Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Προσωρινή ψηφιακή άδεια οδήγησης

3.189 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2020)

Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε τις σχετικές οδηγίες για τις διαδικασίες που απαιτούνται για την χορήγηση της προσωρινής –ψηφιακής- άδειας οδήγησης. Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Οδηγίες προς αρμόδιες Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών, ως προς την χορήγηση της προσωρινής άδειας οδήγησης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γ. Κεφαλογιάννης.
Πιο συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι – εξεταστές οφείλουν την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς να καταχωρούν στο Μηχανογραφικό Σύστημα Καταγραφής των Αποτελεσμάτων (ΜΗΣΚΑ) τα απαραίτητα στοιχεία από το Πρακτικό της δοκιμασίας.
Η απρόσκοπτη διεκπεραίωση της διαδικασίας απαιτεί την ταχεία και ορθή καταγραφή των στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα και για τον λόγο αυτό, επίκειται τις προσεχείς ημέρες η παροχή της δυνατότητας καταχώρησης των στοιχείων και από υπολογιστή εκτός «syzefxis» για παράδειγμα, από τον προσωπικό υπολογιστή του εξεταστή, ακόμη και την ημέρα της δοκιμασίας.
Υπενθυμίζεται πως οι επιτυχόντες μετά την 11η Μαΐου 2020 σε δοκιμασία προσόντων και συμπεριφορά για αρχική χορήγηση άδειας οδήγησης ή για επέκταση άδειας σε άλλη κατηγορία, μπορούν, δύο (2) εργάσιμες ημέρες μετά τη δοκιμασία, να επισκέπτονται τον αυτόν τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο ή την συγκεκριμένη –ενιαία- ψηφιακή πύλη και να προμηθεύονται την προσωρινή άδεια οδήγησης.
Από την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής έως και σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου 300 προσωρινές άδειες οδήγησης σε όλη την Ελλάδα.