Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Volvo: Παραγγελία – ρεκόρ για 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά

Volvo: Παραγγελία – ρεκόρ για 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά

Volvo: Παραγγελία – ρεκόρ για 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά

  • Volvo: Παραγγελία – ρεκόρ για 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά
  • Volvo: Παραγγελία – ρεκόρ για 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά
  • Volvo: Παραγγελία – ρεκόρ για 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά

Volvo: Παραγγελία – ρεκόρ για 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά

5.667 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2023)

Η Volvo Trucks έκλεισε συμφωνία για πώληση 1.000 ηλεκτρικών φορτηγών στην Holcim, έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους οικοδομών στον κόσμο, τα οποία θα παραδοθούν από τώρα έως το 2030.

Μία από τις μεγαλύτερες παραγγελίες ηλεκτρικών φορτηγών

Το συμβόλαιο μαμούθ της Volvo με την Holcim, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές παραγγελίες μέχρι σήμερα για τα σουηδικά ηλεκτρικά φορτηγά, με τα πρώτα 130 να παραδίδονται στο διάστημα 2023 με 2024.
 

Εξηλεκτρισμός του στόλου με την βοήθεια της Volvo

Η Holcim είναι ένας παγκόσμιος οικοδομικός κατασκευαστής, με έδρα την Ελβετία. Στα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης περιλαμβάνεται και ο εξηλεκτρισμός του στόλου της, σχεδιάζοντας την προσθήκη 1.000 ηλεκτρικών φορτηγών  Volvo για όλες τις δραστηριότητες της Holcim στην Ευρώπη από τώρα κι έως το 2030. Τα πρώτα 130 ηλεκτρικά φορτηγά θα είναι τα Volvo FH και Volvo FM και θα παραδοθούν σε αγορές όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2024.
 

«Η μετάβαση στο καθαρό 0 απαιτεί βαθιά συνεργασία σε όλες τις αλυσίδες αξίας»

Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ της Holcim και του Ομίλου Volvo. «Η μακροπρόθεσμη συνεργασία και η ισχυρή δέσμευση να κάνουμε πραγματικά τη διαφορά είναι απαραίτητα για να γίνουν πραγματικότητα οι μεγάλες μειώσεις CO2. Είμαι πολύ περήφανος για τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την Holcim και τα αποτελέσματα που πετυχαίνουμε μαζί», λέει ο Martin Lundstedt, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Volvo Group.

Με τη σειρά του, ο Jan Jenisch, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Holcim σχολίασε: «Η μετάβαση στο καθαρό μηδέν απαιτεί βαθιά συνεργασία σε όλες τις αλυσίδες αξίας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Volvo για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες logistics των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων μας με ηλεκτρικούς στόλους, προωθώντας τον στόχο μας να φτάσουμε το 30% των βαρέων φορτηγών μηδενικών εκπομπών έως το 2030».
 

Παροπλίζονται 1.000 diesel φορτηγά, εξοικονομούνται 50.000 τόνοι CO2 κάθε χρόνο

Με την αντικατάσταση 1.000 υπαρχόντων φορτηγών ντίζελ Volvo FH με ηλεκτρικά φορτηγά Volvo FH που χρησιμοποιούν πράσινο ηλεκτρισμό σε μια τυπική διαδρομή, θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν έως και 50.000 τόνοι CO2 κάθε χρόνο. Και οι δύο εταιρείες έχουν δεσμευτεί στην πρωτοβουλία στόχων που βασίζεται στην επιστήμη, η οποία οδηγεί σε φιλόδοξη δράση για το κλίμα στον ιδιωτικό τομέα, ενώ και οι δύο είναι επίσης ιδρυτικά μέλη του First Movers Coalition (FMC).
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε