Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Έντονα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των οδικών εμπορευματικών μεταφορέων προκαλεί η εξαίρεση τους από τα μέτρα στήριξης της Ελληνικής Κυβέρνησης.

ΟΦΑΕ: Έντονη αντίδραση για την εξαίρεση των μεταφορέων

23.199 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2020)

Μέσω επιστολής προς τον πρωθυπουργό, η ΟΦΑΕ εκφράζει την έντονη αντίδραση της στην εξαίρεση των οδικών μεταφορέων από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Μέσω ανοιχτής επιστολής που απέστειλε στον πρωθυπουργό, κ. Κ. Μητσοτάκη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του κλάδου των οδικών μεταφορών για την εξαίρεση των ΚΑΔ που αφορούν στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές από τα ελεύθερα επαγγέλματα που συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Ελληνική Κυβέρνηση.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή, «… Είναι προφανές πως κάτι τέτοιο μόνο εκ παραδρομής μπορεί να έγινε, παρερμηνεύοντας την τρέχουσα κατάσταση με την μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικό εξοπλισμό και καύσιμα), η οποία όμως αντιστοιχεί σε ένα πολύ μικρό ποσοστό της αγοράς, της τάξεως του 8 – 12%, ενώ, η υπόλοιπη έχει παροπλιστεί εντελώς, με εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις να παραμένουν κλειστά, καθώς επίσης και με μεγάλη μείωση του εξαγωγικού και εισαγωγικού έργου λόγω της δυσχερούς κατάστασης στην διεθνή αγορά και των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνει κάθε χώρα».

Την επιστολή διαμαρτυρίας της ΟΑΦΕ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