Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα νέα Volvo FM, FMX, FH & FH16 είναι πλέον διαθέσιμα στην ελληνική αγορά!

Σημαντικά αναβαθμισμένα σε σχέση με τους προκατόχους τους, διακρίνονται μεταξύ άλλων για τη εντελώς νέα σχεδίαση και δομή της καμπίνας σε όλες τις εκδόσεις.

Χάρη σε πολλαπλές δομικές επεμβάσεις και μέσω νέων τεχνολογικών καινοτομιών, το έργο του οδηγού είναι σημαντικά ευκολότερο…

… με αποτέλεσμα να αναβαθμίζεται το επίπεδο της οδικής ασφάλειας για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου.

Χαρακτηριστικά, αξίζει να αναφέρουμε τον νέο –πλήρως ψηφιακό- πίνακα οργάνων των 12 ιντσών…

… αλλά και την επιπρόσθετη οθόνη αφής των 9 ιντσών, μέσω των οποίων ελέγχονται πολλαπλές από τις λειτουργίες του οχήματος.

Τα νέα φορτηγά Volvo είναι εδώ!

5.849 Επισκέψεις στο άρθρο (9/9/2020)

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Volvo Trucks ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη των πωλήσεων των νέων, σημαντικά αναβαθμισμένων και πιο αποδοτικών, φορτηγών FM, FMX, FH και FH16.

Τα νέα, σημαντικά αναβαθμισμένα, τόσο ως προς τη σχεδίαση όσο και ως προς την αποδοτικότητα τους, φορτηγά της Volvo Trucks είναι πλέον διαθέσιμα προς παραγγελία από την Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε., αποκλειστικό εισαγωγέα – διανομέα της Volvo Trucks σε Ελλάδα και Κύπρο.
Σε σχετικές του δηλώσεις, o Διευθυντής του Κλάδου Επαγγελματικών Οχημάτων και Μηχανημάτων του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, κ. Φίλιππος Μενάγιας, τόνισε πως: «… Με τα νέα μας φορτηγά, ικανοποιούμε τις ανάγκες τόσο των οδηγών όσο και των εταιρειών μεταφορών. Εξελίσσοντας περαιτέρω τα κλασικά χαρακτηριστικά ενός Volvo όπως η εργονομία, η άνεση και η ασφάλεια, συνδυάζοντας τα με νέες καινοτόμες τεχνολογίες και πρωτοποριακά σχέδια, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα πιο ελκυστικό και παραγωγικό περιβάλλον για τον οδηγό».
 
Πολλαπλές τεχνολογικές αναβαθμίσεις στην υπηρεσία του οδηγού

Ο νέος, πλήρως ψηφιακός, πίνακας οργάνων (12 ιντσών) προσφέρει στον οδηγό άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες που τον βοηθούν μεταξύ άλλων να αποφεύγει… δαπανηρά λάθη. Για παράδειγμα, οι ώρες οδήγησης του εμφανίζονται πάντα, γεγονός που βοηθά στον προγραμματισμό των δρομολογίων και περιορίζει τον κίνδυνο παράβασης των κανονισμών ενώ επιπρόσθετα, η τεχνολογία αναγνώρισης των πινακίδων σήμανσης του οδικού δικτύου, τον ενημερώνει συνεχώς για τα όρια ταχύτητας κ.ο.κ.
Ο οδηγός έχει επίσης τη δυνατότητα να προσαρμόζει το περιεχόμενο και την εμφάνιση του πίνακα οργάνων των νέων Volvo Trucks πριν την εκκίνηση του δρομολογίου επιλέγοντας μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών εκδοχών. Το «Load view» επιτρέπει τον άμεσο έλεγχο του βάρους του φορτίου, του μέσου μεικτού βάρους του οχήματος και του φορτίου ανά άξονα. Στις εκδόσεις με σύστημα πλοήγησης, το «Navigation view», χάρη στους εύχρηστους χάτες του είναι η κατάλληλη επιλογή.
Αντίστοιχα, όσοι προτιμούν μια… κλασική εμφάνιση, μπορούν να επιλέξουν την προβολή «Home view» ενώ, για εκείνους που προτιμούν να βλέπουν μόνο τις σημαντικότερες πληροφορίες, το «Focus view» είναι η κατάλληλη επιλογή.
Επιπρόσθετα του ψηφιακού πίνακα οργάνων, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης και μιας δεύτερης, εύχρηστης πλευρικής οθόνης 9 ιντσών, για τη διαχείριση λειτουργιών που άπτονται της επικοινωνίας, του συστήματος πολυμέσων, τη μεταφορά κ.ά.
 
