Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

ZAP Taxi Club: νέο δίκτυο ταχυφόρτισης στην Αττική!

7.485 Επισκέψεις στο άρθρο (21/6/2024)
ZAP Taxi Club: νέο δίκτυο ταχυφόρτισης στην Αττική!

-Η Εθνική Leasing αναλαμβάνει τη χρηματοδοτική μίσθωση ηλεκτρικών ταξί
-10 κεντρικά σημεία ταχυφόρτισης στο Λεκανοπέδιο
-Εξοικονόμηση 30 % στο συνολικό κόστος λειτουργίας, λέει το ΥΜΕΤ

Η Εθνική Leasing αναλαμβάνει τη χρηματοδοτική μίσθωση ηλεκτρικών ταξί

Με τη χρηματοδότηση της Εθνικής Leasing και της πλατφόρμας FREENOW, η Sirec Energy δημιούργησε μια νέα ολοκληρωμένη πρόταση ηλεκτροκίνησης για τα ταξί της Αθήνας, που είναι μέλη του Zap Taxi Club, η οποία θα καλύπτει από τα συμβόλαια μίσθωσης των ταξί μέχρι τη φόρτισή τους.
Για αρχή, οι ιδιοκτήτες αδειών ταξί που είναι ενταγμένοι στην πλατφόρμα FREENOW και πιο συγκεκριμένα στο στόλο «Green Taxi» («Πράσινα Ταξί») θα μπορούν να αποσύρουν το παλιό συμβατικό τους όχημα και να το αντικαταστήσουν με ένα ηλεκτρικό, με σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης από την Εθνική Leasing. Τα συγκεκριμένα συμβόλαια, λοιπόν, θα είναι 4ετίας ή 5ετίας, 100.000 χλμ και 75.000 χλμ αντίστοιχα ανά έτος, ενώ θα προσφέρεται η δυνατότητα της επιλογής από 7 συνεργαζόμενους κατασκευαστές (Skoda, Mercedes, VW, KIA, Hyundai, MG και BYD).
Παράλληλα, θα υπάρχει επιδότηση μέχρι και 22.500 ευρώ για όσους ενταχθούν στο κρατικό πρόγραμμα – με την προϋπόθεση της απόσυρσης του παλαιού τους οχήματος – ενώ κατά τη λήξη της χρηματοδοτικής μίσθωσης, οι ιδιοκτήτες ταξί θα έχουν τη δυνατότητα έναντι συμβολικού τιμήματος να αγοράσουν το όχημα.
Από εκεί και πέρα, το μέσο μηνιαίο μίσθωμα θα ανέρχεται ενδεικτικά από 980 έως  1.200 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και θα διαμορφωθεί ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου που θα επιλεγεί, τα ετήσια χλμ & τα έτη μίσθωσης. Θα περιλαμβάνει δε, το κόστος αυτοκινήτου, την ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης πυρός και κλοπής, την τακτική συντήρηση σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, την κάλυψη  βλαβών και τη φόρτιση στο δίκτυο ZAP για 250 χλμ ανά ημέρα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνική Leasing, κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος, δήλωσε πως: «Η ΕΘΝΙΚΗ LEASING, παρέχει στους επαγγελματίες ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ ένα ολοκληρωμένο επενδυτικό πρόγραμμα, με το οποίο, εκτός από τα απαραίτητα  κεφάλαια για την αγορά του αυτοκινήτου, έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν υπηρεσίες συντήρησης, ασφάλισης και παροχής ενέργειας. Ελπίζουμε ότι αυτό το νέο εγχείρημα θα έχει θετική ανταπόκριση από τον κλάδο των επαγγελματιών ΤΑΧΙ, καθώς και σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον».
 

10 κεντρικά σημεία ταχυφόρτισης στο Λεκανοπέδιο

Στο ίδιο πλαίσιο, τα μέλη του ZAP Taxi Club, που είναι ενταγμένοι στην πλατφόρμα FREENOW, αποκτούν προτεραιότητα στο πρόγραμμα επιβράβευσης συνεργατών οδηγών της εταιρείας, εξασφαλίζοντας άμεση πρόσβαση στο δίκτυο ταχείας φόρτισης της ZAP που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα.
Το εν λόγω δίκτυο, εξάλλου, θα περιλαμβάνει δέκα (10) κεντρικά σημεία της Αττικής που θα είναι όλα διαθέσιμα μέχρι το τέλος του έτους και τα οποία θα «πιάνουν» μεταξύ άλλων τις περιοχές Αεροδρομίου, ΟΑΚΑ, λιμένος Πειραιά, κέντρου Αθηνών, σταθμού ΚΤΕΛ στον Κηφισό, καθώς και των Βορείων, Δυτικών και Νοτίων Προαστίων. Υπολογίζεται μάλιστα πως ο χρόνος φόρτισης που θα απαιτείται για το κάθε όχημα, δε θα ξεπερνάει τα 20 λεπτά.  
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Εξοικονόμηση 30 % στο συνολικό κόστος λειτουργίας, λέει το ΥΜΕΤ

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, οι ιδιοκτήτες ταξί που θα συμμετέχουν στο ZAP Taxi Club υπολογίζεται πως θα εξοικονομήσουν τουλάχιστον 30 % από το συνολικό κόστος λειτουργίας του ταξί, ενώ θα επωφεληθούν και από τα υψηλότερα έσοδα λόγω προτεραιότητας διάθεσης των ηλεκτρικών οχημάτων στους επιβάτες, μέσω της πλατφόρμας της FREENOW.
Πάνω σε αυτό, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε ότι: «Ο Προϋπολογισμός της δράσης “Πράσινα Ταξί” ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και επαρκεί για την αντικατάσταση 1.770 παλαιών και ρυπογόνων ταξί με αμιγώς ηλεκτρικά, με υποχρεωτική προϋπόθεση την απόσυρση του παλαιού οχήματος. Το ύψος της επιδότησης είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς φτάνει έως το 40% - της προ ΦΠΑ - αξίας του ταξί, με τη μέγιστη συνολική ενίσχυση να ανέρχεται στις 22.500 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες ταξί, μέσω της απόκτησης ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος, επωφελούνται από τα μηδενικά κόστη συντήρησης, την εξοικονόμηση τουλάχιστον 30% στο συνολικό κόστος λειτουργίας του ταξί τους, την άμεση πρόσβαση στο δίκτυο ταχείας φόρτισης της ZAP, και τα υψηλότερα έσοδα λόγω προτεραιότητας διάθεσης των ηλεκτρικών οχημάτων στους επιβάτες».