ΕΕ: Πιο αυστηροί (;) οι τεχνικοί έλεγχοι για τα Vans προσεχώς!
Το Iveco S-Way με βιομεθάνιο πρωτοστατεί στην ενεργειακή μετάβαση!
Η υπηρεσία MAN Charge&Go αναβαθμίζει τη φόρτιση των eTrucks!
Μερίδιο 11,8% για τα ηλεκτρικά Vans και διπλασιασμός πωλήσεων (+91,2%) στο 4μηνο!
Οι πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών (Vans + Pick-Ups) υποχωρούν κατά 3,6%.
Η Ford Pro έχει ήδη μερίδιο 28,8% επί του συνόλου της αγοράς.
Οι Opel & Toyota Professional πρωταγωνιστούν στα ηλεκτρικά Vans
Με 141 νέες ταξινομήσεις μέσα στον Απρίλιο και 369 συνολικά από τις αρχές του έτους, οι ηλεκτρικές εκδόσεις ελαφρών επαγγελματικών βελτιώνουν τις επιδόσεις τους κατά 171,4% και 91,2% αντίστοιχα μέσα στο 2025 σε σχέση με το περασμένο έτος.
Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι, το μερίδιο τους στο 4μηνο του 2025 εκτοξεύθηκε στο 11,8% από το 5,9% που κατείχαν στο αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους!
Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε πως η εν λόγω… ανάπτυξη, παρατηρείται σε μια χρονική στιγμή που τόσο οι συνολικές πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών όσο και των φορτηγών (-62,6%) υποχωρούν σημαντικά.
Με βάση λοιπόν τα δεδομένα που ανακοινώνει ο ΣΕΑΑ αναφορικά με τις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην Ελλάδα, τα 3.119 νέα ελαφρά οχήματα (Vans & Pick-Ups) που ταξινομήθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου, είναι κατά 3,59% λιγότερα έναντι του 4μηνου του 2024 (3.235 μονάδες) αν και μέσα στον Απρίλιο σημείωσαν αύξηση της τάξης του 19,14%.
Αν διαχωρίσουμε τις κατηγορίες ελαφρών επαγγελματικών, τα Vans (1.899 μονάδες) καταγράφουν πτώση της τάξης του 1,3% ενώ, την ίδια στιγμή τα Pick-Ups (1.220 μονάδες) υποχωρούν κατά 7,6%, πάντα σε σχέση με το 2024.
Σε ότι αφορά στις δημοφιλέστερες εταιρείες στη ελληνική αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, η Ford Pro έχει καταφέρει να αποσπαστεί από τις υπόλοιπες μάρκες αυξάνοντας τις πωλήσεις της κατά 46,7% έναντι του 2024 ενώ το μερίδιο της ανέρχεται στο 28,8%.
Στην 2η θέση συναντάμε την Toyota Professional με 649 μονάδες (1η στο 4μηνο του 2024), της οποίας οι πωλήσεις υποχωρούν κατά 30,5% ενώ, στην 3η θέση (όπως και πέρυσι) βρίσκεται η Fiat Professional με 317 μονάδες (+3,6% έναντι του 2024).
Αρχική Σελίδα | Sitemap | Επικοινωνία |
Copyright © 2025 - pro.autotriti.gr