Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

H προσωρινή άδεια οδήγησης θα είναι διάρκειας 4 μηνών.

Ψηφιακές προσωρινές άδειες οδήγησης

2.960 Επισκέψεις στο άρθρο (6/5/2020)

Μέσω του gov.gr θα μπορούν να παραλαμβάνουν οι δικαιούχοι την προσωρινή άδεια οδήγησης τους, που τους επιτρέπει να μπορούν να οδηγήσουν εντός της Ελληνικής επικράτειας χωρίς μεσοδιάστημα αναμονής.

Μέσω της ιστοσελίδας gov.gr θα είναι διαθέσιμες προς παραλαβή οι προσωρινές άδειες οδήγησης, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρακτικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, σύμφωνα με τον ν.4663/2020 (Α 30).
Με αυτόν τον τρόπο, οι νέοι οδηγοί θα μπορούν να οδηγήσουν άμεσα εντός της Ελληνικής επικράτειας, χωρίς μεσοδιάστημα αναμονής ενώ παράλληλα αποφεύγεται ο συνωστισμός στις σχολές οδήγησης αλλά και τις περιφερειακές υπηρεσίες Μεταφορών.
Η εν λόγω ψηφιοποίηση της προσωρινής άδειας οδήγησης είναι το πρώτο έργο που υλοποιείται, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών & Μεταφορών.
Οι επιτυχόντες οδηγοί, εισερχόμενοι στην κατηγορία «Πολίτες και Καθημερινότητα» και ακολούθως, στην υποκατηγορία «Μετακινήσεις», θα ταυτοποιούνται με τους κωδικούς Taxisnet και θα παραλαμβάνουν το ψηφιακό αρχείο (pdf) με την προσωρινή άδεια οδήγησης, από την πλατφόρμα «drivers.services.gov.gr».
Στην περίπτωση ελέγχου, η εγκυρότητα της προσωρινής άδειας θα μπορεί να βεβαιωθεί είτε μέσω υπερσυνδέσμου (link), είτε μέσω QR code, είτε μέσω κωδικού που αναγράφεται στο έγγραφο. Επισημαίνεται ότι όποιος καταλαμβάνεται να κατέχει πλαστή ή παραποιημένη προσωρινή άδεια οδήγησης, ή να κάνει χρήση αυτής, τιμωρείται με βάση τις ποινές του άρθρου 216 του Ποινικού Κώδικα.
Καταλήγοντας αξίζει να σημειώσουμε  πως η διάρκεια ισχύος της προσωρινής άδειας οδήγησης είναι 4μηνη (4 μήνες).