Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Τα νέα δεδομένα με τα capital controls

Τα νέα δεδομένα με τα capital controls

39.515 Επισκέψεις στο άρθρο

Η στιγμή που θα χρειαστεί να αγοράσεις ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σου αναπόφευκτα θα έρθει. Η επιλογή του σωστού ανταλλακτικού δεν είναι μια απλή διαδικασία και απαιτεί κόπο και χρόνο.

ΧΑΡ. ΖΕΡΒΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΤΡΑΝΤΑΣ Α.Ε.

Μετά τα capital controls και την κατάσταση που διαμορφώθηκε, η αγορά ανταλλακτικών επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά και προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα. ¶λλωστε μη ξεχνάμε πως το αυτοκίνητό μας δεν πρέπει να υπόκειται σε καθεστώς capital control όταν μιλάμε για τη συντήρηση και τη φροντίδα του. Κομβικό κομμάτι σε αυτή τη διαδικασία, αποτελεί η έγκαιρη αντικατάσταση των μερών που απαιτείται, με τα αντίστοιχα κατάλληλα ανταλλακτικά, είτε μιλάμε για γνήσια, after market ή μεταχειρισμένα. Ωστόσο, σε όλες από τις παραπάνω περιπτώσεις, θα πρέπει να δείχνετε ιδιαίτερη προσοχή αλλά και γνώση που θα σας την παρέχουμε εμείς. Παρακάτω, αναλύουμε τι πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε ανταλλακτικά, ώστε να εξασφαλίσετε την απαραίτητη αξιοπιστία. Παράλληλα σας παραθέτουμε συμβουλές ώστε να ξέρετε που θα ψάξετε όταν θέλετε τα καλύτερα και φθηνότερα χωρίς καθυστερήσεις.

Κοινοποίησέ το »

Capital controls και διαδίκτυο

Capital controls και διαδίκτυο

    Η αγορά των ανταλλακτικών αυτοκινήτων περιλαμβάνει αρκετές επιλογές, αφού υπάρχουν πολυάριθμα καταστήματα όπου μπορεί να βρει κάποιος ανταλλακτικά. Μάλιστα η αγορά προσαρμόστηκε άμεσα στη νέα κατάσταση των capital controls παρέχοντας τη δυνατότητα πληρωμής μέσω πιστωτικών καρτών και e-banking. Επιπλέον η πλειοψηφία των εμπόρων παρέχει δυνατότητα δόσεων για την αγορά του ανταλλακτικού, δωρεάν κατΆ οίκον αποστολή και αγορά μετρητοίς τρακαρισμένων αυτοκινήτων.
    Συν τοις άλλοις, το διαδίκτυο έγινε ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια της αγοράς. Παλαιότερα, όταν κάποιος έψαχνε ένα ανταλλακτικό επισκεπτόταν συγκεκριμένες αγορές, όπου ήταν «μαζεμένα» τα καταστήματα που πουλούσαν ανταλλακτικά αυτοκινήτων (γνήσια, after market, μεταχειρισμένα κτλ.). Σήμερα, αυτές οι αγορές- περιοχές έχουν μειωθεί, όμως έχει αναπτυχθεί το ηλεκτρονικό εμπόριο. Έτσι, μπορείτε να κάνετε έρευνα αγοράς γρήγορα, εντοπίζοντας τις καλύτερες τιμές και υπηρεσίες μέσα από sites, ακόμα και να προβείτε σε άμεσες αγορές αφού οι περισσότεροι έμποροι ανταλλακτικών διαθέτουν και e-shop.

    3 τρόποι για να βρεις ανταλλακτικά

    Διαδίκτυο, αγγελίες, τηλέφωνο αλλά και ο παραδοσιακός τρόπος της έρευνας αγοράς, πόρτα-πόρτα είναι η επιλογή σας για την εύρεση ανταλλακτικού από μια βίδα ως και ολόκληρη μηχανή.

