Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Συμβουλές για να εξασφαλίστε τη μακροζωία του πετρελαιοκινητήρα του οχήματός σας και μαζί του, την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησής σας.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Συμβουλές για να εξασφαλίστε τη μακροζωία του πετρελαιοκινητήρα του οχήματός σας και μαζί του, την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησής σας.

Πώς γίνεται σωστά το service στους πετρελαιοκινητήρες

3.705 Επισκέψεις στο άρθρο (8/12/2021)

Τι πρέπει να προσέξετε ώστε ο πετρελαιοκινητήρας του επαγγελματικού σας οχήματος να παραμείνει για πάντα νέος; Ποια είναι τα μυστικά των μπεκ και της τουρμπίνας; Τι θα συμβεί αν φουλάρετε με νοθευμένο diesel; Αυτά και άλλα πολλά στο αφιέρωμά μας, για να γλιτώσετε χρόνο και χρήμα, εξασφαλίζοντας την ευρυθμία της επιχείρησής σας.

Η συντήρηση ενός σύγχρονου πετρελαιοκινητήρα κρύβει μυστικά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του. Το γεγονός αυτό θα εξασφαλίσει την ευρυθμία και τη μακροζωία του επαγγελματικά σας οχήματος και μαζί με αυτό θα αποφευχθεί η αναστάτωση της λειτουργίας της επιχείρησής σας, η οποία συνεπάγεται σε απώλεια εσόδων.

Επιλέξτε με προσοχή ποιο συνεργείο θα εμπιστευθείτε για τη συντήρηση/επισκευή του επαγγελματικού σας οχήματος. Σημειώστε πως για κάθε εργασία υπάρχουν εξειδικευμένοι τεχνίτες.

Επιλέξτε με προσοχή ποιο συνεργείο θα εμπιστευθείτε για τη συντήρηση/επισκευή του επαγγελματικού σας οχήματος. Σημειώστε πως για κάθε εργασία υπάρχουν εξειδικευμένοι τεχνίτες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Τα 8 σημεία που πρέπει να προσέξετε είναι:
  • Το φίλτρο πετρελαίου να αλλάζει κάθε 10.000 χιλιόμετρα.
  • Να τοποθετείται καθαριστικό και αντιβακτηριδιακό πετρελαίου σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, γιατί διαφορετικά μπορεί να προκληθεί βλάβη.
  • Να μην αφήνουν οι οδηγοί το ρεζερβουάρ να αδειάσει, αλλά… λαμπάκι να θεωρούν όταν ο δείκτης φτάσει στη μέση.
  • Να επισκέπτονται ένα πρατήριο, το οποίο εμπιστεύονται για την ποιότητα των καυσίμων του.
  • Να γεμίζουν με το λάδι που προτείνει ο κατασκευαστής, στα προβλεπόμενα χιλιόμετρα και με κάθε αλλαγή να αλλάζει και το φίλτρο λαδιού.
  • Να ακολουθούν τα προγραμματισμένα service που ορίζει ο κατασκευαστής.
  • Προληπτική αλλαγή φίλτρου πετρελαίου (τακτικότερα του προβλεπόμενου χρόνου ή των διανυθέντων χιλιόμετρων).
  • Service σε εξειδικευμένες μονάδες, γιατί η εξέλιξη στο χώρο του diesel είναι ραγδαία την τελευταία 10ετια και είναι απαραίτητος ο σύγχρονος εξοπλισμός διάγνωσης και επισκευής όλων των συστημάτων τροφοδοσίας diesel (common rail CR – unit injection system UIS κ.α.).
 

Προσοχή στα μπεκ

 
Οι εγχυτήρες (μπεκ) στα συστήματα έγχυσης καυσίμου είναι τα εξαρτήματα μέσω των οποίων το καύσιμο διασκορπίζεται στον θάλαμο καύσης των πετρελαιοκινητήρων και είναι τα τελευταία εξαρτήματα στο σύστημα τροφοδοσίας. Η λειτουργία τους είναι να παραλαμβάνουν το καύσιμο με υψηλή πίεση από την αντλία έγχυσης, να το προετοιμάζουν για ψεκασμό με την βοήθεια των κατάλληλα διαμορφωμένων ακροφυσίων και να το διασκορπίζουν στους θαλάμους καύσης του κινητήρα.
 
Παρόλο που το μπεκ διαθέτει φίλτρο, υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν επικαθήσεις από τα πρόσθετα του πετρελαίου ή ακόμα και από το ίδιο το καύσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες, στις οπές, την έδρα της βαλβίδας ή και τον οδηγό της βελόνας. Στα μπεκ του άμεσου ψεκασμού μπορεί να δημιουργηθούν επιπλέον και επικαθήσεις άνθρακα. Οι επικαθήσεις αυτές, μπορεί να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά του μπεκ, μειώνοντας την ικανότητα παροχής του κατά 25%.
 
Μια άλλη σημαντική επίπτωση, είναι ότι το μέγεθος των σταγονιδίων του diesel αυξάνεται σημαντικά και αλλάζει το σχήμα και η κατεύθυνση της δέσμης, με αποτέλεσμα την κακή ανάμιξη αέρα/καυσίμου. Τα παραπάνω έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην συμπεριφορά του κινητήρα, στην κατανάλωση καυσίμου και στη διάρκεια ζωής του καταλύτη και των αισθητήρων "λ". Συνέχεια του άρθρου >>>