Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Opel Combo Van είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με κινητήρα φυσικού αερίου, με κόστος από 22.950 ευρώ.

Η εξαιρετική αποδοτικότητα του διασφαλίζεται από τον χώρο φόρτωσης των 3,4κ.μ. όπου μπορούν να φιλοξενηθούν προϊόντα βάρους 1.000 κιλών…

… αλλά και την ύπαρξη εκδόσεων με καύσιμο το φυσικό αέριο που επιδεικνύουν μέγιστη αυτονομία έως και 600+ χλμ.!

Opel Combo CNG με αυτονομία 600+χλμ.!

4.327 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2018)

Η έκδοση του Opel Combo Van με τον κινητήρα βενζίνης / φυσικού αερίου, αποτελεί μια από τις πληρέστερες της αγοράς χάρη τις εξαιρετικές επιδόσεις του σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς.

Η επιλογή ενός ελαφρού επαγγελματικού οχήματος πόλης που είναι σε θέση να ανταποκριθεί με ευελιξία και άνεση στις απαιτήσεις του σύγχρονου επαγγελματία, είναι επιβεβλημένη.
Πέραν όμως της ευελιξίας ή των μεγάλων μεταφορικών δυνατοτήτων, τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στις ενδοαστικές μεταφορές προϊόντων όλων των τύπων, επιβάλλουν ουσιαστικά και τη διατήρηση του Συνολικού Κόστους Χρήσης του οχήματος στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο.
Με βάση όλα τα παραπάνω, η επιλογή ενός οχήματος που είναι σε θέση να κάνει χρήση του φυσικού αερίου ως καύσιμο, αποτελεί την ιδανική κίνηση για μια επιχείρηση στην προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών της εξόδων δεδομένου ότι, το φυσικό αέριο (CNG: Compressed Natural Gas) ή «FISIKON» όπως είναι η εμπορική του επωνυμία στην Ελλάδα, είναι σημαντικά πιο οικονομικό σε σχέση τόσο με την αμόλυβδη βενζίνη όσο και το πετρέλαιο κίνησης, λόγω της χαμηλότερης τιμής λιανικής του.
Παράλληλα, το CNG είναι ένα σημαντικά πιο «καθαρό» καύσιμο σε σχέση με τις… συμβατικές επιλογές καθώς, κατά την καύση του εκλύονται σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές ρύπων (όλων των τύπων) στην ατμόσφαιρα.
 
Η εξαιρετική περίπτωση του Opel Combo Van
Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω, μια από τις πληρέστερες επιλογές που ο έλληνας επαγγελματίας είναι σε θέση να αποκτήσει αυτήν τη στιγμή, είναι το Opel Combo Van με τον κινητήρα διπλού καυσίμου (αμόλυβδη βενζίνη / φυσικό αέριο) των 1,4λτ. που αποδίδει ισχύ 120 ίππων και 206 Nm ροπής από τις 2.000 σ.α.λ.
Το εν λόγω μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων που επιτρέπει στον οδηγό να επιτύχει μέση κατανάλωση καυσίμου της τάξης των 7,4λτ./100χλμ. (με καύσιμο την βενζίνη) ή 4,9kg/100χλμ. (με καύσιμο το φυσικό αέριο).
Πληροφοριακά αξίζει να αναφέρουμε πως, εκτός των δεξαμενών φυσικού αερίου των 16,2kg που εδράζονται κάτω από τον χώρο φόρτωσης χωρίς να επηρεάζουν τη μέγιστη χωρητικότητα του, το Opel Combo Van 1,4 CNG εφοδιάζεται και με δεξαμενή βενζίνης, χωρητικότητας 22λτ.
Η εναλλαγή μεταξύ των δύο τύπων καυσίμου γίνεται αυτόματα
όταν το όχημα… ξεμείνει από κάποιο εκ των δύο ενώ, με βάση τη μέση κατανάλωση καυσίμου και τις χωρητικότητες των σχετικών δεξαμενών, η μέγιστη αυτονομία του Opel Combo Van ανέρχεται στα 628 χλμ. (297χλμ. με καύσιμο την βενζίνη & 331χλμ. με καύσιμο το FISIKON).
Καταλήγοντας, δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως οι εκδόσεις «L1H1» του Opel Combo Van που προσφέρονται με τον εν λόγω κινητήρα, έχουν μήκος αμαξώματος της τάξης των 4,39μ. και μεικτό βάρος 2,29 – 2,54t. προσφέροντας έναν ευμεγέθη χώρο φόρτωσης με μήκος 1,82μ., πλάτος 1,71μ. (1,23μ. μεταξύ των θόλων), εσωτερικό ύψος 1,25μ. και ωφέλιμο συνολικό όγκο της τάξης των 3,4μ.
Αντίστοιχα, το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο που είναι σε θέση να υποστηρίξουν ανέρχεται στα 1.000 κιλά ενώ μπορούν να έλξουν και φορτία βάρους 1,0 – 1,3t.