Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Η νέα γενιά του Toyota Proace αποκτά εντελώς νέα σχεδίαση, κινητήρες τεχνολογίας Euro6 και αυξημένες μεταφορικές δυνατότητες.

Αντίστοιχα, ο εσωτερικός διάκοσμος έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και προσφέρει ασφάλεια και ανέσεις εφάμιλλες με πολυτελών επιβατικών οχημάτων.

Το νέο Proace θα προσφέρεται σε εκδόσεις Van και μεταφοράς προσωπικού με τρία διαφορετικά μήκη αμαξώματος και δύο μεταξόνια.

Αναλόγως της έκδοσης, θα προσφέρει ωφέλιμο φορτίο έως και 1.400 κιλών και χώρο φόρτωση με μήκος έως 4,0μ. και όγκο έως 6,6κ.μ.

Το νέο Toyota Proace

3.421 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2016)

Στο προσεχές Διεθνές Σαλόνι Επαγγελματικών οχημάτων του Μπέρμιγχαμ (26-28/4), το νέο Toyota Proace αναμένεται να πραγματοποιήσει το παγκόσμιο ντεμπούτο του.

Με πρόβλεψη για 2,2 εκ. πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, η αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων υπολογίζεται πως –εκτός απροόπτου- θα παρουσιάσει αύξηση κατά 12% σε σχέση με τα δεδομένα του 2015. Σε ότι αφορά στην κατηγορία των ελαφρών Van, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πωλήσεις της τάξης των 640.000 οχημάτων περίπου, με ποσοστό 28% επί του συνόλου της αγοράς.

Από τα παραπάνω νούμερα καθίσταται σαφές πως η Toyota, μια εκ των κορυφαίων εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο στον κλάδο της αυτοκίνησης, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την κατηγορία. Ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος της ήταν το μοντέλο Proace ωστόσο, η νέα γενιά του μοντέλου που αναμένεται να ξεκινήσει την –πανευρωπαϊκή έστω- εμπορική του πορεία μέσα στο τρέχον έτος, εμφανίζεται σημαντικά αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς και έτοιμη να καλύψει απολύτως μια πληρέστατη γκάμα εφαρμογών.

Το νέο Proace θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις Van ή μεταφοράς προσωπικού με τρία μήκη αμαξώματος (Compact, Medium και Long) καθώς δύο μήκη μεταξονίου. Η νέα βασική έκδοση Compact, έχει μήκος 4,6μ. και μεταξόνιο 2,9μ., στοιχεία που σε συνδυασμό με το μικρό μήκος του εμπρός και πίσω προβόλου, διασφαλίζουν μια εξαιρετική ευελιξία με τον κύκλο στροφής να έχει διάμετρο 11,3μ.

Ανάλογα με την έκδοση του αμαξώματος, το νέο Toyota Proace Van θα προσφέρει χώρο φόρτωσης με μήκος από 2,1 – 2,8μ., πλάτος 1,6μ. και ωφέλιμο όγκο από 4,6 – 6,1 κ.μ. Ωστόσο, χάρη στην ύπαρξη του συστήματος «Smart Cargo» που προβλέπει την πλήρη αναδίπλωση του καθίσματος του συνοδηγού και όχι μόνο, το ωφέλιμο μήκος του χώρου φόρτωσης αυξάνεται κατά 116 χλστ. σε όλες τις εκδόσεις (από 3,3 – 4,0μ.) και ο ωφέλιμος όγκος των φορτίων που μπορεί να υποστηρίξει από τα 5,1 – 6,6 κ.μ. αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο Toyota Proace θα προσφέρει αυξημένη ωφέλιμο φορτίο έως και 1.400 κιλών.

Πέραν του πληρέστατου εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, το νέο Toyota Proace θα εφοδιάζεται με αποδοτικούς κινητήρες χωρητικότητας 1,6 ή 2,0λτ. που καλύπτουν με άνεση τις προδιαγραφές της Euro6 αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων τους, χάρη σε συστήματα όπως το Stop & Start.

Η βασική έκδοση των 1,6λτ. με ισχύ 95 ίππων και ροπή 210 Nm, συνδυάζεται με μηχανικά ή αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων και η μέση κατανάλωση καυσίμου της ξεκινά από τα 5,2λτ./100χλμ. (εκπομπές από 135 g/km).

H ισχυρότερη επιλογή του 1.600άρη κινητήρα αποδίδει 115 ίππους και η μέση κατανάλωση καυσίμου της ξεκινά από τα 5,1λτ./100χμ. (από 133 g/km).

Σε ότι αφορά στον 2,0λιτρο πετρελαιοκινητήρα, οι επιλογές ισχύος ανέρχονται στους 122 ή 150 ίππους (ροπή 340 ή 370 Nm αντίστοιχα) με τη μέση κατανάλωση τους να ξεκινά από τα 5,3λτ./100χλμ. και τις εκπομπές CO2 από τα 139g/km.

Τέλος, η ισχυρότερη έκδοση του Toyota Proace θα εφοδιάζεται με έναν πετρελαιοκινητήρα 2,0λτ. με ισχύ 180 ίππων και ροπή 400 Nm με μέση κατανάλωση από 5,7λτ./100χλμ.

Σε κάθε περίπτωση, για την κάλυψη των προδιαγραφών της Euro6, όλοι οι κινητήρες του νέου Toyota Proace απαιτούν χρήση διαλύματος AdBlue κατά την επεξεργασία των καυσαερίων με τη σχετική δεξαμενή των 22,5λτ. να επαρκεί για την κάλυψη έως και 15.000 χλμ.