Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Δεν θα δούμε στην Ευρώπη τη νέα γενιά του Nissan Navara, με τις πωλήσεις του τρέχοντος μοντέλου να σταματάνε εντός του επόμενου έτους.

To εργοστάσιο της Βαρκελώνης στο οποίο παράγεται το Nissan Navara θα κλείσει και μαζί του θα κλείσει το κεφάλαιο του Navara στην Ευρώπη. Προς το παρόν τουλάχιστον…

Σταματάει το Navara στην Ευρώπη

7.582 Επισκέψεις στο άρθρο (8/6/2021)

Μαζί με το κλείσιμο του εργοστασίου της Βαρκελώνης αργότερα φέτος, η Nissan φαίνεται πως θα σταματήσει να φτιάχνει και να πουλάει στην Ευρώπη το Navara. Ποιοι είναι οι λόγοι που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση;

Όλα δείχνουν πως η Nissan θα σταματήσει να παράγει και να διαθέτει στην Ευρώπη το δημοφιλές της Pick-Up, το Navara, λίγο αφού θα κλείσει αργότερα φέτος το εργοστάσιο της Βαρκελώνης στο οποίο κατασκευάζεται.
 
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η ευρωπαϊκή έκδοση της Automotive News, επικαλούμενη ένα email που εστάλη από την εταιρεία και στο οποίο γινόταν λόγος για τη συρρίκνωση της αγοράς των Pick-Up στη Γηραιά Ήπειρο.
 
«Η παραγωγή του τρέχουσας γενιάς Nissan Navara για τις ευρωπαϊκές αγορές θα σταματήσει, όταν κλείσει το εργοστάσιό μας στη Βαρκελώνη τον Δεκέμβριο του 2021. Η παύση των πωλήσεων θα πραγματοποιηθεί εντός του 2022. Αυτό αντανακλά τη συρρίκνωση της κατηγορίας των Pick-Up στην Ευρώπη, όπως και τη στροφή που κάνουν πολλοί πελάτες μας στα σύγχρονα και αποδοτικά Van μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
 
Σημειώνεται, πως η Nissan είχε την επιλογή να εισάγει το νέο Navara από το εργοστάσιο της Ταϊλάνδης, το οποίο εξάγει το μοντέλο σε μία σειρά αγορών, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Αυστραλία. Ωστόσο, οι ιθύνοντες της εταιρείας φαίνεται πως είχαν πάρει την απόφασή τους από πέρσι.
 
Αξίζει να αναφερθεί πως η παύση της παραγωγής και διάθεσης του Navara δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς ουσιαστικά μιλάμε για ένα μοντέλο που με το λανσάρισμά του το 2005, βοήθησε όσο λίγα οχήματα στην αναβάθμιση των Pick-Up στην Ευρώπη. Μάλιστα, η 2η γενιά του που εμφανίστηκε στο προσκήνιο το 2014, πήγε ακόμα παραπέρα και έγινε ένα σχεδόν «lifestyle» προϊόν. Μάλιστα, το εν λόγω μοντέλο αποτέλεσε τη βάση πάνω στην οποία προέκυψαν δύο ακόμα μοντέλα, της συμμάχου Renault (Alaskan) και της στρατηγικής συνεργάτιδας Mercedes-Benz (X-Class), δύο Pick-Up που ωστόσο δεν είχαν την αναμενόμενη εμπορική πορεία.