Τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα μετά την άρση περιορισμού διαδημοτικών μετακινήσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική αυξήθηκε κατά 34,3%.-

Πόσο αυξήθηκε η κυκλοφορία οχημάτων στην Αττική;

Δείτε πως αυξήθηκε η κυκλοφορία στην Περιφέρεια Αττικής, μετά την άρση των περιορισμών στις διαδημοτικές μετακινήσεις. Ποιες ήταν οι οδικές αρτηρίες με την μεγαλύτερη αύξηση;

 
Αυξημένη κατά 34,3% εμφανίστηκε η κυκλοφορία οχημάτων κατά τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα, μετά την άρση περιορισμού διαδημοτικών μετακινήσεων, σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.
 
Μάλιστα, η αύξηση της κυκλοφορίας πλησίασε το 60% σε ορισμένες οδικές αρτηρίες της Αττικής, με τα στοιχεία να προκύπτουν συγκριτικά με το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου. Σε όλες τις οδικές αρτηρίες διαπιστώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων το πρώτο Σαββατοκύριακο ήταν αυξημένη κατά 28,7%, ενώ το δεύτερο σημείωσε επιπλέον αύξηση 5,6%. Συνολικά δηλαδή τα δύο προηγούμενα Σαββατοκύριακα η κίνηση λόγω άρσης της απαγόρευσης των μετακινήσεων μεταξύ δήμων σημείωσε αύξηση 34,3%.
 
Η απόκλιση τα Σαββατοκύριακα σε σχέση με τις καθημερινές είναι σημαντική. Με βάση προηγούμενη καταγραφή των στατιστικών από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Κυκλοφορίας η οποία περιείχε στοιχεία μέχρι και την Τρίτη 13/4/2021, η κίνηση τις καθημερινές εμφάνιζε αύξηση μόλις 2,7%.
 
Σε ό,τι αφορά στις οδικές αρτηρίες που καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση, αυτές είναι οι ακόλουθες:
  • Λ. Βουλιαγμένης: 57,7%
  • Λ. Μεσογείων: 49,1%
  • Λ. Αθηνών: 44,9%
  • Λ. Ποσειδώνος: 43,9%
  • Λ. Βασ. Σοφίας: 37,5%
  • Λ. Κηφισού: 26,4%
 
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή τα σχετικά συμπεράσματα επισημαίνει σχετικά: «Τα στατιστικά στοιχεία που καταγράφονται από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο και μπορούν να βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων και πρωτοβουλιών κατά την περίοδο της πανδημίας και γενικότερα για την ασφάλεια των πολιτών. Με τη συνδρομή της ομάδας των συγκοινωνιολόγων μας και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο τεχνολογίας μελετάμε και αξιοποιούμε τα στοιχεία που προκύπτουν. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών και να μεριμνούμε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους».
 
Αξίζει να αναφέρουμε κλείνοντας, πως τα σχετικά στοιχεία προκύπτουν με την αξιοποίηση 1.000 μετρητών που έχει εγκαταστήσει η Περιφέρεια Αττικής στους κυριότερους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς της. Τα στατιστικά αυτά αξιοποιούνται και επεξεργάζονται από τους συγκοινωνιολόγους  του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής και μεταβιβάζονται προς τα αρμόδια Υπουργεία.
 
 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Advertisement