Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πρόστιμο 880 εκ. ευρώ επέβαλλε η Αρχή Ανταγωνισμού της ΕΕ στη Scania για σύσταση καρτέλ στην αγορά των φορτηγών, με την εταιρεία να αναμένεται να υποβάλλει έφεση.

Πρόστιμο 880 εκ. ευρώ στη Scania

2.739 Επισκέψεις στο άρθρο (28/9/2017)

Τελικά τα αρμόδια όργανα της ΕΕ επέβαλλαν πρόστιμο 880 εκ. ευρώ στη Scania για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο που αφορούσε τη σύσταση καρτέλ στον κλάδο των φορτηγών μαζί με αρκετές ακόμη εταιρείες.

Όπως έχουμε ήδη δημοσιεύσει, μέσα στο 2016 τα αρμόδια όργανα της ΕΕ επέβαλλαν συνολικά πρόστιμα ύψους 2,9 δις ευρώ στις διεθνείς εταιρείες κατασκευής φορτηγών MAN, Volvo, Daimler, Iveco και DAF, με την αρμόδια αρχή της ΕΕ για τον ανταγωνισμό να τις κατηγορεί για σύστημα καρτέλ στον κλάδο των φορτηγών.
Σε πρώτη φάση, το πρόστιμο – μαμούθ αφορούσε στις προαναφερθέντες εταιρείες οι οποίες, τελικά παραδέχθηκαν την ύπαρξη του καρτέλ με αντάλλαγμα τη μείωση κατά 10% των προστίμων τους. Ωστόσο η Scania δεν προέβη σε αυτόν τον… διακανονισμό, γεγονός που τελικά οδήγησε την Κομισιόν να της επιβάλει πρόστιμο 880 εκ. ευρώ.
Αξίζει να μάλιστα να σημειώσουμε πως η Scania εξέδωσε χτες (27/9/2017) επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως αντιτίθεται έντονα στην επιβολή του εν λόγω προστίμου και αναμένεται να υποβάλλει έφεση.  
Σε κάθε περίπτωση, με τη νέα αυτή εξέλιξη, το ύψος των συνολικών προστίμων που επιβλήθηκαν στις εταιρείες κατασκευής βαρέων φορτηγών από την ΕΕ για σύσταση καρτέλ, ανήλθε πλέον στα 3,8 δις ευρώ!