Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ορισμένες από τις νέες πινακίδες που προβλέπονται για την απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της χώρας.

Οι νέες πινακίδες για τα φορτηγά

3.365 Επισκέψεις στο άρθρο (28/2/2018)

Αυτές είναι –ορισμένες- από τις νέες πινακίδες που χρησιμοποιούνται πλέον για την απαγόρευση διέλευσης των φορτηγών στο παράπλευρο – παραλλαγμένο οδικό δίκτυο της χώρας.

Με βάση την υπουργική απόφαση ΔΝΣγ/οικ.70849/ΦΝ 393/2017, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3769/Β/26-10-2017 με τίτλο «Καθορισμός και σήμανση οδών οι οποίες χρησιμοποιούνται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας και στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας», ορίζονται οι σχετικές διατάξεις για την σχετική απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων.
Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για ένα μέτρο που έχει προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων τόσο από τους επαγγελματίες μεταφορείς και τον κλάδο των φορτηγών όσο και από άλλους φορείς της αγοράς, με αποτέλεσμα να έχει υποβληθεί και Αίτηση Ακυρώσεως του από το Π.Σ.Χ.Ε.Μ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η εκδίκαση της οποίας μάλιστα έχει αναβληθεί συνολικά πέντε φορές ως και σήμερα, με τελευταία ημερομηνία να έχει οριστεί η 22η Μαΐου του 2018.
Σε κάθε περίπτωση, στην εν λόγω απόφαση περιλαμβάνονται και δεδομένα αναφορικά με τη σήμανση των σχετικών οδικών τμημάτων, μια πρόγευση των οποίων σας προσφέρουμε εδώ…
Παράλληλα, όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για την προαναφερθείσα υπουργική απόφαση, μπορούν να την βρουν εδώ…