Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Παρατείνεται η ισχύς των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου ΚΤΕΟ, των αδειών οδήγησης και των ΠΕΙ μέχρι την 30η Απριλίου.

Παράταση σε δελτία ΚΤΕΟ, ΠΕΙ & άδειες οδήγησης

2.574 Επισκέψεις στο άρθρο (18/3/2020)

Μέχρι την 30η Απριλίου παρατείνεται η ισχύς των αδειών οδήγησης, των δελτίων Τεχνικού Ελέγχου των ΚΤΕΟ αλλά και των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) που λήγουν.

Παρά το γεγονός ότι όλες οι διαδικασίες θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης για άδεια οδήγησης όλων των τύπων έχουν ανασταλεί μέχρι την 30η Απριλίου, μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία παρατείνεται και η ισχύς των αδειών οδήγησης που λήγουν, όπως αντίστοιχα των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου των ΚΤΕΟ αλλά και των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ). Τα τελευταία φυσικά αφορούν μόνο τους επαγγελματίες οδηγούς.
Με βάση λοιπόν όποιο από τα παραπάνω έγγραφα (Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου, ¶δεια Οδήγησης, ΠΕΙ) λήγει μέχρι την 30η Απριλίου, δεν θα θεωρηθεί εκπρόθεσμο και δεν θα επιβληθεί πρόστιμο στον υπόχρεο.
Ωστόσο, η εν λόγω εξαίρεση δεν αφορά –αναγκαστικά- τα φορτηγά και λεωφορεία που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, επομένως ελέγχονται και από άλλα κράτη. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους επαγγελματίες οδηγούς που πραγματοποιούν διεθνείς μεταφορές, οι οποίοι επιβάλλεται να αναθεωρήσουν τις άδειες τους.
Σε ότι αφορά στα Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.), το υπουργείο Μεταφορών σημειώνει πως: «… η ως άνω παράταση χορηγείται αποκλειστικά και μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας».