Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πολλαπλές εταιρείες όπως π.χ. η MAN Truck & Bus έχουν ήδη παρουσιάσει πρωτότυπες εκδόσεις ηλεκτροκίνητων εκδόσεων των φορτηγών που προσφέρουν στη γκάμα τους.

Αντίστοιχα, εταιρείες όπως η Scania συμμετέχουν σε ενδιαφέροντα προγράμματα που περιλαμβάνουν τη δυνατότητα φόρτισης των ηλεκτροκίνητων φορτηγών –καθοδόν- από σχετικές υποδομές στο οδικό δίκτυο.

Το ίδιο ισχύει και για τη Mercedes-Benz, με το φουτουριστικό Urban Truck να αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα τις πιλοτικές δοκιμές του στην Ευρώπη.

Φορτηγά: Μείωση λειτουργικού κόστους έως και 65%!

Η χρήση ηλεκτροκινητήρων έχει πολλαπλά οφέλη σε διάφορους τομείς, αναφορικά με τον κλάδο των φορτηγών οχημάτων, τόσο για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον, όσο τους ιδιοκτήτες τους. 
Εταιρείες όπως οι MAN Truck & Bus, Scania, Volvo Trucks, Iveco, Mercedes-Benz, για να αναφέρουμε ορισμένες από τις σημαντικότερες, έχουν ήδη παρουσιάσει τα πρώτα δείγματα γραφής τους σε αυτόν τον τομέα με στόχο να παρουσιάσουν τις τελικές εκδόσεις παραγωγής των μελλοντικών –αμιγώς ηλεκτροκίνητων- φορτηγών τους, μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας. 
Και σε αυτόν τον κλάδο, το ζήτημα της μέγιστης αυτονομίας είναι το σημαντικότερο «αγκάθι» αναφορικά με την επέκταση της χρήσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων ωστόσο, χαρακτηριστικά είναι τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών της Daimler AG, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε πως το κόστος των μπαταριών για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα αναμένεται να μειωθεί κατά 2,5 φορές έως το 2025 σε σχέση με τα επίπεδα του 1997 (από 500 ευρώ/kWh στα 200 ευρώ / kWh). Την ίδια στιγμή, η ενεργειακή τους απόδοση θα αυξηθεί αντίστροφα, από τα 80 Wh/kg στα 200 Wh/kg!
Σε κάθε περίπτωση, η χρήση ηλεκτροκίνητων εκδόσεων φορτηγών που θα αναλαμβάνουν π.χ. διανομές προϊόντων εντός της πόλης, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαιτέρως τις αρμόδιες αρχές των μεγαλουπόλεων και της ΕΕ καθώς, η πλήρως αθόρυβη λειτουργία τους διασφαλίζει τη δυνατότητα χρήσης τους και κατά τη διάρκεια της νύχτας. 
Αυτό συνεπάγεται πως, διάφοροι τύποι μεταφορών όπως π.χ. η αποκομιδή απορριμμάτων, ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων κ.ο.κ., θα μπορούσε να λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να επηρεάζει την ζωή των πολιτών αναφορικά με τα επίπεδα του παραγόμενου θορύβου αλλά με σαφή οφέλη σε ότι αφορά στους χρόνους πραγματοποίησης των δρομολογίων ή στην μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στα μεγάλα αστικά κέντρα. 
Καταλήγοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος «ELMO» που αφορά στην ανάλυση των πλεονεκτημάτων και των προβλημάτων που επιφέρει η χρήση ηλεκτροκίνητων φορτηγών σε διάφορους τύπους μεταφορών, τα εν λόγω οχήματα είναι σε θέση να προσφέρουν μείωση του λειτουργικού κόστους μιας επιχείρησης έως και κατά 65% σε σχέση με τις αντίστοιχες συμβατικές επιλογές που είναι διαθέσιμες στην παρούσα φάση… 

 

ΔΙΑΦΟΡΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