    Διαδίκτυο, αγγελίες, τηλέφωνο αλλά και ο παραδοσιακός τρόπος της έρευνας αγοράς, πόρτα-πόρτα είναι η επιλογή σας για την εύρεση ανταλλακτικού από μια βίδα ως και ολόκληρη μηχανή.

      Κάποια στιγμή σίγουρα θα χρειαστούμε κάποιο ανταλλακτικό για το αυτοκίνητό μας είτε πρόκειται για μια απλή βίδα, είτε για κάποιο πολύπλοκο μηχανικό μέρος. Για να εξυπηρετηθούμε άμεσα και γρήγορα οι επιλογές μας είναι τρεις:
      - Πόρτα – πόρτα στις γειτονιές ανταλλακτικών όπως Φραντζή, Λιοσίων, Κλεισθένους. Εξάλλου σε παλαιότερα τεύχη μας σας είχαμε ενημερώσει για αυτές τις γειτονιές και τι μπορείτε να βρείτε που,
      - Μέσω Internet και αγγελιών που έχει γίνει και ο πιο διαδεδομένος πλέον τρόπος, αν και σε αυτή την περίπτωση δεν έχετε άμεση επαφή με το ανταλλακτικό που θέλετε
      - Τηλεφωνικά. Αν έχετε όρεξη και ένα τηλεφωνικό κατάλογο βρίσκεται τους επαγγελματίες ανά περιοχή και κάνετε την επιλογή σας.


      - Κάποια προσοχή χρειάζεται  όταν επιλέγετε e-shop ως προμηθευτή. 
      Έχει παρατηρηθεί πως δουλεύουν από ένα γραφείο ή ακόμα και από το σπίτι τους, παίρνουν τα ανταλλακτικά από αλλού, με αποτέλεσμα αρκετές φορές  να προκύπτουν μεγάλες καθυστερήσεις για τον πελάτη.

      Ποια ανταλλακτικά έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση;

      Τα φίλτρα αποτελούν ανταλλακτικά που θα χρειαστεί να αντικαταστήσουμε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου μας.

      Τα φίλτρα αποτελούν ανταλλακτικά που θα χρειαστεί να αντικαταστήσουμε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου μας.

        Σύμφωνα με τους επαγγελματίες της αγοράς τα ανταλλακτικά που πουλάνε περισσότερο είναι τα αναλώσιμα. Οι περισσότερες πωλήσεις καταγράφονται σε αναλώσιμα όπως φίλτρα, τακάκια, αμορτισέρ, ελαστικά, δισκόπλακες, σετ αμπραγιάζ και τα συναφή. Η εξήγηση είναι πολύ λογική, αφού τα συγκεκριμένα έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής και είναι αυτά που φθείρονται περισσότερο κατά την οδήγηση, αλλά και από τις καιρικές συνθήκες και το χρόνο.

        Η γνώση είναι δύναμη στην αγορά ανταλλακτικών

        Η αγορά των ανταλλακτικών αυτοκινήτου διαθέτει πληθώρα διαφορετικών επιλογών, για κάθε τσέπη και βαλάντιο.

        Η αγορά των ανταλλακτικών αυτοκινήτου διαθέτει πληθώρα διαφορετικών επιλογών, για κάθε τσέπη και βαλάντιο.

