ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Τιμές με Leasing
Ανέβασε θερμοκρασία; Κάνε τα εξής!

Ανέβασε θερμοκρασία; Κάνε τα εξής!

8.034 Επισκέψεις στο άρθρο

Δες τώρα τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση ξαφνικής υπερθέρμανσης του κινητήρα, ώστε να προλάβεις μια μεγάλη ζημιά στον κινητήρα!

ILEP
SPECIAL ΡΕΚΤΙΦΙΕ

Ένας κινητήρας μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασία για πολλούς λόγους όπως λόγω χαμηλής στάθμης ψυκτικού υγρού, προβληματικού βεντιλατέρ, διαρροής στο κύκλωμα ψύξης, προβληματικής αντλίας νερού, ενώ μπορεί να συμβεί ακόμη και όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε μεγάλο μποτιλιάρισμα κάτω από υψηλές θερμοκρασίες.

Κοινοποίησέ το »


Ανοιξε αμέσως το καλοριφέρ, αν δεν πέσει, σταμάτα και σβήσε τον κινητήρα!

1. Αν ο δείκτης θερμοκρασίας λειτουργεί, την πρώτη ένδειξη για αύξηση της θερμοκρασίας θα τη λάβεις από τη βελόνα που πλησιάζει στο κόκκινο (μέγιστη θερμοκρασία). Σε κάποια αυτοκίνητα υπάρχει και λαμπάκι που προειδοποιεί για την άνοδο της θερμοκρασίας. Σε αυτή την περίπτωση, άνοιξε αμέσως το καλοριφέρ στη μέγιστη θερμοκρασία και γύρισε το διακόπτη του ανεμιστήρα στη μέγιστη ένδειξη. Αυτή η κίνηση θα εκτονώσει ένα μέρος της θερμότητας από τον κινητήρα.

2. Αν η θερμοκρασία δεν πέσει, σταμάτησε το αυτοκίνητο και σβήσε τον κινητήρα.

3. Σε ακραίες περιπτώσεις, το πρώτο σημάδι υπερθέρμανσης θα είναι ο καπνός που βγαίνει κάτω από το καπό. Σταμάτησε το όχημα, σβήσε τον κινητήρα όσο πιο γρήγορα μπορείς και μην ανοίξεις το καπό μέχρι να σταματήσει να βγαίνει καπνός.

4. Αν δεν υπάρχει καπνός, άνοιξε το καπό για να εκτονωθεί η θερμότητα και περιμένετε ώστε ο κινητήρας να κρυώσει. Ένας κινητήρας που έχει υπερθερμανθεί χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα για να επανέλθει στη φυσιολογική του θερμοκρασία.

5. Κοίταξε κάτω από το όχημα αν υπάρχει διαρροή ψυκτικού υγρού. Είναι εύκολο να το αντιληφθείς μιας και το χρώμα του ψυκτικού υγρού μπορεί να είναι πράσινο, κίτρινο ή και ροζ και θα «αχνίζει».

6. Όταν ο κινητήρας έχει κρυώσει, έλεγξε τη στάθμη στο δοχείο του ψυκτικού υγρού. Αν δεν έχει διαρροή και καπνό, πιθανώς η στάθμη του να έχει υπερβεί τη μέγιστη ένδειξη καθώς το ζεστό ψυκτικό υγρό διογκώνεται.

Δοχείο με ψυκτικό υγρό, πυροσβεστήρας και ένα μεγάλο πανί πάντα στο αυτοκίνητο!

Καλό είναι, κυρίως τους θερμούς μήνες (και όχι μόνο) και ιδίως αν κινείσαι συνέχεια μέσα στην πόλη, για να μπορείς να αντιμετωπίσεις πιθανή υπερθέρμανση του κινητήρα, να έχεις μαζί σου: ένα δοχείο με ψυκτικό υγρό, νερό, ένα μεγάλο πανί και οπωσδήποτε -όπως προβλέπει και ο νόμος- έναν πυροσβεστήρα για να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις στην ακραία περίπτωση που ο κινητήρας έχει πιάσει φωτιά. Επίσης μην ξεχνάς να ελέγχεις συχνά αν το ψυγείο έχει νερό.

Κοινοποίησέ το »