Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

H Mercedes-Benz επιβεβαίωσε στο Auto Motor und Sport Γερμανίας πως μέσα στον Μάιο του 2020, διακόπτεται η παραγωγή της X-Class, μόλις 2,5 έτη μετά το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου!

«Τίτλοι τέλους» για την X-Class από τον Μάιο!

18.258 Επισκέψεις στο άρθρο (31/1/2020)

Σχεδόν 2,5 χρόνια έμελλε να διαρκέσει τελικά η εμπορική πορεία του Pick-Up της Mercedes-Benz καθώς σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η παραγωγή του σταματά μέσα στον Μάιο του 2020.

Παρά το γεγονός ότι το δυναμικό και πολυτελές Pick-Up της Mercedes-Benz ξεκίνησε να πωλείται σε παγκόσμιο επίπεδο προς το τέλος του 2017, οι πιο πρόσφατες πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας αναφέρουν πως αποφασίστηκε η διακοπή της παραγωγής του μέσα στον Μάιο του 2020.
Πιο συγκεκριμένα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Mercedes-Benz επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του στο γερμανικό Auto Motor und Sport πως αποφασίστηκε να διακοπεί η παραγωγή του μοντέλου στο εργοστάσιο της Βαρκελώνης.
Αν και η X-Class είναι σαφώς ένα από τα… νεότερα μοντέλα στη γκάμα της Mercedes-Benz, κρίθηκε πως δεν είναι συμφέρουσα η συνέχιση της παραγωγής του δεδομένου ότι, δεν είχε την προβλεπόμενη εμπορική επιτυχία.
Μάλιστα, το γεγονός ότι στις αρχές του 2019, αποφασίστηκε να μην ξεκινήσει η παραγωγής της στο εργοστάσιο της Αργεντινής, δεδομένου ότι οι «… οι προσδοκίες σε ότι αφορά στην τιμή διάθεσης της στην Λατ. Αμερική δεν καθιστούσαν το μοντέλο οικονομικά βιώσιμο».
Πέραν αυτού, κατά τη διάρκεια του πρώτου –πλήρους- χρόνου διάθεσης της, η X-Class κατέγραψε μόλις 16.700 πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ, κατά τη διάρκεια του 12μηνου του 2019 τα αποτελέσματα ήταν ακόμη χειρότερα (μόλις 15.300 πωλήσεις παγκοσμίως).
Χαρακτηριστικά, αξίζει να αναφέρουμε πως οι πωλήσεις του Nissan Navara, με το οποίο η X-Class μοιράζεται πολλαπλά μηχανικά μέρη, κατά τη διάρκεια μόνο του 1ο 6μήνου του 2019 ανήλθαν στις 66.000 μονάδες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Έτσι παρά τις όποιες –δικαιολογημένες- φήμες πως η εταιρεία ενδεχομένως να παρουσιάσει ακόμη και μια νέα έκδοση του μοντέλου με αυξημένο μεταξόνιο, τελικά επιβεβαιώνεται πως όπου υπάρχει… καπνός, συνήθως υπάρχει και φωτιά.
Τέλος εποχής λοιπόν για ένα, αν μη τι άλλο επιβλητικό Pick-Up που ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει με την πρακτικότητα του ως επιβατικό όχημα αλλά και με την σχέση τιμής – αξίας του ως επαγγελματικό.