Η νέα… μηχανή του γκαζόν που παρουσίασε η Honda ονομάζεται «Mean Mower» και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 210 χλμ./ώρα.

Κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα του εδράζεται ο 1.000άρης κινητήρας του Hondra VTR Firestorm με ισχύ 110 ίππων και ροπή 96 Nm.

Παράλληλα, εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που περιστρέφουν τις –πάχους 3χλστ.- ατσάλινες λεπίδες του χορτοκοπτικού με 4.000 σ.α.λ.

Εξολοθρευτής… γκαζόν με 110 ίππους

Αν έχετε «αγριεμένες» διαθέσεις για τον κήπο και δεν σας αρκεί ένα απλό χορτοκοπτικό μηχάνημα, η Honda παρουσίασε το «Mean Mower» με κινητήρα 110 ίππων και τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα.

 

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε την… τελευταία λέξη στα μικρά μηχανήματα αγροτικών εργασιών. Ελπίζουμε ο νους σας να μην πηγαίνει σε κανένα τρακτέρ με πολλαπλές λειτουργίες. Απλώς, η Honda αποφάσισε να κατασκευάσει ένα μικρό αλλά σαφέστατα… θαυματουργό χορτοκοπτικό «supercar» το οποίο διαθέτει δύο ηλεκτρικά που περιστρέφουν τις –πάχους 3 χλστ. ατσάλινες λεπίδες του- στις 4.000 στροφές και μεταφέρουν τα κομμένα χόρτα σε μια ειδική θήκη από fiberglass.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ωστόσο του «Mean Mower» της Honda είναι ο 1.000άρης κινητήρας των 100 ίππων (96 Nm ροπής) που προέρχεται από το VTR Firestrom, την ιδιαίτερα δημοφιλή μοτοσικλέτα της ιαπωνικής εταιρείας. Επιπρόσθετα, χάρη στο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, η εν λόγω μηχανή του γκαζόν είναι σε θέση να αναπτύξει (θεωρητικά), ταχύτητες έως και 210 χλμ./ώρα ενώ για την επιτάχυνση της από στάση στα 100 χλμ./ώρα απαιτούνται μόλις 4 δλ.

 

 

ΔΙΕΘΝΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Advertisement