          Το βασικότερο στοιχείο όταν πραγματοποιούμε μια αγορά, είναι να ξέρουμε τι ψωνίζουμε. Αναλυτικά τα ανταλλακτικά, χωρίζονται σε πέντε βασικές κατηγορίες.
          1 Τα γνήσια ανταλλακτικά: Είναι τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, για αυτό άλλωστε και φέρουν το σήμα της στη συσκευασία τους. Τα κατασκευάζουν κορυφαίοι κατασκευαστές με τους οποίους οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν συμβόλαια.
          2 Ανταλλακτικά αυτοκινήτων OEM. Είναι ακριβώς ίδια ανταλλακτικά με τα γνήσια. Το μόνο που αλλάζει είναι το σήμα στις συσκευασίες που τοποθετείται αυτό του κατασκευαστή και όχι αυτό της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εξάλλου, οι κατασκευαστές αυτοί προμηθεύουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες με ανταλλακτικά πρώτης τοποθέτησης (Original Equipment Manufacturers), εξΆ ου και η ονομασία OEM.
          3 Aftermarket ανταλλακτικά. Πρόκειται για ανταλλακτικά αυτοκινήτων επώνυμων και ποιοτικών κατασκευαστών οι οποίοι όμως δεν διατηρούν συμβόλαια προμήθειας ανταλλακτικών αυτοκινήτων με τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Τα ανταλλακτικά αυτά είναι ισάξια με τα γνήσια και τα OEM, ενώ συνήθως είναι πιο φθηνά. Θα πρέπει βέβαια πάντα να γίνεται έλεγχος πως πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
          4 Ανταλλακτικά ανακατασκευής (rebuild ή remanufactured). Πρόκειται για ανταλλακτικά αυτοκινήτων που έχουν χρησιμοποιηθεί τα οποία έχουν υποστεί ανακατασκευή και λειτουργούν σαν να είναι καινούρια. Είναι υποχρεωτικό να αναφέρεται ρητά στην συσκευασία τους ότι πρόκειται για ανακατασκευής και να συνοδεύονται από εγγύηση. Τα χρησιμοποιούν και τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.
          5 Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά. Είναι η οικονομικότερη λύση και η επιλογή τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Προτιμώνται ευρέως στην κατηγορία των ανταλλακτικών φανοποιίας.

          Καλυμμένοι και με εγγύηση

          Εγγύηση έχουν όλα τα ανταλλακτικά είτε καινούρια, είτε after market.

          Εγγύηση έχουν όλα τα ανταλλακτικά είτε καινούρια, είτε after market.

            Όλα τα ανταλλακτικά (after market ή γνήσια) έχουν εγγύηση από 1 έως 2 έτη. Μάλιστα εγγύηση έχουν ενίοτε και τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά όπου τις περισσότερες φορές είναι 6μηνη, ενώ ανάλογα με το ανταλλακτικό αυτή μπορεί να είναι 9μηνη ή και μεγαλύτερη. Σε κάθε περίπτωση πάντως ενημερωθείτε με ακρίβεια τι καλύπτει η εγγύηση αγοράς. 

            Γνήσια και aftermarket ανταλλακτικά

            Γνήσια και aftermarket ανταλλακτικά

              Η επιλογή ενός καινούριου ανταλλακτικού συνεπάγεται πως είτε θα στραφείτε στη λύση του γνήσιου, είτε του aftermarket. Ας δούμε αναλυτικά τη διαφορά των δυο αυτών κατηγοριών.
              Στα γνήσια ανταλλακτικά υπάρχουν δύο υποκατηγορίες αυτή των ΟΕ (Original Equipment - πρώτης τοποθέτησης) και αυτή των OES (Original Equipment Service). Στην πρώτη, των ΟΕ, ανήκουν τα ανταλλακτικά, που παράγονται από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου ή κάποιον κατασκευαστή ανταλλακτικών και χρησιμοποιούνται κατά τη συναρμολόγηση του αυτοκινήτου. Σε αυτή των OES, ανήκουν τα ανταλλακτικά, ίδιων ή παρόμοιων προδιαγραφών με τα ΟΕ. Διατίθενται στη συσκευασία του κατασκευαστή του αυτοκινήτου, και συνήθως είναι διαθέσιμα από το επίσημο δίκτυο διανομέων και επισκευαστών των κατασκευαστών αυτοκινήτων.
              Όσον αφορά τα after sales ανταλλακτικά ΙΑΜ (Independent After Market), αυτά δηλαδή που διατίθενται απΆευθείας από τους κατασκευαστές θα συναντήσουμε τα:
              3 Πρώτης τοποθέτησης.
              Ανταλλακτικά ΟΕ και OES, με τη διαφορά ότι, η συσκευασία τους φέρει τα διακριτικά και το λογότυπο του κατασκευαστή εξαρτημάτων(π.χ. BOSCH, NGK, PHILIPS, SKF, MONROE, LUK κτλ.)
              3 Εφάμιλλης ποιότητας (Matching Quality).
              Ανταλλακτικά, που κατασκευάζονται με ίδιες ποιοτικές προδιαγραφές με τα ΟΕ και διατίθενται από προμηθευτές πρώτου εξοπλισμού ή από προμηθευτές aftermarket.
              3 ¶λλα ανταλλακτικά aftermarket.
              Τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά, αποτελούν την οικονομικότερη εναλλακτική, ωστόσο ελλοχεύει σε κάποιες περιπτώσεις, να πρόκειται για ανταλλακτικά αμφιβόλου ποιότητας.

              Γιατί να επιλέξω μεταχειρισμένα ανταλλακτικά;

              Τα ανταλλακτικά ανταλλαγής τα χρησιμοποιούν και οι ίδιοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτου. Η ποιότητά τους εξασφαλίζεται μέσω ποιοτικών ελέγχων.

              Τα ανταλλακτικά ανταλλαγής τα χρησιμοποιούν και οι ίδιοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτου. Η ποιότητά τους εξασφαλίζεται μέσω ποιοτικών ελέγχων.

                Το βασικότερο πλεονέκτημα των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών είναι αδιαμφισβήτητα η χαμηλότερη τιμή συγκριτικά με τα γνήσια. Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά κοστίζουν έως και 50% φθηνότερα από τα γνήσια, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στη δραστική μείωση ενός κόστους επισκευής.
                Ωστόσο, κάποιος μπορεί να αγοράζει μεταχειρισμένα ανταλλακτικά γιατί:
                • Λόγω της σπανιότητας κάποιων ανταλλακτικών, κάποια δεν είναι εύκολα διαθέσιμα στην αγορά.
                • Για τα παλιά ή εκτός αγοράς αυτοκινήτων, η εταιρεία δεν κάνει κατασκευή ανταλλακτικών.

                Ανταλλακτικά φανοποιείας στο internet: Γλιτώνεις χρόνο και χρήμα!

                Ανταλλακτικά φανοποιείας στο internet: Γλιτώνεις χρόνο και χρήμα!

                  Η αναζήτηση ανταλλακτικών φανοποιείας μπορεί να γίνει πλέον και μέσα από το internet, γλιτώνοντάς σας έτσι σε χρόνο και χρήμα, αφού από την οθόνη του υπολογιστή σας μπορείτε να βρείτε το ανταλλακτικό που θέλετε χωρίς να ψάχνετε με τις ώρες στις «παραδοσιακές μάντρες αυτοκινήτων». Παρακάτω ακολουθούν τρεις εταρείες με πληθώρα ανταλλακτικών για κάθε τύπο οχήματος.


                  www.filippoupolitis.gr
                  Με 32 χρόνια εμπειρίας και παράδοση αυθημερόν. 

                  www.montecarlo-parts.gr
                  Βρείτε τα ανταλλακτικά που αναζητάτε με μόνο δύο κλικ.

                  www.autoscoop.gr
                  Με εγγύηση ενός χρόνο λειτουργίας και τοποθέτηση ανταλλακτικών

                  Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά: Οικονομικά αλλά θέλουν προσοχή

                  Εφόσον δεν έχετε μηχανικές γνώσεις, όταν αγοράζετε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά θα πρέπει να προσέχετε κάποιους «περιφερειακούς» παράγοντες. Π.χ. αν έχει συντηρηθεί σωστά.

                  Εφόσον δεν έχετε μηχανικές γνώσεις, όταν αγοράζετε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά θα πρέπει να προσέχετε κάποιους «περιφερειακούς» παράγοντες. Π.χ. αν έχει συντηρηθεί σωστά.

                    Η επιλογή ενός μεταχειρισμένου ανταλλακτικού σίγουρα θα μας εξοικονομήσει χρήματα, αλλά είναι μια δύσκολη υπόθεση. Η βασικότερη δυσκολία αφορά το είδος του ανταλλακτικού. Στα ανταλλακτικά φανοποιίας, η επιλογή είναι απλούστερη, αφού γίνεται εμπειρικά με το μάτι. Το θέμα είναι με τα μηχανικά μέρη, όπως π.χ. ένα σασμάν, που απαιτεί καλές μηχανικές γνώσεις. Επειδή κατά πλειοψηφία δε τις διαθέτουμε, τότε πρέπει να δώσουμε σημασία σε δευτερεύοντες παράγοντες. Οι σημαντικότεροι από αυτούς είναι:
                    - Το ανταλλακτικό πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Να έχει το ίδιο νούμερο.
                    - Η σωστή αποθήκευση και συντήρηση. Οι καιρικές συνθήκες είναι πιθανόν να το έχουν αλλοιώσει, όπως επίσης και αν έχει παραμεληθεί.
                    - Η εγγύηση αγοράς προστατεύει από μια πιθανή αστοχία του ανταλλακτικού.
                    - Η προέλευση του μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, αν πρόκειται για ανακατασκευασμένο ή π.χ. από κάποιο τρακάρισμα.

                    Συμβουλές για τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές

                    Η πρόεδρος του ΣΕΕΑΑ, εκλεγμένο μέλος του ΕΒΕΑ και μέτοχος της εταιρείας ανταλλακτικών ΑΦΟΙ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΙ, κα Ελένη Πρωτογέρου.

                    Η πρόεδρος του ΣΕΕΑΑ, εκλεγμένο μέλος του ΕΒΕΑ και μέτοχος της εταιρείας ανταλλακτικών ΑΦΟΙ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΙ, κα Ελένη Πρωτογέρου.

                    Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΕΑΑ

                    Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΕΑΑ

                    Συμβουλές για τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές
                    Ο απλός καταναλωτής θα πρέπει να κάνει έρευνα αγοράς πρίν αγοράσει ένα ανταλλακτικό και να εμπιστέυεται ένα κατάστημα μέλος του ΣΕΕΑΑ.

                    Ο απλός καταναλωτής θα πρέπει να κάνει έρευνα αγοράς πρίν αγοράσει ένα ανταλλακτικό και να εμπιστέυεται ένα κατάστημα μέλος του ΣΕΕΑΑ.

                    • Η πρόεδρος του ΣΕΕΑΑ, εκλεγμένο μέλος του ΕΒΕΑ και μέτοχος της εταιρείας ανταλλακτικών ΑΦΟΙ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΙ, κα Ελένη Πρωτογέρου.
                    • Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΕΑΑ
                    • Συμβουλές για τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές
                    • Ο απλός καταναλωτής θα πρέπει να κάνει έρευνα αγοράς πρίν αγοράσει ένα ανταλλακτικό και να εμπιστέυεται ένα κατάστημα μέλος του ΣΕΕΑΑ.

                    Αυτό το μήνα το «Στίγμα της αγοράς» από την κα Ελένη Πρωτογέρου, Πρόεδρο του Συνδέσμου Εισαγωγέων και Εμπόρων Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων και μέτοχο της εταιρείας ανταλλακτικών ΑΦΟΙ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΙ. 


                    Πείτε μας μερικά πράγματα σχετικά με την επιχείρησή σας.

                    Η επιχείρηση ΑΦΟΙ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΙ βρίσκεται στην αγορά ανταλλακτικών από το 1950. Το βασικό κομμάτι της ενασχόλησής μας αποτελεί η χονδρική πώληση, ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε και το κομμάτι των λιανικών πωλήσεων.

                    Ποιες επώνυμες μάρκες ανταλλακτικών εμπορεύεστε και ποια τα πλεονεκτήματά τους; Έχετε κάποια αποκλειστικότητα;

                    Εμπορευόμαστε ανταλλακτικά διαφόρων ειδών. Διαθέτουμε αμορτισέρ KYB και BILSTEIN, συμπλέκτες SACHS, VALEO, και LUK, δισκόπλακες και τακάκια BREMBO και LUK, κιτ ιμάντα και αντλίες νερού των INA και SKF και τέλος σωλήνες  σιλικόνης και κιτ μετατροπής της VENAIR. Το πλεονέκτημα των προϊόντων μας είναι ότι είναι επώνυμα και καλής ποιότητας. Αποκλειστική αντιπροσώπευση δεν υπάρχει στην πλειονότητα των ανταλλακτικών, εκτός λίγων εξαιρέσεων.

