Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η σωστή αγορά και χρήση ενός εργαλείου

4.217 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2018)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ κατά πόσο επηρεάζει το «Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας» ενός επαγγελματικού οχήματος, το λειτουργικό κόστος μιας επιχείρησης και πως μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα του.

Όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοχοι επαγγελματικών οχημάτων, είτε πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες, είτε για μεγάλες επιχειρήσεις με πολυάριθμο στόλο οχημάτων, έχουν ορισμένες κοινές απαιτήσεις από αυτά.
Η αξιοπιστία και η προσεγμένη ποιότητα κατασκευής που θα αποσοβήσουν σε βάθος χρόνου τα προβλήματα φθοράς είναι δύο από αυτές. Το περιορισμένο κόστος συντήρησης είναι μια ακόμη παράμετρος που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη καθώς σε αρκετές περιπτώσεις, έχει αποδειχθεί πως δύο οχήματα π.χ. της ίδιας κατηγορίας ελαφρών επαγγελματικών, για τον έναν ή τον άλλο λόγο, εμφανίζουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους σε αυτόν τον τομέα.
Ένα ακόμη σημείο που επιβάλλεται να δώσουν μεγάλοι σημασία όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα καινούργιο ή μεταχειρισμένο επαγγελματικό όχημα, είναι φυσικά το Κόστος Χρήσης του.
Δεδομένα όπως το κόστος των καυσίμων, τα τέλη κυκλοφορίας, τα ασφάλιστρα ή ακόμη και ο τρόπος απόκτησης του οχήματος (Leasing, έντοκο ή άτοκο πρόγραμμα χρηματοδότησης κ.ο.κ.) επηρεάζουν το Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας. Σε αυτήν την παράμετρο θα μπορούσαμε ακόμη να συμπεριλάβουμε τον ρυθμό απομείωσης της μεταπωλητικής αξίας του οχήματος, στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του θα προσπαθήσει να το δώσει στην αγορά των μεταχειρισμένων.