Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ψηφίζουν ηλεκτροκίνηση οι οδηγοί Vans του Ηνωμένου Βασιλείου

2.182 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2024)
Ψηφίζουν ηλεκτροκίνηση οι οδηγοί Vans του Ηνωμένου Βασιλείου

-Το 67 % θεωρεί πως ένα EV όχημα είναι συμβατό με τις ανάγκες των επιχειρήσεών τους
-Ανασταλτικός παράγοντας ο χρόνος φόρτισης

Το 67 % θεωρεί πως ένα EV όχημα είναι συμβατό με τις ανάγκες των επιχειρήσεών τους

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2023 για λογαριασμό της Volkswagen Commercial Vehicles του Ηνωμένου Βασιλείου από την εταιρεία ερευνών και δημοσκοπήσεων, OnePoll, αποκαλύφθηκε πως μεταξύ των 1.000 οδηγών Vans που συμμετείχαν, περισσότεροι από 2/3 (βλ. 67 %) υποστήριξαν ότι ένα ηλεκτρικό όχημα θα ταίριαζε στις επιχειρησιακές τους ανάγκες και στην εργασία τους.
Στην ίδια μελέτη, το 52 % των επαγγελματιών οδηγών ισχυρίστηκαν πως ένα ηλεκτρικό Van συμφέρει περισσότερο και είναι πιο οικονομικά αποδοτικό σε σχέση με ένα συμβατικό όχημα με βενζινοκινητήρα ή με πετρελαιοκινητήρα.
 

Ανασταλτικός παράγοντας ο χρόνος φόρτισης

Παρόλο που η γενικότερη τάση καταδεικνύει μια σαφέστατη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση και τα πλεονεκτήματα που εκείνη συνεπάγεται, το 57 % των ερωτηθέντων τόνισε πως ο χρόνος φόρτισης που απαιτεί ένα ηλεκτρικό όχημα είναι ένα στοιχείο που τους προβληματίζει.
Σε κάθε περίπτωση, τα 3/4 των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξαν πως η αξιοπιστία των e-Vans δεν αποτελεί πλέον λόγο για να αποθαρρυνθούν από το να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα, την ίδια ώρα που το 29 % παρουσίασε την επέκταση της ULEZ (Ζώνη Πολύ Χαμηλών Ρύπων) ως τον βασικό λόγο για τον οποίο σκοπεύουν να αλλάξουν το όχημά τους σε ηλεκτρικό.
Υπενθυμίζεται εδώ πως στη Ζώνη Πολύ Χαμηλών Ρύπων τόσο στο Λονδίνο όσο και στα προάστια του, επιτρέπεται η πρόσβαση σε οχήματα προδιαγραφών EURO 3 και άνω, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει οικονομική ενίσχυση της τάξεως των 9.500 λιρών Αγγλίας (βλ. 11.100 ευρώ περίπου) στις επιχειρήσεις που έχουν ταξινομηθεί στην πρωτεύουσα της Αγγλίας και προτίθενται να αντικαταστήσουν το Van εσωτερικής καύσης τους με ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »