Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Επωφεληθείτε από τις μεγάλες επιδοτήσεις που παρέχονται στην παρούσα φάση για την απόκτηση ενός νέου e-Taxi!

Επωφεληθείτε από τις μεγάλες επιδοτήσεις που παρέχονται στην παρούσα φάση για την απόκτηση ενός νέου e-Taxi!

Οι δράσεις Πράσινα Ταξί & Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 προσφέρουν επιδοτήσεις ύψους έως και 23.500 ή 13.000 ευρώ αντίστοιχα!

Οι δράσεις "Πράσινα Ταξί" & "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2" προσφέρουν επιδοτήσεις ύψους έως και 23.500 ή 13.000 ευρώ αντίστοιχα!

  • Επωφεληθείτε από τις μεγάλες επιδοτήσεις που παρέχονται στην παρούσα φάση για την απόκτηση ενός νέου e-Taxi!
  • Οι δράσεις Πράσινα Ταξί & Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 προσφέρουν επιδοτήσεις ύψους έως και 23.500 ή 13.000 ευρώ αντίστοιχα!

Πρόγραμμα απόσυρσης Taxi 2023: Όφελος έως 23.500 ευρώ!

27.971 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2023)

Οι ιδιοκτήτες Taxi αλλά και όσοι θέλουν να εμπλακούν στον κλάδο των υπηρεσιών μεταφορών επιβατών, μπορούν να αντικαταστήσουν το παλιό όχημα τους, με ένα νέο ηλεκτροκίνητο (ακόμη και 9θέσιο!), επωφελούμενοι από επιδοτήσεις ύψους έως και 23.500 ευρώ!

Το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» & το «Πράσινα Ταξί» δίνουν τις λύσεις!

 

  • Όφελος 40% και επιδότηση έως 23.500 ευρώ για την απόκτηση ενός νέου e-Taxi
  • Δυνατότητα απόκτησης και 9θέσιου e-Taxi σε Αττική - Θεσσαλονίκη
  • Όφελος 30% και επιδότηση έως 13.000 ευρώ μέσω του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»
  • Δυνατότητα εκμίσθωσης πολυθέσιων οχημάτων με οδηγό
 
Π αρά το γεγονός ότι στο τέλος του 2022 η Πολιτεία έδωσε νέα προθεσμία αντικατάστασης των παλαιών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων (Taxi) που έπρεπε να είχαν αντικατασταθεί λόγω… ηλικίας έως την 1.1.2023 , έως την 30η Ιουνίου του τρέχοντος έτους, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως ο στόλος των κυκλοφορούντων Taxi τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας είναι ιδιαίτερα «γερασμένος».
 
Παράλληλα, ας μην ξεχνάμε πως, με βάση τα όσα προβλέπει ο νέος «Κλιματικός Νόμος», από το 2026 όλα τα νέα οχήματα Taxi σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, επιβάλλεται να είναι ηλεκτρικά.
 
Παρά λοιπόν τις σημαντικές ενστάσεις και τις αντιδράσεις του κλάδου των επαγγελματιών αυτοκινητιστών σε διάφορα μέτρα που προωθεί η Πολιτεία, σύμφωνα εξάλλου και με τις δεσμεύσεις της χώρας στην υπάρχουσα νομοθεσία σε επίπεδο ΕΕ, υπάρχουν σημαντικές λύσεις και «εργαλεία» για τους επαγγελματίες που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους επιβάτες τους, διατηρώντας ή αναβαθμίζοντας παράλληλα σε υψηλό επίπεδο την αποδοτικότητα τους.
 


Οι δράσεις

Οι δράσεις "Πράσινα Ταξί" & "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2" προσφέρουν επιδοτήσεις ύψους έως και 23.500 ή 13.000 ευρώ αντίστοιχα!

Επιδοτήσεις 30% - 40% και Όφελος από 13.000 – 17.500 ευρώ «τρέχουν» αυτήν τη στιγμή!

Με βάση τα όσα προβλέπονται στο νέο πρόγραμμα «Πράσινα Taxi», τη νέα δράση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα είναι σε ισχύ έως την 31η Δεκεμβρίου του 2023, συνολικά 2.000 ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. οχημάτων Ταξί θα έχουν την ευκαιρία να αποσύρουν το παλαιό τους όχημα και να το αντικαταστήσουν με ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό, ωφελούμενοι από επιδοτήσεις ύψους 40% (έως 17.500 ευρώ) στην αξία του, χωρίς να παραβλέπουμε το «Όφελος Υποχρεωτικής Απόσυρσης» του παλαιού οχήματος (επιπλέον 5.000 ευρώ). Μάλιστα, αν ο δικαιούχος είναι ΑμεΑ, νέος έως 29 ετών ή έχει έως τρία (3) εξαρτώμενα μέλη, τότε στην συνολική επιδότηση προστίθενται 1.000 ευρώ επιπλέον, καθώς και 500 ευρώ επιπλέον επιδότηση για την αγορά και εγκατάσταση «έξυπνου» σημείου επαναφόρτισης σε οικιακό περιβάλλον ή σε χώρο στάθμευσης επιχείρησης με ιδιωτική πρόσβαση.
 
Ουσιαστικά δηλαδή, το Συνολικό Όφελος του προγράμματος «Πράσινα Taxi» μπορεί να ανέλθει έως και στα 23.500 ευρώ για την αγορά ενός νέου –ηλεκτρικού- Taxi!
 
Πέραν όμως του εν λόγω προγράμματος, στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών…», θεσπίστηκε και η δυνατότητα αντικατάστασης κυκλοφορούντων Ε.Δ.Χ. Taxi αυτοκινήτων, με νέα (ή μεταχειρισμένα έως 3 ετών) πολυθέσια οχήματα (6-9 θέσεων). Το εν λόγω μέτρο αφορά στις Περιφέρειες Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.
 
Την ίδια στιγμή, η πρόσφατη υπουργική απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Μιχ. Παπαδόπουλου, έρχεται να θέσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εκμίσθωση Επιβατηγών Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) αυτοκινήτων με οδηγό μέσω προκρατήσεως, τα οποία φυσικά απαγορεύεται να προσεγγίσουν πελάτες όταν βρίσκονται σε κίνηση ή σε οποιουσδήποτε χώρους στάσης και στάθμευσης.
 
Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν αυτές τις διατάξεις, φυσικά και δεν μπορούν να προσβλέπουν στα παραπάνω οφέλη για την απόκτηση ενός πολυθέσιου Ε.Ι.Χ. οχήματος, ωστόσο και για αυτούς υπάρχει ο 2ος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω του οποίου προβλέπεται επιδότηση 30% (έως 8.000 ευρώ) για την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος (ακόμη και μέσω μίσθωσης). Στην περίπτωση δε που η επιχείρηση εδρεύει σε νησιωτικό Δήμο της χώρας, προβλέπεται επιπλέον επιδότηση 4.000 ευρώ και στην περίπτωση που αποσύρει το παλαιό της όχημα, αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ επιπλέον, στα 13.000 ευρώ συνολικά!
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε