Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Πρόθεση των Ιαπώνων είναι να κλείσει τo εργοστάσιο της Βαρκελώνης στο οποίο παράγεται το Nissan Navara και μαζί του να κλείσει το κεφάλαιο του Navara στην Ευρώπη.

Πρόθεση των Ιαπώνων είναι να κλείσει τo εργοστάσιο της Βαρκελώνης στο οποίο παράγεται το Nissan Navara και μαζί του να κλείσει το κεφάλαιο του Navara στην Ευρώπη.

Θα αγοράσουν οι Κινέζοι το εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη;

1.864 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2021)

Δυνατό ευρωπαϊκό «μπάσιμο» φαίνεται πως ετοιμάζει η κινέζικη Great Wall, καθώς είναι διατεθειμένη να αγοράσει το εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη, στο οποίο η ιαπωνική μάρκα θέλει να βάλει λουκέτο.

Η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall Motors φέρεται διατεθειμένη να αγοράσει το εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη, το οποίο η ιαπωνική εταιρεία νωρίτερα φέτος είχε ανακοινώσει πως θα κλείσει, κάτι που θα σημάνει και το τέλος της ευρωπαϊκής παρουσίας του δημοφιλούς Navara.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το στο facebook »

 Υπενθυμίζεται, πως οι άνθρωποι της Nissan είχαν δηλώσει πέρυσι πως μέχρι το τέλος του έτους θα είχαν κλείσει και τις τρεις παραγωγικές μονάδες που διαθέτουν στην Ισπανία. Αρχικά είχαν πει πως θα έβαζαν λουκέτο μέχρι το τέλος του 2020, αλλά στην πορεία έδωσαν παράταση αναζητώντας από κοινού με τις ισπανικές Αρχές μια εναλλακτική λύση. Πλέον φαίνεται, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν κινέζικα Μέσα, πως έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις με τους ιθύνοντες της Great Wall, για την εξαγορά του μεγαλύτερου από τα τρία εργοστάσια, αυτό της Βαρκελώνης.
 
Σταματάει το Navara στην Ευρώπη
 
Σημειώνεται, πως τα άλλα δύο εργοστάσια είναι μικρότερα και ενδέχεται να τα αναλάβει η ισπανική εταιρεία Silence, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικές μοτοσικλέτες. Σύμφωνα με άλλες πηγές, η Great Wall Motors μπορεί να ενδιαφέρεται τελικά για την εξαγορά και των τριών εργοστασίων της ιβηρικής χώρας. «Είμαστε πεπεισμένοι πως θα βρούμε μία λύση που θα είναι επικερδής για όλους», δήλωσε σχετικά το μεγαλοστέλεχος της Nissan στην Ισπανία, Frank Torres.
 
Τονίζεται πως τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι ακόμα επίσημο. Ωστόσο, πηγές που βρίσκονται κοντά στην Great Wall Motors αναφέρουν πως θα διατηρήσουν περίπου 1.300 από τις θέσεις εργασίας της μονάδας. Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως η κινέζικη μάρκα έχει ανακοινώσει τα σχέδια της να λανσάρει του χρόνου στην Ευρώπη, το ηλεκτρικό όχημα «Ora Cat».
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το στο facebook »