Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα νέα φορτηγά της Volvo Trucks προσφέρουν ένα σημαντικά μικρότερο «φορτίο» για τον οδηγό…

… κατά τον χειρισμό του οχήματος κάτω από όλες τις περιστάσεις και συνθήκες.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό, διαδραματίζει τόσο ο νέος –ψηφιακός- πίνακας οργάνων…

… όσο και η νέα κεντρική κονσόλα με την ευρεία οθόνη αφής πολλαπλών ενδείξεων που ενσωματώνει.

Το ιδανικό περιβάλλον εργασίας!

16.868 Επισκέψεις στο άρθρο (2/10/2020)

Ανακαλύψτε τους τρόπου και τους λόγους για τους οποίους τα νέα φορτηγά της Volvo Trucks διευκολύνουν το έργο του οδηγού κάτω από όλες τις περιστάσεις.

Η νέα γκάμα φορτηγών της Volvo Trucks έχει εξελιχθεί με στόχο να προσφέρουν τα βέλτιστα εχέγγυα στους οδηγούς προκειμένου να πραγματοποιούν το έργο τους με την μεγαλύτερη αποδοτικότητα, ασφάλεια και άνεση χάρη σε στοιχεία όπως η βελτιωμένη εργονομία των χειριστηρίων, οι μεγαλύτεροι χώροι εντός της καμπίνας και φυσικά το κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο των συστημάτων υποβοήθησης.
Παράλληλα, εκτός των πλήρως αναβαθμισμένων FH και FH16, τα νέα FM & FMX έχουν να επιδείξουν νέες καμπίνες με σημαντικά βελτιωμένη ορατότητα και αυξημένους εσωτερικούς χώρους.

Διευκολύνοντας την αποφυγή λαθών που… κοστίζουν ακριβά!

Μέσω της νέας οθόνης των 12 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, ο οδηγός έχει άμεση πρόσβαση σε πολλαπλές λειτουργίες του οχήματος και σε πληροφορίες όπως π.χ. οι χρόνοι οδήγησης και ξεκούρασης του, καθιστώντας ευκολότερο τον προγραμματισμό των δρομολογίων και την αποφυγή λαθών σε αυτόν τον τομέα. Παράλληλα, το σύστημα ανίχνευσης των οδικών πινακίδων, διασφαλίζει την επαγρύπνηση του οδηγού αναφορικά με τα μέγιστα όρια ταχύτητας, τον τύπο της διαδρομής που ακολουθείται, τις δυνατότητες προσπέρασης κ.ο.κ.
Μέσω των πολλαπλών διαφορετικών μενού απεικόνισης, ο κάθε οδηγός μπορεί εύκολα να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα καθώς και τα δεδομένα που θα του προβάλλονται.
Για παράδειγμα, το μενού «Load view» επιτρέπει την άμεση απεικόνιση δεδομένων όπως το φορτίο κάθε άξονα ξεχωριστά, του συνολικού μεικτού βάρους του οχήματος.
Στα οχήματα με σύστημα πλοήγησης, το «Navigation view» προσφέρει πολλαπλές μορφές απεικόνισης χαρτών ενώ, όσοι αισθάνονται πιο εξοικειωμένοι με την κλασική εικόνα του εσωτερικού των Volvo Trucks, μπορούν να επιλέξουν το μενού «Home view». Τέλος, όσοι ενδιαφέρονται να λαμβάνουν πληροφορίες για συγκεκριμένες λειτουργίες, μπορούν να διαμορφώσουν αναλόγως το μενού «Focus View».
Ο κεντρικός –ψηφιακός- πίνακας οργάνων μπορεί να συμπληρωθεί από μια επιπλέον οθόνη 9 ιντσών που επιτρέπει τον έλεγχο των συστημάτων πολυμέσων κ.ά.
Πέραν όλων αυτών, χάρη στην δυνατότητα υποστήριξης έως και οκτώ καμερών (προβολή των δεδομένων εκ των τεσσάρων από αυτές ταυτόχρονα με μηνύματα σε 30 διαφορετικές γλώσσες), το περιμετρικό οπτικό πεδίο του οδηγού είναι ευρύτερο από ποτέ, χωρίς ουσιαστικά «νεκρά» σημεία σε όλες τις πλευρές του οχήματος.

Σημαντικά βελτιωμένη εργονομία

Μέσω των νέων, βελτιωμένων στη χρήση, χειριστηρίων στο τιμόνι και στην κεντρική κονσόλα, ο οδηγός μπορεί να ελέγξει με μεγαλύτερη άνεση μια πληθώρα λειτουργιών ενώ, σε συγκεκριμένες αγορές είναι δυνατός και ο έλεγχος αρκετών εξ αυτών μέσω φωνητικών εντολών.
Την ίδια στιγμή έχουν βελτιωθεί τα χειριστήρια για πιο εξειδικευμένες λειτουργίες του οχήματος όπως π.χ. ο έλεγχος των διαφορικών σε οχήματα με περισσότερους από έναν κινητήριους άξονες.
Επιπρόσθετα, έχουν οι αποθηκευτικοί χώροι, οι ποτηροθήκες κ.ά. χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε τη νέα μορφή του επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου Volvo I-Shift, το οποίο φέρει επίσης νέα προγράμματα λειτουργίας και εναλλαγής των σχέσεων αναλόγως με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις του οδηγού (Economy, Standar, Performance).

Νέες, πιο ευρύχωρες και με καλύτερη ορατότητα, καμπίνες για τα FM & FMX

Οι νέες σειρές φορτηγών FM και FMX εφοδιάζονται με νέους τύπους καμπίνας που προσφέρουν μεγαλύτερους κατά 1 κ.μ. χώρους στο εσωτερικό τους.
Την ίδια στιγμή, το κάτω μέρος των γυάλινων επιφανειών (εμπρός και στα πλάγια) έχει χαμηλώσει περαιτέρω, διασφαλίζοντας καλύτερη περιμετρική ορατότητα. Επιπρόσθετα, έχει βελτιωθεί η θέση και η δομή των σκαλοπατιών στις πόρτες, διευκολύνοντας αφάνταστα τη διαδικασίες εισόδου και εξόδου από την καμπίνα, που π.χ. σε συγκεκριμένες εφαρμογές στον κλάδο των κατασκευών, μπορεί να επαναληφθεί από τον οδηγό ακόμη και περισσότερες από 50 φορές ημερησίως.
Η πλήρως ρυθμιζόμενη κολώνα του τιμονιού (όπως και τα FH & FH16) διευκολύνει τόσο την πρόσβαση στο εσωτερικό όσο και την εύρεση της βέλτιστης θέσης οδήγησης την ίδια στιγμή που, το κάτω κρεβάτι στις σχετικές καμπίνες, είναι τοποθετημένο πιο ψηλά, καθιστώντας το πιο εργονομικό όταν ο οδηγός επιλέγει π.χ. να κάτσει σε αυτό, χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε την εξασφάλιση ενός νέου αποθηκευτικού χώρου στη βάση του, με χωρητικότητα 40 λτ.
Τέλος, έχει βελτιωθεί τόσο η θερμομόνωση όσο και η ηχομόνωση όλων των τύπων καμπίνας ενώ, το αναβαθμισμένο σύστημα κλιματισμού με φίλτρο άνθρακα, διασφαλίζει καλύτερη ποιότητα αέρα στο εσωτερικό του οχήματος, ανεξαρτήτως των συνθηκών που επικρατούν εκτός αυτού.