Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πώς να βάζεις λάδια με το σωστό τρόπο!

1.366 Επισκέψεις στο άρθρο (26/6/2024)
Πώς να βάζεις λάδια με το σωστό τρόπο!

Όλοι κατά καιρούς έχει τύχει να λερώσουμε τον κινητήρα μας, συμπληρώνοντας λάδια. Υπάρχει τρόπος για να το αποφεύγουμε εφεξής; Ευτυχώς, υπάρχει!

Τέρμα οι λεκέδες από λάδια

Μπορεί τα πιο extreme κομμάτια του service να τα εμπιστευόμαστε συνήθως στο συνεργείο μας, ωστόσο υπάρχουν και οι εκφάνσεις της συντήρησης που μπορούμε να τις καλύψουμε εμείς οι ίδιοι.
Μια από αυτές, λοιπόν, είναι και η αλλαγή λαδιών στον κινητήρα, μια διαδικασία κοινώς που οι περισσότεροι οδηγοί φροντίζουν να κάνουν μόνοι τους για να έρχονται και σε πιο… άμεση επαφή με το όχημά τους.
Το κάνουν όμως με τον ενδεδειγμένο τρόπο; Αυτό σηκώνει πολλή συζήτηση…   
 

Με απλούς κανόνες φυσικής!

Αν έχεις βρεθεί πολλές φορές στη δυσάρεστη θέση να βλέπεις το λάδι να αναπηδά και να λερώνει το χώρο, κατά τη διάρκεια που προσπαθείς να γεμίσεις τον κινητήρα του αυτοκινήτου σου, μην απογοητεύεσαι. Όπως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, έτσι κι εδώ δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!
Καταρχάς, καλό είναι να θυμάσαι πως με όλα τα υγρά που χύνουμε από ένα μπουκάλι θα συμβεί το ίδιο, ιδίως όταν το στόμιο του μπουκαλιού είναι στενό. Απλώς, με το λάδι χτυπάει περισσότερο γιατί αφενός είναι πιο παχύρρευστο, αφετέρου λερώνει όπου κι αν πέσει.
Τι είναι αυτό που συμβαίνει συνεπώς; Βασικά, την ώρα που η βαρύτητα τραβάει το λάδι από το μπουκάλι, εκείνο αδειάζει από το υγρό και ο αέρας ρουφιέται με πίεση από το στόμιο προκειμένου να αναπληρωθεί το κενό που δημιουργείται, κόβοντας την ομαλή ροή του υγρού και οδηγώντας σε αναπήδηση του λαδιού.  
Εδώ, κατΆ επέκταση, χρειάζεται να επιστρατεύσουμε ένα κόλπο, το οποίο μας το προσφέρει στο… πιάτο η ίδια η κατασκευή του μπουκαλιού. Έτσι, γυρίζουμε το μπουκάλι με το στόμιο από την πάνω πλευρά, επιτρέποντας κατΆ αυτόν τον τρόπο στον αέρα να μπαίνει δίχως να διακόπτεται η ροή του λαδιού.
Μια ματιά στο παρακάτω βίντεο, θα σας πείσει για το πόσο απλή είναι η διαδικασία!

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »