας «Dynamic Wireless Power Transfer» σε ηλεκτρικά οχήματα με διάφορες τιμές αυτονομίας, σε ένα στατικό και δυναμικό περιβάλλον.
  • Την προηγμένη συνδεσιμότητα μέσω τεχνολογιών 5G και IoT (Internet of Things) για τη διασφάλιση της μέγιστης οδικής ασφάλειας και τη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας των επαγγελματικών οχημάτων
  • Τη βελτιστοποίηση της επιφάνειας του δρόμου, ώστε να είναι πιο ανθεκτική και να μην επηρεάζει την απόδοση του επαγωγικού φορτίου.