Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, το νέο Ranger εμφανίζει αρκετές τροποποιήσεις στο σχήμα του εμπρόσθιου τμήματος του αμαξώματος ενώ…

… σε γενικές γραμμές, το πλαϊνό και το πίσω μέρος του οχήματος έχουν παραμείνει τα ίδια.

Ο εσωτερικός διάκοσμος είναι πλήρως ανανεωμένος ενώ και ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας έχει εμπλουτιστεί σημαντικά.

Τέλος, ο πίνακας οργάνων είναι εντελώς νέος και φιλοξενεί δύο οθόνες πολλαπλών ενδείξεων εκατέρωθεν του κεντρικού ταχυμέτρου.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο Ford Ranger

3.350 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2015)

Η Ford επέλεγε την 36η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Μπανγκόκ για να παρουσιάσει για πρώτη φορά το ανανεωμένο Ranger που θα είναι διαθέσιμο σε 180 χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η 36η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Μπανγκόκ που διεξάγεται από 25 Μαρτίου – 5 Απριλίου στην Ταϊλάνδη είναι τελικά το δρώμενο που επέλεξε η Ford για να πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του ανανεωμένου Ford Ranger.

Σε ότι αφορά στις σχεδιαστικές διαφορές του νέου μοντέλου σε σχέση με τον προκάτοχο του, αξίζει να αναφερθούμε στην τροποποιημένη μορφή του εμπρόσθιου τμήματος του αμαξώματος όπου, η νέα –μεγαλύτερη- μάσκα και με τις μεγάλες χρωμιωμένες γρίλιες, τα νέα φωτιστικά σώματα και το κάλυμμα του κινητήρα με τις έντονες αυλακώσεις, συνθέτουν ένα πιο δυναμικό σύνολο.

Στο πλαϊνό και το πίσω τμήμα του αμαξώματος, οι διαφορές δεν είναι και τόσο σημαντικές ωστόσο, αρκετές είναι οι τροποποιήσεις σε ότι αφορά στον εσωτερικό διάκοσμο.

Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές που έχουν επιμεληθεί οι σχεδιαστές της Ford στοχεύουν στη δημιουργία ενός πιο φιλικού προς τον οδηγό και τις επιβάτες περιβάλλον, ενώ τόσο το ταμπλό όσο και ο πίνακας οργάνων είναι εντελώς νέα.

Μια μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών δεσπόζει στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας ενώ, ο πίνακας οργάνων είναι σημαντικά τροποποιημένος και εκατέρωθεν του κεντρικά τοποθετημένου ταχύμετρου, εδράζονται δύο οθόνες TFT πολλαπλών ενδείξεων που παρέχουν πλήθος πληροφοριών στον οδηγό σχετικά με τις διάφορες λειτουργίες του οχήματος.

Επιπρόσθετα, στον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας του ανανεωμένου Ranger θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στοιχεία όπως τα Sync 2, Lane Keeping Alert, Lane Keeping Aid, Adaptive Cruise Control, Forward Alert, Front & Rear Park Assist, Tire Pressure Monitoring System, Electronic Stability Program κ.ά.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί και στα διεθνή δίκτυα, το νέο Ranger έχει να επιδείξει αρκετές επεμβάσεις στην δομή και τη ρύθμιση της ανάρτησης προκειμένου να βελτιωθεί τόσο το επίπεδο άνεσης όσο και η οδική του συμπεριφορά εντός και εκτός δρόμου. Επιπρόσθετα, το σύστημα ηλεκτρικής υποβοήθησης «EPAS» του συστήματος διεύθυνσης, υπόσχεται καλύτερη λειτουργία του τιμονιού σε όλες τις ταχύτητες κίνησης.

Αναφορικά με τις επιλογές στη γκάμα των κινητήρων του, το νέο Ranger θα εφοδιάζεται με τον 4κύλινδρο Duratorq TDCi πετρελαιοκινητήρα των 2,2λτ. σε εκδόσεις με ισχύ 130 ή 160 ίππων, ο οποίος εμφανίζει μειωμένη κατανάλωση κατά 22%. Αντίστοιχα, ο 5κύλινδρος Duratorq TDCi των 3,2λτ. θα αποδίδει ισχύ 200 ίππων και μέγιστη ροπή 470 Nm με τη μέση κατανάλωση του να έχει μειωθεί κατά 18%. Σε ότι αφορά στους βενζινοκινητήρες, το ανανεωμένο Ranger θα προσφέρεται και με τον 2,5λιτρο Duratec με ισχύ 166 ίππων και ροπή 225 Nm.

Τα εν λόγω μηχανικά σύνολα θα συνδυάζονται με χειροκίνητα ή αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως τα οχήματα που προορίζονται για τις διάφορες αγορές της ΕΕ θα παράγονται στην Ν. Αφρική.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Ford Ranger μπορείτε να βρείτε στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε.