Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Προληπτικά μέτρα προστασίας για επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών ανακοίνωσε το ΠΣΧΕΜ.

Οδηγίες προφύλαξης για επαγγελματίες οδηγούς

3.179 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2020)

Οι επαγγελματίες οδηγοί εξακολουθούν να βρίσκονται στην… πρώτη γραμμή και είναι ευάλωτοι σε πάσης φύσεως μολύνσεις. Διαβάστε για τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λάβετε για να παραμείνετε υγιείς.

Σε σχετική του ανακοίνωση, το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ) αναφέρεται αναλυτικά στα προληπτικά μέτρα που επιβάλλεται να λαμβάνουν οι επαγγελματίες οδηγοί προκειμένου να παραμείνουν υγιείς και να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντα τους.
Πιο συγκεκριμένα, το ΠΣΧΕΜ συνιστά τα ακόλουθα:
  • Η χρήση μάσκας, γαντιών, αντισηπτικών, προστατευτικών παπουτσιών μιας χρήσης κ.λπ. είναι επιβεβλημένη ωστόσο, αν οι προμήθειες σας στα παραπάνω υλικά έχουν εξαντληθεί, να τα ζητάτε από τους φύλακες στις εισόδους των εταιρειών που επισκέπτεστε.
  • Να ακολουθείτε πιστά τους κανόνες που ορίζουν οι εταιρείες και τα μέτρα προστασίας που τυχόν έχουν λάβει.
  • Να παραμένετε στην καμπίνα του οχήματος σε όλη τη διάρκεια φόρτωσης / εκφόρτωσης ή σε ενδεδειγμένο χώρο αναμονής, όπου αυτό είναι εφικτό.
  • Να ανταλλάσετε τα συνοδευτικά έγγραφα με τη χρήση γαντιών μιας χρήσης και χειρουργικής μάσκας σε πλαστικό φάκελο, ο οποίος να απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση.
  • Να τηρείτε τις σχετικές αποστάσεις ασφαλείας με όσους έρχεστε σε επαφή.