ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ Βαρέα Επαγγελματικά
Τιμές Επαγγελματικών Μηχανή Αναζήτησης
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αποκαλυπτήρια για τις νέες προτάσεις της Stellantis Pro One!

1.231 Επισκέψεις στο άρθρο (27/1/2026)
Αποκαλυπτήρια για τις νέες προτάσεις της Stellantis Pro One!

Αποκαλυπτήρια για τις νέες προτάσεις της Stellantis Pro One!

Αποκαλυπτήρια για τις νέες προτάσεις της Stellantis Pro One!

Αποκαλυπτήρια για τις νέες προτάσεις της Stellantis Pro One!

  • Αποκαλυπτήρια για τις νέες προτάσεις της Stellantis Pro One!
  • Αποκαλυπτήρια για τις νέες προτάσεις της Stellantis Pro One!
  • Αποκαλυπτήρια για τις νέες προτάσεις της Stellantis Pro One!

Στο περίπτερο της φίρμας στις Βρυξέλλες εκτέθηκαν 7 μοντέλα συνολικά - με σημείο αναφοράς (κάποια) το πρόγραμμα μετατροπών CustomFit.
Με επαρκή αυτονομία 90 χλμ. για καθημερινή επαγγελματική χρήση, το τρίτροχο TRIS θα ξεκινήσει στην Ευρώπη πρώτα από την Ιταλία την κυκλοφορία του.
Στις… πλάτες ενός Citroen Jumper τοποθετήθηκε το (ένα από τα δυο) Citroen Ami Cargo.
Οι δυο ειδικές εκδόσεις, Citroen Berlingo «XTR» & Opel Vivaro Electric «Sportive», συνδυάζουν άνεση και σπορ εμφάνιση αντίστοιχα.

PRO.autotriti Team

Στο περίπτερο της φίρμας στις Βρυξέλλες εκτέθηκαν 7 μοντέλα συνολικά - με σημείο αναφοράς (κάποια) το πρόγραμμα μετατροπών CustomFit

Παρατάσσοντας μοντέλα από τέσσερις εμβληματικές μάρκες της - τις Citroen, Fiat Professional, Opel και Peugeot – η Stellantis Pro One παρουσίασε, στο πλαίσιο της 102ης Έκθεσης Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, την ολοκληρωμένη γκάμα της σε επαγγελματικά οχήματα.
Συγκεκριμένα, στην προκειμένη περίπτωση παρουσιάστηκαν  τα: Peugeot Partner Long & Citroen Berlingo XTR (ειδικής σειράς, ως αντιπροσωπευτικά δείγματα της γκάμας των Compact Vans), η ειδική έκδοση Opel Vivaro Sportive (ως εκπρόσωπος της γκάμας των Midsize Vans), το Fiat Ducato Panel Van και το Citroen Jumper Dropside Double Cabin (ως εκπρόσωποι της γκάμας των Large Vans) και τέλος τα Citroen Ami Cargo & Fiat Professional TRIS ως εκπρόσωποι της μικροκινητικότητας.
Στο ίδιο πλαίσιο, αξίζει να σημειωθεί εδώ πως η Stellantis Pro One αφιέρωσε ένα μεγάλο τμήμα του περιπτέρου της στο CustomFit - ένα πρόγραμμα κοινώς που παρέχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών μετατροπών & προσαρμογών (είτε στο εργοστάσιο είτε μέσω άνω των 600 εξουσιοδοτημένων συνεργατών της παγκοσμίως).
 

Με επαρκή αυτονομία 90 χλμ. για καθημερινή επαγγελματική χρήση, το τρίτροχο TRIS θα ξεκινήσει στην Ευρώπη πρώτα από την Ιταλία την κυκλοφορία του

