Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Αμετάβλητα αναμένεται να παραμείνουν τα φετινά τέλη κυκλοφορίας, ενώ μάλλον θα δοθεί παράταση στην πληρωμή τους.

Προς παράταση τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2021

3.412 Επισκέψεις στο άρθρο (11/11/2020)

Όλα οι ενδείξεις συνηγορούν πως η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2021 θα παραταθεί πέραν της 31ης Δεκεμβρίου. Το μόνο σίγουρο είναι πως διατηρούνται αντίστοιχα με αυτά του 2020.

Ανοιχτό άφησε χθες το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, με δηλώσεις του ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Το παραπάνω μοιάζει ιδιαίτερα πιθανό να συμβεί, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος πως και πέρυσι υπήρξε η σχετική διευκόλυνση, χωρίς να υπάρχει καν η πανδημία, το lockdown και η όλη αναστάτωση -κοινωνική και οικονομική- που έχει προκληθεί από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.
Δημοσιεύματα κάνουν λόγο ακόμα και για δίμηνη παράταση, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί από επίσημους φορείς. Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να μην υπάρξουν οι συνήθεις ουρές στις Δ.Ο.Υ για την παράδοση πινακίδων και με δεδομένους του περιορισμούς κυκλοφορίας για τους πολίτες, το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να είναι πιο ελαστικό με το ζήτημα.
Αυτό που έχει «κλειδώσει» είναι πως τα τέλη κυκλοφορίας του 2021, θα είναι ίδια με αυτά του 2020 και ότι οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να λάβουν τα ειδοποιητήρια είτε με τους κωδικούς Taxis είτε μέσω από την εφαρμογή της ΑΑΔΕ. Αλλαγές θα υπάρξουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες μόνο για τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων που θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά μετά την 1/1/2021. Για τα υπόλοιπα, κατά τα γνωστά, τα παλιά αυτοκίνητα πληρώνουν τέλη ανάλογα με τον κυβισμό τους, ενώ αυτά που είναι μέχρι και δεκαετίας (μετά τις 31/10/2010) βάσει των εκπεμπόμενων ρύπων.
Δείτε, αναλυτικά, τα τέλη κυκλοφορίας ανά κατηγορία.