Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Στην κορυφή της Αυστρίας το DAF CF Electric.

Στην κορυφή της Αυστρίας το DAF CF Electric.

Το DAF CF Electric στην κορυφή της Ευρώπης!

5.255 Επισκέψεις στο άρθρο (8/7/2022)

Σε υψόμετρο 2.504 μέτρων έφτασε το DAF CF Electric των 26 τόνων, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το υψηλότερο ορεινό πέρασμα της Αυστρίας -το περίφημο Grossglockner High Alpine Road- και αποδεικνύοντας στην πράξη πως τα ηλεκτρικά φορτηγά δεν έχουν πλέον κανέναν περιορισμό.

Σε υψόμετρο 2,5 χλμ. το DAF CF Electric!

  • Στο ορεινό πέρασμα Grossglockner High Alpine Road
  • Το 1ο ηλεκτρικό φορτηγό στον υψηλότερο δρόμο της Αυστρίας
  • Με μπαταρίες 350 kWh για αυτονομία ως και 500 χλμ.
  • Σε εκδόσεις τράκτορα και μονού φορτηγού
 
Ένα DAF CF Electric μεικτού βάρους 26 τόνων έγινε πρόσφατα το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό που κατάφερε να «δαμάσει» το υψηλότερο ορεινό πέρασμα της Αυστρίας, το περίφημο Grossglockner High Alpine Road.
 
Πρόκειται για μια θρυλική διαδρομή μήκους 48 χλμ. που διαθέτει 36 φουρκέτες και κλίση 12%. Συνδέει το Bruck στην πολιτεία του Σάλτσμπουργκ με το Heiligenblut στην Καρινθία μέσω Fuscher Tοrl στα 2.428 μέτρα και το πέρασμα Hochtor στα 2.504 μέτρα. Ο δρόμος πήρε το όνομά του από το όρος Grossglockner (Γκροσγκλόκνερ), το οποίο έχει την κορυφή του στα 3.798 μέτρα, αποτελώντας το ψηλότερο βουνό της Αυστρίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αυτονομία ακόμα και 500 χλμ.

Υπενθυμίζεται πως το DAF CF Electric βρίσκεται στην αγορά από το 2018 και είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις τράκτορα 4x2 και μονού φορτηγού 6x2. Δραστηριοποιείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως στους κλάδους των διανομών, αποκομιδής απορριμμάτων και μεταφοράς container.
 
Πριν από περίπου δύο χρόνια, το CF Electric απέκτησε έναν αναβαθμισμένο τύπο μπαταριών ιόντων λιθίου, οι οποίες έχουν χωρητικότητα 350 kWh (από 170 kWh) ενώ την ίδια στιγμή το βάρος τους δεν υπερβαίνει τα 700 κιλά, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση του ωφέλιμου.
 
Όπως είναι φυσικό, η αυτονομία του οχήματος έχει επίσης διπλασιαστεί και υπερβαίνει τα 200 χλμ. Παράλληλα, η ευκαιριακή φόρτιση σε ταχυφορτιστές ισχύος ισχύος 250 kW, επιτρέπει στο όχημα να πραγματοποιήσει δρομολόγια ακόμη και άνω των 500 χλμ., σε μια ημέρα. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως ο ηλεκτροκινητήρας του DAF CF Electric έχει απόδοση 210 kW και ροπή 2.000 Nm.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »