Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο πρόσωπο της αυτοκίνησης

4.656 Επισκέψεις στο άρθρο (9/10/2018)

Με το πρωτότυπο «Vision Urbanetic» η Mercedes-Benz μας προσφέρει μια πρόγευση του μέλλοντος των αστικών μεταφορών όπου τα ηλεκτρικά, αυτόνομα, οχήματα θα είναι σημαντικά τροποποιημένα σε σχέση με τα όσα γνωρίζουμε.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα διεθνών μελετών, μέχρι το 2030 άνω του 60% του παγκόσμιου πληθυσμού (περίπου 5,2 δις άνθρωποι) θα ζουν σε μεγαλουπόλεις. Αντίστοιχα, περισσότερες από 700 πόλεις παγκοσμίως θα έχουν πληθυσμό άνω του 1,0 εκ. κατοίκων.
Η συνεχής και αλματώδης αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού στα αστικά κέντρα, δημιουργεί μεταξύ άλλων και εντελώς νέα δεδομένα σε ότι αφορά στα αστικά logistics καθώς, τόσο οι επιβατικές όσο και οι εμπορευματικές μεταφορές εντός των «γίγα-πόλεων» του –όχι και τόσο μακρινού- μέλλοντος.
Αυτός ακριβώς είναι και ένας από τους τομείς που απεργάζεται η πρωτοβουλία «adVANce» που η Daimler AG παρουσίασε το 2016, με το πρωτότυπο «Vision Urbanetic» το οποίο είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε… από κοντά, λίγο πριν την Παγκόσμια Πρεμιέρα του στην 67η ΙΑΑ 2018, να αποτελεί μια «πρόγευση» των όσων οραματίζεται η Mercedes-Benz.