                    Πόσο χρόνο εγγύησης έχουν τα ανταλλακτικά που εμπορεύεστε και πουλάνε σαν ζεστό ψωμί στην αγορά;

                    Τα ανταλλακτικά που εμπορευόμαστε έχουν την εγγύηση που δίνουν τα εργοστάσια κατασκευής και τα οποία πάντα καλύπτουν περιπτώσεις αποδεδειγμένης αστοχίας υλικού ή ελαττωματικής κατασκευής. Εννοείται βέβαια ότι και η χρήση των ανταλλακτικών (και του οχήματος) είναι αυτή που προβλέπεται από τις προδιαγραφές. Αμορτισέρ, σέτ συμπλέκτη, τακάκια, κιτ ιμάντων και αναλώσιμα είναι αυτά που πουλάνε περισσότερο.

                    Πως κυμαίνεται πλέον η αγοραστική ζήτηση; Οι πελάτες σας τι ζητάνε πλέον;

                    Κάτι φθηνό, χωρίς να τους νοιάζει η αντοχή στο χρόνο; Ή αντιλαμβάνονται πως τα ανταλλακτικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην ασφαλή οδηγική συμπεριφορά και  αξίζει να δώσουν κάτι παραπάνω ώστε να μη αντιμετωπίσουν το παραμικρό απρόοπτο;

                    Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση που μαστίζει την οικονομία μας, δεν αφήνει πολλές  επιλογές στον καταναλωτή. Από την άλλη μεριά, οι συνάδελφοι μέλη του Συνδέσμου μας αντιλαμβάνονται αυτή τη δυστοκία και προσφέρουν στον πελάτη τους τη καλύτερη δυνατή λύση για το βαλάντιό τους. Θέλω όμως  να τονίσω ότι όταν ένα αυτοκίνητο συντηρείται σωστά και στους χρόνους που χρειάζεται είναι απολύτως ασφαλές!

                    Αντιλαμβανόμενοι τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής, έχετε δημιουργήσει ανταγωνιστικές προσφορές με σκοπό την προσέλκυση ακόμα περισσότερων πελατών;

                    Στον κλάδο μας, δεν υπάρχουν μονοπωλιακές καταστάσεις! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων να είναι έντονος και κατά συνέπεια οι τιμές είναι συμπιεσμένες και σαφώς χαμηλότερες από αυτές των αντιπροσωπειών.

                    Τι πρέπει να ρωτάει και να ελέγχει όταν επισκέπτεται ο απλός καταναλωτής ένα κατάστημα ανταλλακτικών;

                    Ο απλός καταναλωτής θα πρέπει να κάνει μια έρευνα αγοράς για να διαπιστώσει που τον συμφέρει να κάνει την αγορά των ανταλλακτικών που χρειάζεται. Επισκεπτόμενος τα καταστήματα μέλη του Συνδέσμου μας, να είναι σίγουρος ότι οι συνάδελφοι θα του προσφέρουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις  και να είναι σίγουρος ότι θα πληρώσει τη σωστή τιμή για το σωστό ανταλλακτικό.

                    Ο ανταγωνισμός είναι έντονος, οι τιμές συμπιεσμένες προς όφελος του καταναλωτή.

                    Σύνδεσμος ΣΕΕΑΑ

                    Τα capital controls έχουν φέρει δυσκολίες και στην ανανέωση του stock των ειδικών επιχειρήσεων.

                    Τα capital controls έχουν φέρει δυσκολίες και στην ανανέωση του stock των ειδικών επιχειρήσεων.

