Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα εν λόγω οχήματα φαντάζουν ως μια ιδανική επιλογή στην προσπάθεια μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης των σύγχρονων μεγαλουπόλεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κλάδος των αστικών λεωφορείων έχει ήδη να επιδείξει πολλαπλές επιλογές αναφορικά με αμιγώς ηλεκτροκίνητες ή υβριδικές εκδόσεις οχημάτων, που ήδη διατίθενται σε μαζική παραγωγή.

Λεωφορεία: Οι «μπροστάρηδες» στα ηλεκτροκίνητα βαρέα επαγγελματικά

Στην παρούσα φάση, ο κλάδος των λεωφορείων και πιο συγκεκριμένα, η κατηγορία των αστικών λεωφορείων, αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» σε ότι αφορά στις εξελίξεις που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων. 
Με κυρίαρχο την αγορά της Κίνας, όπου κυκλοφορούν περισσότερα από 100.000 ηλεκτροκίνητα αστικά λεωφορεία (περίπου το 95% των κυκλοφορούντων οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο), ολοένα και περισσότερες μεγαλουπόλεις αναζητούν λύσεις που σχετίζονται με τα ηλεκτροκίνητα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του περιβάλλοντος. 
Οι διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες από την πλευρά τους, εξελίσσουν και πειραματίζονται πάνω σε μια σειρά από πρακτικές ως προς τα συστήματα μετάδοσης της κίνησης των οχημάτων που περιλαμβάνουν από ηλεκτροκινητήρες σε διάφορους τροχούς των οχημάτων, ειδικές συστοιχίες μπαταριών ιόντων, συστήματα ταχείας –μερικής- φόρτισης των μπαταριών κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του οχήματος, συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση του οχήματος κ.ο.κ. 
Χαρακτηριστικά περίπτωση του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που παρατηρείται στα –νέας τεχνολογίας- ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, ιδίως στον κλάδο των αστικών συγκοινωνιών, είναι η σημαντικότατη διάκριση του –αμιγώς ηλεκτροκίνητου- Solaris Urbino Electric, που στην πρόσφατη 66η ΙΑΑ του Ανοβέρου (Σεπτέμβριος 2016), απέσπασε τον τίτλο του «International Bus of the Year» για το 2017. 

 

ΔΙΑΦΟΡΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