Χάρη στον κινητήρα των 999 κ.εκ. από το Honda Fireblade SP, η νέα χορτοκοπτική μηχανή της ιαπωνικής εταιρείας μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 241,4 χλμ./ώρα…

… γεγονός που της επιτρέπει να μπει –εκ νέου- στο Βιβλίο Guinness ως η ταχύτερη του είδους της στον κόσμο.

Πληροφοριακά, ο εν λόγω κινητήρας αποδίδει ισχύ 190 ίππων και 116 Nm ροπής στις… 11.000 σ.α.λ.

Χορτοκοπτικό με ισχύ 190 ίππων

O νέος «εξολοθρευτής»… γκαζόν της Honda εφοδιάζεται με κινητήρα 190 ίππων και μπορεί να πετύχει μέγιστη ταχύτητα 241,4 χλμ./ώρα, στο κυνήγι του ρεκόρ Guiness σε αυτήν την «κατηγορία».

 
Πίσω στο 2014, η Honda είχε καταφέρει να μπει στο Βιβλίο Guinness για το ταχύτερο μηχάνημα αγροτικών εργασιών και πιο συγκεκριμένα με μια χορτοκοπτική μηχανή η οποία, χάρη στον 1.000άρη κινητήρα (από το VTR Firestrom) που απέδιδε 100 ίππους και 96 Nm ροπής, μπορούσε να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4 δλ. ενώ η τελική της ταχύτητα ανέρχονταν στα 210 χλμ.ώρα.
Ωστόσο λίγο αργότερα, μια ομάδα μηχανικών από τη Νορβηγία, τροποποίησαν ένα αντίστοιχο μηχάνημα Viking/Stihl με τέτοιο τρόπο που μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα 215,6 χλμ.ώρα… κλέβοντας έτσι το ρεκόρ από τη Honda.
Η πρόκληση φυσικά δεν μπορούσε να παραμείνει αναπάντητη από την ιαπωνική εταιρεία που εξέλιξε ένα νέο χορτοκοπτικό… supercar, αυτή τη φορά κάνοντας χρήση του κινητήρα των 999 κ.εκ. από τη μοτοσικλέτα Fireblade SP, ο οποίος αποδίδει ισχύ 190 ίππων.
Το νέο πόνημα της Honda είναι πλέον σε θέση να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 241,4 χλμ./ώρα που… επαρκούν για να μπει εκ νέου στο Βιβλίο Guinness.

 

 

ΔΙΕΘΝΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Advertisement