                    Τα capital controls έχουν φέρει δυσκολίες και στην ανανέωση του stock των ειδικών επιχειρήσεων.

                    Τα capital controls έχουν φέρει δυσκολίες και στην ανανέωση του stock των ειδικών επιχειρήσεων.

                    • Τα capital controls έχουν φέρει δυσκολίες και στην ανανέωση του stock των ειδικών επιχειρήσεων.
                    • Τα capital controls έχουν φέρει δυσκολίες και στην ανανέωση του stock των ειδικών επιχειρήσεων.

                    Πότε ιδρύθηκε ο σύνδεσμος ΣΕΕΑΑ και πόσα μέλη διαθέτει;

                    Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων και Εμπόρων Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων είναι από τους παλαιότερους εμπορικούς συλλόγους, μια και ιδρύθηκε το 1934 και λειτουργεί αδιάλειπτα από τότε! Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής και μέσω αυτής της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Στις τάξεις του δραστηριοποιούνται 200 περίπου επιχειρήσεις, που τροφοδοτούν με επώνυμα ανταλλακτικά τους επισκευαστές και αυτοκινητιστές. Συνολικά ο σύνδεσμος διαθέτει περίπου 180 μέλη.

                    Πόσο καιρό είστε Πρόεδρος του Συνδέσμου;

                    Περίπου δύο χρόνια, αλλά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά του κλάδου μας είναι περίπου δεκαπέντε χρόνια. Ξεκίνησα από τη Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού Ανταλλακτικά Νέα, στη συνέχεια ήμουν μέλος της Διοίκησης του ΣΕΕΑΑ και παράλληλα οι συνάδελφοι με εξέλεξαν στο Δ.Σ. του ΕΒΕΑ. 


                    Ποιες οι συμβουλές σας μετά τα Capital Controls στις επιχειρήσεις ανταλλακτικών;

                    Τα capital controls επιδείνωσαν το ήδη άσχημο κλίμα που επικρατεί στον κλάδο, αφού εδώ και δύο μήνες οι εισαγωγείς αδυνατούν να πληρώσουν και να παραλάβουν τα εμπορεύματά τους μια και μέχρι τώρα οι εγκρίσεις που δίδονται για εισαγωγή είναι ελάχιστες. Επιπλέον, οι συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων γίνονται μόνο μετρητοίς και μόνο για τον ελάχιστο και απολύτως απαραίτητο αριθμό παραγγελιών.
                    Θα πρέπει λοιπόν οι συνάδελφοι να είναι πολύ προσεκτικοί στα ανοίγματά τους στην αγορά, φειδωλοί στις παραγγελίες τους και να κάνουν υπομονή μέχρι να βελτιωθεί κάπως η κατάσταση.

                    After market ανταλλακτικά: Πότε και γιατί;

                    After market ανταλλακτικά:  Πότε και γιατί;

                      Τα after market ανταλλακτικά υπάρχουν σε αφθονία για όλα τα μέρη του αυτοκινήτου και με αρκετές δυνατότητες επιλογής, λόγω των πολλών κατασκευαστών. Πότε όμως συμφέρει η αγορά τους; Σε αυτήν την ερώτηση, γενική απάντηση δεν υπάρχει, αφού εξαρτάται από το είδος, το κόστος του ανταλλακτικού κτλ. Σε γενικές γραμμές, πάντως, διαφορά στη τσέπη θα συναντήσουμε στα μεγάλα ποσά, π.χ. μια αντλία τιμονιού. Μεγάλη προσοχή βέβαια, κατά την αγορά, να πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

                      Κοινοποίησέ το »

                      προϊοντα αυτοκινητου - ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

                      • CHRIS PAN

                        CHRIS PAN

                        Στον CHRIS PAN θα βρεις γνήσια μεταχειρισμένα ανταλλακτικά IVECO Stralis Euro 5 & Euro 6 S-Way & Hi Way για τράκτορες, μηχανές, σασμάν, καμπίνες, διαφορικά, μάσκες, ντεπόζιτα κ.ο.κ
                         210-5584017 Περισσότερα