Όσον αφορά στο Fiat Professional TRIS, τώρα, υπενθυμίζεται πως το νέο 100% ηλεκτρικό τρίτροχο όχημα με ανοιχτή καρότσα, έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τη ραγδαία αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις παράδοσης του τελευταίου χιλιομέτρου.
Με αυτονομία 90 χλμ. γαρ, εξαιρετικά ελαφρύ σχεδιασμό και χαμηλό κόστος λειτουργίας, το TRIS μπορεί να μεταφέρει πάνω από 500 κιλά ωφέλιμου φορτίου, ενώ προσφέρει έναν ευρύχωρο χώρο φόρτωσης (βλ. 2,25 τετραγωνικά μέτρα και δυνατότητα φιλοξενίας μιας τυπικής ευρωπαλέτας).
Διατίθεται δε, σε τρεις διαμορφώσεις – καμπίνα σασί, Flat Bed και ανοιχτή καρότσα – την ίδια ώρα που ο σχεδιασμός του προτεραιοποιεί την ευκολία χρήσης, καθιστώντας το εύκολο στην οδήγηση χωρίς συμπλέκτη ή κιβώτιο ταχυτήτων.
Παράλληλα, η ενσωματωμένη δυνατότητα φόρτισης επιτρέπει την απρόσκοπτη επαναφόρτιση του οχήματος, χρησιμοποιώντας μια ενσωματωμένη πρίζα 220V – και  εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για εξωτερικό φορτιστή – ενώ ακόμη καλύτερα, το σασί και η σωληνωτή δομή του προστατεύονται από τη διάβρωση με επίστρωση ψευδαργύρου ποιότητας αυτοκινήτου (σ.σ. το όλο «πακέτο» πλαισιώνεται από πλήρη φωτισμό LED, τόσο στο μπροστινό, όσο και στο πίσω μέρος για βελτιωμένη ορατότητα και ασφάλεια).
Ευέλικτο & συμπαγές σε μέγεθος — μόλις 3,17 μέτρα σε μήκος — το TRIS έχει μικρή ακτίνα στροφής (3,05 μέτρα), που του επιτρέπει να κινείται με ευκολία σε στενούς δρόμους της πόλης, ενώ το ωφέλιμο βάρος του ανέρχεται στα 540 κιλά.
Ομοίως, η τροφοδοσία των συσκευών εν κινήσει αποτελεί επίσης προτεραιότητα εδώ - κάτι που γίνεται πράξη χάρη σε ένα βύσμα USB-C και μια πρίζα 12V -, ενώ η μπαταρία λιθίου, χωρητικότητας 6,9 kWh, παρέχει αυτονομία 90 χλμ., εξασφαλίζοντας επαρκή εμβέλεια για καθημερινή επαγγελματική χρήση.
Χάρη στο ενσωματωμένο «έξυπνο» σύστημα φόρτισής του, τέλος το TRIS μπορεί να κάνει το 0 - 80% μέσα σε μόλις 3,5 ώρες, φτάνοντας την πλήρη φόρτιση μέσα σε 4 ώρες και 40 λεπτά, χρησιμοποιώντας μια τυπική οικιακή πρίζα – και αξιοποιώντας μεταξύ άλλων ένα σύγχρονο ψηφιακό ταμπλό.
Extra tip: Θα κυκλοφορήσει το 2026 στις σχετικές ευρωπαϊκές αγορές, ξεκινώντας από την Ιταλία.
 

Στις… πλάτες ενός Citroen Jumper τοποθετήθηκε το (ένα από τα δυο) Citroen Ami Cargo

Σε ό,τι έχει να κάνει με το… έτερο μέλος της μικροκινητικότητας, τώρα, το Citroen Ami Cargo εκπροσωπήθηκε από δυο μοντέλα – το ένα εκ των οποίων είχε τοποθετηθεί έξυπνα πάνω στο χώρο φόρτωσης ενός διπλοκάμπινου Citroen Jumper με πτυσσόμενα πλαϊνά, για να τονιστεί το μικρό του μέγεθος και η πρακτικότητά του.
Προσφέροντας άλλωστε 400 λίτρα συνολικού όγκου μεταφοράς, αλλά και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 140 κιλών, δεν είναι τυχαίο που το συγκεκριμένο όχημα έκλεψε ευθύς εξαρχής την παράσταση, απόρροια της αξιοποίησης του εσωτερικού του.
 

Οι δυο ειδικές εκδόσεις, Citroen Berlingo «XTR» & Opel Vivaro Electric «Sportive» συνδυάζουν άνεση και σπορ εμφάνιση αντίστοιχα

Καταλήγοντας, λίγα λόγια για τις δυο ειδικές εκδόσεις, Citroen Berlingo «XTR» & Opel Vivaro Electric «Sportive».
Το πρώτο λοιπόν έχει σχεδιαστεί για πελάτες B2B που εκτιμούν την ευελιξία & την άνεση στο εσωτερικό, ενώ διατίθεται σε εκδόσεις είτε με κινητήρα εσωτερικής καύσης είτε με ηλεκτροκινητήρα. Με την καμπίνα Extenso να συμπεριλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό του εξάλλου, το Berlingo «XTR» προσφέρει τρία μπροστινά καθίσματα με πολλαπλές διαμορφώσεις, ασορτί με προβολείς Eco-LED, φώτα ομίχλης, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών Onyx Black, αλλά και 12 αισθητήρες προσέγγισης για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο όγκος φόρτωσής του συνακόλουθα φτάνει τα 3,3 κυβικά μέτρα - με δυνατότητα επέκτασης κατά 0,5 κ.μ. μέσω της καμπίνας Extenso -, ενώ το ωφέλιμο φορτίο του κυμαίνεται από τα 650 κιλά (σε έκδοση diesel) έως τα 800 κιλά (ως ηλεκτροκίνητο).
Αντίστοιχα, το δεύτερο αποδίδει 136 άλογα κι έχει αυτονομία 349 χλμ., ενώ αναδεικνύει τη σπορ εμφάνισή του χάρη στα μαύρα & κίτρινα αυτοκόλλητά του, τους προβολείς LED, τις ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, καθώς και το πακέτο Dynamic Surround View, που περιλαμβάνει διπλές κάμερες και ψηφιακό καθρέφτη οπισθοπορείας για ανώτερη ασφάλεια.