Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Στόλοι οχημάτων και φορτηγά. Δείτε τα πορίσματα μεγάλης πανευρωπαϊκής έρευνας βιωσιμότητας της Goodyear στον κλάδο των μεταφορών.
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στόλοι οχημάτων και φορτηγά. Δείτε τα πορίσματα μεγάλης πανευρωπαϊκής έρευνας βιωσιμότητας της Goodyear στον κλάδο των μεταφορών.

Η βιωσιμότητα σε στόλους οχημάτων & φορτηγά

7.780 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2021)

Δείτε πώς βλέπουν σήμερα οι ελληνικοί και ευρωπαϊκοί στόλοι οχημάτων το φλέγον ζήτημα της βιωσιμότητας, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε η Goodyear. Ποιες είναι οι λύσεις, οι προσδοκίες και οι τάσεις; Πού εντοπίζονται τα εμπόδια στον κλάδο των μεταφορών;

Η πρώτη Έρευνα Βιώσιμης Πραγματικότητας της Goodyear για το 2021 είχε ως στόχο να διαπιστώσει τι ενέργειες ακολουθούν επί του παρόντος οι εταίροι στον τομέα των μεταφορών για να μειώσουν το αποτύπωμά άνθρακα και τι σχεδιάζουν να επιτύχουν.

Αναλυτικά οι λύσεις που χρησιμοποιούν οι ελληνικοί στόλοι για την αύξηση της βιωσιμότητάς τους.

Αναλυτικά οι λύσεις που χρησιμοποιούν οι ελληνικοί στόλοι για την αύξηση της βιωσιμότητάς τους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Συνολικά 985 στόλοι οχημάτων από 36 ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν στην έρευνα Βιώσιμης Πραγματικότητας της Goodyear, που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2021. Σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό TreeNation, για κάθε συμμετέχοντα που πήρε μέρος στην έρευνα, φυτεύτηκε ένα δέντρο.
 
Σημειώνεται, πως στον κλάδο των μεταφορών, η βιωσιμότητα είναι -ή οφείλει να είναι- ένα θέμα υψηλής προτεραιότητας, ειδικά από τη στιγμή που η Ευρώπη στοχεύει να γίνει ουδέτερη σε αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2050. Έτσι, οι στόλοι των φορτηγών και οι κατασκευαστές οχημάτων εργάζονται σκληρά, ώστε να συνδυάσουν την παραγωγικότητα ακολουθώντας μια περισσότερο περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη κατεύθυνση και να λάβουν μέτρα ώστε να μειωθεί η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στον κλάδο τους.
 
Αξίζει να αναφερθεί, πως σε αυτό το πλαίσιο, όλο και περισσότεροι καταναλωτές και επενδυτές επιλέγουν να ανταμείβουν τις εταιρείες που υιοθετούν μια ξεκάθαρη στρατηγική εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
 
Με βάση τα συγκεντρωτικά πορίσματα της έρευνας της Goodyear, 1 στους 3 στόλους θεωρούν τη βιωσιμότητα ως μέσο μείωσης του λειτουργικού κόστους, ενώ 2 στους 5 έχουν ορίσει ήδη στόχους βιωσιμότητας. Η κυρίαρχη δράση που αναλαμβάνουν οι στόλοι είναι η ανανέωση των οχημάτων (68%), ακολουθούμενη από την αναγόμωση των ελαστικών (60%). Ωστόσο, περισσότερο από 70% των στόλων θεωρούν τα οικονομικά κίνητρα ως βασικό παράγοντα αύξησης της βιωσιμότητας, ενώ τα έξοδα και η πολυπλοκότητα είναι τα βασικά εμπόδια στην υιοθέτηση βιώσιμων λύσεων.

Τι γίνεται, όμως, με την Ελλάδα; 
  Συνέχεια του άρθρου >>>