Βελτιωμένος έλεγχος, λιγότερο άγχος
Ο έλεγχος των διαφόρων λειτουργιών το οχήματος είναι πλέον ευκολότερος μέσω νέων, εργονομικά τοποθετημένων, χειριστηρίων στο τιμόνι, από τον ίδιο τον πίνακα οργάνων ή –σε ορισμένες αγορές- και μέσω… φωνητικών εντολών, χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε τη δεύτερη οθόνη αφής.
Στα οχήματα με δύο ή και περισσότερους κινητήριους άξονες, η νέα λειτουργία ελέγχου της πρόσφυσης (anti-spin) βοηθά τον οδηγό να διαχειρίζεται γρήγορα και εύκολα επικίνδυνες κυκλοφοριακές συνθήκες, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Ο οδηγός απλά περιστρέφει έναν ειδικό μοχλό για την ενεργοποίηση του μπλοκέ διαφορικού.
Ο Διευθυντής Πωλήσεων Επαγγελματικών Οχημάτων και Μηχανημάτων Volvo του Ομίλου Σαρακάκη, κ. Βασίλης Δαμιανός, τόνισε σχετικά πως: «… Η συνολική σχεδίαση του ταμπλό προσφέρει μια εξαιρετική γενική εικόνα, επιτρέποντας στον οδηγό να διαχειρίζεται πληροφορίες διαισθητικά και αποδοτικά, με σημαντικά λιγότερο στρες. Η λειτουργική, στιβαρή σχεδίαση υποστηρίζεται από τη χρήση ανθεκτικών υλικών και πλαισιώνεται από άφθονους και… έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους καθώς και από αρκετές θύρες USB».
Επιπλέον, η νέα, πρακτικότερη και πιο αποδοτική σχεδίαση του επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων «Volvo I-Shift», προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων εντός της καμπίνας ενώ και τα προγράμματα εναλλαγής των σχέσεων έχουν εξελιχθεί και πλέον περιλαμβάνουν προφίλ οικονομία, στάνταρτ ή υψηλής απόδοσης (Economy, Standard, Performance).
 
Νέα σχεδίαση καμπινών με αυξημένη ευρυχωρία και βελτιωμένη ορατότητα στις σειρές FM και FMX
Τα νέα Volvo FM & FMX έχουν να επιδείξουν αυξημένο ωφέλιμο όγκο κατά ένα κυβικό μέτρο εντός της καμπίνας σε σχέση με τους προκατόχους τους.
Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερο ωφέλιμο χώρο εργασίας, αισθητά βελτιωμένο άμεσο περιμετρικό οπτικό πεδίο για τον οδηγό καθώς και –μεταξύ άλλων- αισθητά χαμηλωμένη γραμμή στις γυάλινες επιφάνειες.
Η χαμηλή και φαρδιά είσοδος με δύο φωτιζόμενα σκαλοπάτια με αντιολισθητική επένδυση, διευκολύνει την πρόσβαση εντός της καμπίνας, ιδίως στις εφαρμογές που προβλέπουν συχνές στάσεις του οχήματος, όπου ο οδηγός μπορεί να εισέλθει και εξέλθει του οχήματος ακόμη και 50+ φορές ημερησίως.
Αντίστοιχα με τα νέα Volvo FH & FH16, παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης του τιμονιού ενώ, το κάτω κρεβάτι (όπου είναι διαθέσιμο) είναι τοποθετημένο πλέον πιο ψηλά, διασφαλίζοντας αυξημένη άνεση και επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους κάτω από αυτό. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως η καμπίνα ημέρας (Day Cab) προσφέρει νέο αποθηκευτικό χώρο 40 λτ., με εσωτερικό φωτισμό.
Τέλος, η νέα ενισχυμένη μόνωση της καμπίνας, διασφαλίζει βέλτιστες συνθήκες εργασίας ακόμη και στις πιο ακραίες κλιματολογικές συνθήκες καθώς και ενισχυμένη ηχομόνωση. Επιπρόσθετα, η ελεγχόμενη μέσω αισθητήρων μονάδα κλιματισμού με φίλτρο άνθρακα, εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα αέρα.
Περισσότερα για τα νέα φορτηγά της Volvo Trucks μπορείτε να βρείτε εδώ ενώ, εδώ μπορείτε να δείτε το video από το εντυπωσιακό εγχείρημα των ανθρώπων της Volvo που έγινε viral στο διαδίκτυο, όπως φυσικά θα μπορούσε να συμβεί όταν αυτά σχημάτισαν έναν… πύργο!