Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Η Opel παρουσιάζει την επαγγελματική (KARGO) έκδοση του μικροσκοπικού, ηλεκτρικού Rocks-e.
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Opel παρουσιάζει την επαγγελματική (KARGO) έκδοση του μικροσκοπικού, ηλεκτρικού Rocks-e.

Opel Rocks-e KARGO: ηλεκτρικό, μικροσκοπικό & επαγγελματικό!

10.402 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2022)

Με διαστάσεις μοτοσικλέτας, χώρο μόνο για τον οδηγό και ένα άκρως ευπροσάρμοστο εσωτερικό, το πλήρως ηλεκτρικό Opel Rocks-e KARGO μοιάζει με το ιδανικό αστικό όχημα last-mile διανομών ή αλλιώς το όνειρο του κάθε ντελιβερά!

Το όνειρο του ντελιβερά: λιλιπούτειο Opel e-Vanette!

  • Το επαγγελματικό Rocks-e KARGO των 2,4 μέτρων
  • Χώρος φόρτωσης 400 λτ. & ωφέλιμο 140 κιλών
  • Ευπροσάρμοστο εσωτερικό για μεταφορά αντικειμένων μήκους 1,2 μέτρων
  • Αυτονομία 75 χλμ. & φόρτιση στο σπίτι (4 ώρες)
 
Σε συνέχεια του Citroen MY AMI CARGO, η Opel παρουσιάζει το δικό της λιλιπούτειο ηλεκτρικό (super) mini vanette, το Rocks-e KARGO, το οποίο στηρίζεται στην επιβατική έκδοση του Rocks-e. Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν αργότερα φέτος και αναμένεται να προσελκύσει εταιρείες του χώρου εστίασης, των φαρμάκων και γενικώς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις last-mile διανομές μικρού όγκου (και βάρους).
 
Λόγος γίνεται για ένα επαγγελματικό όχημα μήκους μόλις 2,41 μέτρων, πλάτους 1,39 μέτρων και ύψους 1,52 μέτρων, το οποίο διαθέτει έναν χώρο φόρτωσης όγκου 400 λίτρων και ωφέλιμου φορτίου 140 κιλών. Αν οι παραπάνω διαστάσεις δεν είναι αρκετές για να αντιληφθείτε το πόσο εύχρηστο είναι εντός πόλεως, σημειώστε πως ο κύκλος στροφής είναι μόνο 7,2 μέτρα!


Φαντάζεστε στο εγγύς μέλλον την πίτσα να σας την παραδίδει ένας διανομέας -όχι με παπάκι- αλλά με ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα;

Φαντάζεστε στο εγγύς μέλλον την πίτσα να σας την παραδίδει ένας διανομέας -όχι με παπάκι- αλλά με ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ένα μικροσκοπικό γραφείο

Αντί για το κάθισμα συνοδηγού που διαθέτει το διθέσιο Rocks-e, το Rocks-e KARGO φέρει έναν προσαρμοζόμενο χώρο φόρτωσης, ο οποίος διαχωρίζεται από τον χώρο του οδηγού μέσω ενός κάθετου τοιχίου. Ο τελευταίος έχει πρόσβαση στα εμπορεύματα που βρίσκονται στο χώρο αποσκευών μέσω της πόρτας του συνοδηγού, καθώς και απευθείας από τη θέση του. Σε αυτή την περίπτωση, το οριζόντιο κάλυμμα πάνω από το χώρο φόρτωσης απλώς σηκώνεται προς το παράθυρο. Εάν τα εμπορεύματα αφαιρεθούν μέσω της ανοιχτής πόρτας του συνοδηγού, το κάλυμμα μπορεί να σηκωθεί προς τα πάνω.
 
Όταν το κάλυμμα είναι και πάλι σε οριζόντια θέση, μπορεί να υποστηρίξει έως και 40 κιλά και επίσης χρησιμεύει ως πρακτικό γραφείο με αντιολισθητική επιφάνεια εργασίας. Στις εσοχές μπορούν να τοποθετηθούν δελτία παράδοσης, έγγραφα μεγέθους Α4, φορητός υπολογιστής ή tablet. Ελαφρώς υπερυψωμένος πίσω από αυτό, βρίσκεται ένας άλλος αναδιπλούμενος αποθηκευτικός χώρος για μικρότερα αντικείμενα όπως γυαλιά ηλίου, ημερολόγια ή στυλό.
 
Για να γίνει ακόμα πιο ευέλικτος ο χώρος αποσκευών του Rocks-e KARGO, το κάλυμμα μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς και να αποθηκευτεί πίσω από το κάθισμα του οδηγού. Αυτό καθιστά δυνατή τη μεταφορά μεγαλύτερων και ψηλότερων αντικειμένων. Επιπλέον, το Rocks-e KARGO διαθέτει ρυθμιζόμενο δάπεδο φόρτωσης στην πλευρά του συνοδηγού που μπορεί να κλειδωθεί στο ύψος του καθίσματος για να δημιουργήσει δύο ξεχωριστές θήκες ή να χαμηλώσει στο επίπεδο του δαπέδου. Αυτό επιτρέπει την αποθήκευση αντικειμένων μήκους έως 1,20 μέτρων.

Με αυτονομία 75 χλμ.

Σύμφωνα με τον κύκλο μετρήσεων WLTP, οι μπαταρίες χωρητικότητας 5,5 kWh, προσδίδουν στο Opel Rocks-e KARGO αυτονομία 75 χλμ. Οι μπαταρίες δίνουν ενέργεια σε έναν μικρό ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος εμφανίζει συνεχή ισχύ 6 kW (8 hp), ενώ κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης, η μέγιστη τιμή της ισχύος ορίζεται στα 9 kW (12 hp).
 
Η διαδικασία της πλήρους φόρτισης των μπαταριών απαιτεί περίπου 4 ώρες σε μία οικιακή πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος. Το όχημα διαθέτει ένα καλώδιο φόρτισης μήκους 3 μέτρων, το οποίο βρίσκεται μόνιμα εγκατεστημένο στο εσωτερικό και βγαίνει μέσω της πόρτας του συνοδηγού. Επιπλέον, η Opel προσφέρει έναν αντάπτορα για τη φόρτιση του οχήματος σε δημόσιους σταθμούς.
 
Στα χαρακτηριστικά του Rocks-e KARGO αξίζει να αναφέρουμε το δίχρωμο αμάξωμα, τα στάνταρ φώτα LED, την πόρτα του οδηγού που ανοίγει ανάποδα, τον ευχάριστο εσωτερικό διάκοσμο και την επίσης στάνταρ γυάλινη πανοραμική οροφή.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »