Αξίζει να επιλέξεις μεταχειρισμένα ανταλλακτικά;

2853 Επισκέψεις στο άρθρο

Δες τώρα πως θα επωφεληθείς οικονομικά επιλέγοντας μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αλλά και την προσοχή που θα πρέπει να δώσεις στην προέλευση τους και στη χρήση που έχουν υποστεί. Επιπλέον, ο μάστορας που θα τα τοποθετήσει θα πρέπει να είναι της εμπιστοσύνης σου!

 
Τα ανταλλακτικά με μεγάλο κόστος αξίζει να τα προμηθευτείς μεταχειρισμένα καθώς εξοικονομείς αρκετά χρήματα!


Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά προσφέρουν μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων και επομένως είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους καταναλωτές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά είναι πιθανό να κοστίζουν ακόμη και 60% φθηνότερα από τα γνήσια και μπορεί κανείς να βρει για όλα τα μέρη του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος της συντήρησης και επισκευής του αυτοκινήτου να μειώνεται δραματικά.

Το πόσο συμφέρει η αγορά ενός ανταλλακτικού όμως, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το είδος ή το κόστος του ανταλλακτικού, αλλά και η ευκολία στην εύρεσή του, καθώς αν για παράδειγμα χρειαστεί κάποια παραγγελία από το εξωτερικό, μπορεί η διαδικασία να είναι πολύ χρονοβόρα, αποτρέποντας κάποιον από αυτή την επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, αν είναι να επιλέξετε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, καλό είναι να το κάνετε για προϊόντα με μεγάλο κόστος, ώστε η επιλογή τους να αξίζει τον κόπο (οικονομικά).

Μάθε από πού προέρχονται τα ανταλλακτικά που αγοράζεις!

Μάθετε για την προέλευση του μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, αν πρόκειται για ανακατασκευασμένο ή π.χ. από κάποιο τρακάρισμα.
Προτίμησε γνωστό έμπορο ή κάποιον για τον οποίο έχεις ακούσει καλά λόγια, ώστε να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Προτίμησε μάστορα που τον ξέρεις. Μην διστάσεις να περάσεις μια βόλτα για να επιβλέψεις τις εργασίες!

Να επιλέγεις τον φανοποιό που τον ξέρεις και αν δεν γνωρίζεις, ρώτα γνωστούς σου.

Όταν διαθέτει το ανταλλακτικό που χρειάζεται, καλό είναι να ζητάτε να το δείτε, καθώς και να γνωρίζετε την αρχική του κατάσταση. Μπορεί για παράδειγμα, το φτερό που έχει για μεταχειρισμένο να είναι χτυπημένο και να το στοκάρει πριν το βάψει, οπότε αυτό να τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό σου χωρίς να γνωρίζεις κάτι. Το ίδιο ισχύει και με πλαστικά μέρη που μπορεί να είναι σπασμένα-κολλημένα (προφυλακτήρες κλπ).

Να ζητάς πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις εργασίες και να προσπαθείς να περνάς συχνά από το συνεργείο ώστε να βλέπεις τι γίνεται, χωρίς ωστόσο να γίνεσαι ενοχλητικό για τον φανοποιό.

 

προϊοντα αυτοκινητου - ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