Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το σύστημα Active Park Assist που υιοθετείται από τα νέα Transit & Transit Custom διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα του επαγγελματία οδηγού…

… δεδομένου ότι αναλαμβάνει να βρει τη θέση στάθμευσης και να σταθμεύσει αυτόματα το όχημα, ελέγχοντας το σύστημα διεύθυνσης.

Το νέο Transit παρκάρει μόνο του!(+video)

13.291 Επισκέψεις στο άρθρο (28/2/2020)

Ανακαλύψτε πως το προηγμένο σύστημα «Active Park Assist» της Ford, λύνει τα χέρια του επαγγελματία πίσω από το τιμόνι του νέου Transit, διευκολύνοντας περαιτέρω την καθημερινότητα του

Η εξεύρεση της κατάλληλης θέσης στάθμευσης και –κυρίως- οι ελιγμοί που απαιτούνται όταν πρέπει να σταθμεύσει κανείς ένα μεγάλο επαγγελματικό όχημα σε περιορισμένους χώρους εντός της πόλης, είναι σαφέστατα μια αρκετά αγχωτική διαδικασία. Το πρόβλημα μάλιστα εντείνεται όταν αυτό επιβάλλεται να γίνει δεκάδες φορές κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, διασφαλίζοντας παράλληλα πως υπάρχει επαρκής χώρος για την εκφόρτωση των εμπορευμάτων.
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως ένα μεγάλο ποσοστό του κόστους επισκευής ενός επαγγελματικού (και όχι μόνο) οχήματος προέρχεται από μικροφθορές που προκαλούνται από συγκρούσεις με μικρή ταχύτητα.
Σε μια προσπάθεια λοιπόν να διευκολύνει ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των επαγγελματιών οδηγών, η Ford προσφέρει μια προηγμένη τεχνολογία που επιτρέπει στο νέο Transit να σταθμεύει ουσιαστικά μόνο του.
Ο λόγος για το «Ford Active Park Assist» που επιτρέπει στον οδηγό να βρει την κατάλληλη θέση στάθμευσης και εν συνεχεία, αναλαμβάνει να παρκάρει το όχημα ελέγχοντας το σύστημα διεύθυνσης, ενώ ο οδηγός ουσιαστικά ελέγχει μόνο τον κινητήρα (γκάζι) και τα φρένα.
Το εν λόγω σύστημα μπορεί να σταθμεύσει το Transit τόσο παράλληλα όσο και εγκάρσια σε χώρους με μήκος έως και –μόλις- 0,8μ. μεγαλύτερο από το συνολικό μήκος του αμαξώματος.
Παράλληλα, επιπρόσθετες τεχνολογικές καινοτομίες όπως τα συστήματα «Park-Out Assist», «Cross Traffic Alert» και «Side Sensing System», χωρίς να παραβλέπουμε τις κάμερες στο εμπρός και το πίσω μέρος του οχήματος, αναλαμβάνουν να υποβοηθήσουν περαιτέρω το έργο του οδηγού, αυξάνοντας κατακόρυφα το επίπεδο ασφάλειας για όλους τους χρήστες του δρόμου.
Σε ότι αφορά στο σύστημα Active Park Assist, αξίζει να αναφέρουμε πως είναι διαθέσιμη στις νέες γενιές των Transit και Transit Custom από το 2019 και βασίζεται σε 12 αισθητήρες υπερήχων που εδράζονται σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, προκειμένου να διασφαλίζει τη δυνατότητα στάθμευσης ακόμη και σε σημεία χωρίς πεζοδρόμιο, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις, απλούστατα ευθυγραμμίζει το όχημα με τα υπόλοιπα σταθμευμένα οχήματα. Παράλληλα, λειτουργεί ακόμη και όταν η επιφάνεια του χώρου στάθμευσης είναι κεκλιμένη.
Το Active Park Assist ενσωματώνει και τη λειτουργία Park-Out Assist που ουσιαστικά αναλαμβάνει την αντίστροφη διαδικασία, δηλαδή την απομάκρυνση του οχήματος από τη θέση στάθμευσης, με τον οδηγό να ελέγχει και σε αυτήν την περίπτωση την ταχύτητα κίνησης.
Το σύστημα Cross Traffic Alert αναλαμβάνει να προειδοποιήσει τον οδηγό που εξέρχεται από μια θέση στάθμευσης με την όπισθεν, για το αν υπάρχουν οχήματα που κινούνται (ή διέρχονται) πίσω του επί της οδού ενώ, το Side Sensing System θα τον προειδοποιήσει για τυχόν εμπόδια γύρω από το όχημα κατά την εν λόγω διαδικασία.
Τέλος, οι εμπρός και πίσω κάμερες (με ευρυγώνιο φακό) φροντίζουν για την εξάλειψη των «νεκρών» σημείων στο οπτικό πεδίο του οδηγού.