Bάλε δέρμα και ανέβα επίπεδο!
4.496 Επισκέψεις στο άρθρο
Δες τώρα πως θα κρατήσεις σε καλή κατάσταση το δερμάτινο σαλόνι σου, ποιοι παράγοντες κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά και ποια είναι τα καλύτερα δέρματα για να επιλέξεις για το αυτοκίνητό σου.
Η θερμοκρασία είναι ο νούμερο 1 εχθρός του δέρματος! Στις πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το δέρμα αρχίζει και φθείρεται.
Σίγουρα οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου κατά τους θερινούς μήνες και αντίστοιχα χαμηλές τους χειμερινούς, αποτελούν τον πιο σημαντικό εχθρό του δέρματος. Το δέρμα που ντύνουν τα σαλόνια του αυτοκινήτων προέρχονται κυρίως από μοσχάρια. Αν και το πάχος του δέρματος του μοσχαριού είναι αρκετά μεγάλο, μόνο το πρώτο στρώμα είναι κατάλληλο για την επένδυση των αυτοκινήτων. Αν αυτό το πρώτο στρώμα έχει τη φυσική μεμβράνη με τους πόρους, καθώς και το τρίχωμα του ζώου, είναι τα στοιχεία που κάνουν το δέρμα ιδιαίτερα ανθεκτικό, άνετο στην επαφή και λειτουργικό.
Προσπάθησε να μην το αφήνεις στον ήλιο γιατί φθείρεται. Επιπλέον, το νερό και το αλάτι είναι δύο πολύ επικίνδυνοι εχθροί.
Μια σημαντική παρατήρηση για το δερμάτινο σαλόνι είναι να αποφεύγετε να εκτίθεται πολύ ώρα στον ήλιο και δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με νερό και αλάτι, ώστε να επιτυγχάνετε την μακροζωία του σαλονιού σας. Το δέρμα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά, γιατί η σκόνη εισχωρεί στους πόρους και δημιουργεί σκασίματα στην επιφάνειά του, καθώς και με το πέρασμα του χρόνου χάνει μέρος από το φυσικό του λίπος. Για τον καθαρισμό του δερμάτινου σαλονιού πρέπει πρώτα να το σκουπίσουμε με ένα βρεγμένο μάλλινο πανί, προσέχοντας να μην μουσκέψουμε τις ραφές και μουλιάσει το δέρμα. Αφού στεγνώσει τρίβουμε με ένα καθαρό πανί και περνάμε το ειδικό χημικό.
Το καλής ποιότητας δέρμα διατηρεί την θερμοκρασία των καθισμάτων σε καλύτερο επίπεδο, ενώ αυξάνει και τη διάρκεια ζωής τους.
Η επεξεργασία δεν είναι απλή. Το δέρμα τοποθετείται σε ένα βαρέλι, όπου δουλεύεται για 48 ώρες ώστε να μαλακώσει, ενώ παράλληλα στο ίδιο βαρέλι μπαίνει και το χρώμα και η βαφή του. Το πρώτο στρώμα του δέρματος του μοσχαριού είναι το μόνο που μπορεί να αντέξει την παραπάνω διαδικασία και αποτελεί την ΑΑ¨ ποιότητα δέρματος. Μετά συναντάμε την 2η, την 3η και την 4η ποιότητα δέρματος. Οι ποιότητες αυτές προέρχονται από τα στρώματα του δέρματος που έχουν απομείνει και ονομάζονται «κρούτες». Η ανυπαρξία πόρων στις κρούτες, τις εμποδίζει να αναπνέουν, με αποτέλεσμα όταν αυτά τοποθετηθούν στο αυτοκίνητο, παρά το ότι δεν προορίζονται για αυτή τη χρήση, η διάρκεια ζωής τους γίνεται μικρή (σχίζονται) και η άνεση που υποτίθεται ότι προσφέρουν είναι ανύπαρκτη, αφού το χειμώνα παγώνουν και το καλοκαίρι.
VIAXON: Εξειδίκευση 50 χρόνων στους κεντρικούς άξονες μετάδοσης κίνησης | ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ – ΣΙΝΟΣ Ο.Ε.: Εγγύηση στις υπηρεσίες diesel! |