Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Αξιοπιστία και οικονομία

Αξιοπιστία και οικονομία

26.209 Επισκέψεις στο άρθρο

Πως όμως θα βρείτε τα πιο κατάλληλα, πως θα εξοικονομήσετε το μέγιστο ποσό, καθώς επίσης και τι θα πρέπει να προσέξετε; Διαβάστε όλα τα σημεία στα οποία θα πρέπει να προσέξετε για να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

ΧΑΡ. ΖΕΡΒΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΤΡΑΝΤΑΣ Α.Ε.

Η στιγμή που θα χρειαστεί να αγοράσεις ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σου αναπόφευκτα θα έρθει. Η επιλογή του σωστού ανταλλακτικού δεν είναι μια απλή διαδικασία και απαιτεί κόπο και χρόνο. Ωστόσο, θα πρέπει να δείχνετε ιδιαίτερη προσοχή στις επιλογές σας γιατί πάνω απΆ όλα διακυβεύεται η ασφάλειά σας. 

Και επειδή οι οικονομικές συγκυρίες επιβάλλουν να ξοδεύουμε με σύνεση το εισόδημά μας, η αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών προσφέρει τη δυνατότητα να προμηθευτείτε γρήγορα και οικονομικά, αξιόπιστα και εγγυημένα ανταλλακτικά. 
Aλλωστε μετά τα capital controls και την κατάσταση που διαμορφώθηκε, η αγορά ανταλλακτικών επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά και προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα έχοντας επάρκεια ανταλλακτικών και δημιουργώντας νέες δυνατότητες για τον πελάτη. 
Παρακάτω, αναλύουμε τι πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, ώστε να εξασφαλίσετε την απαραίτητη αξιοπιστία και οικονομία. 

Κοινοποίησέ το »

Τι μου προσφέρουν τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά;

Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά κοστίζουν έως και 50% φθηνότερα.

Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά κοστίζουν έως και 50% φθηνότερα.

    Το βασικότερο πλεονέκτημα των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών είναι αδιαμφισβήτητα η χαμηλότερη τιμή συγκριτικά με τα καινούρια. Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά κοστίζουν έως και 50% φθηνότερα από τα γνήσια, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στη δραστική μείωση ενός κόστους επισκευής. Ωστόσο πέρα από το κόστος, λόγω της σπανιότητας κάποιων ανταλλακτικών κάποια δεν είναι εύκολα διαθέσιμα στην αγορά. Επιπλέον για παλιά ή εκτός αγοράς αυτοκίνητα, οι εταιρείες δεν κάνουν πλέον κατασκευή ανταλλακτικών.

    Οι επίσημοι αντιπρόσωποι εμπιστεύονται τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά

    Τα ανταλλακτικά ανταλλαγής (ή ανακατασκευής) τα χρησιμοποιούν και οι ίδιοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτου. Η ποιότητά τους εξασφαλίζεται μέσω ποιοτικών ελέγχων.

    Τα ανταλλακτικά ανταλλαγής (ή ανακατασκευής) τα χρησιμοποιούν και οι ίδιοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτου. Η ποιότητά τους εξασφαλίζεται μέσω ποιοτικών ελέγχων.

      Διάφορα γνήσια ανταλλακτικά, διαφόρων κατηγοριών, μηχανικά, ηλεκτρονικά κ.λ.π., μετασκευάζονται και γίνονται σαν καινούρια. Πρόκειται για τα λεγόμενα ανταλλακτικά ανταλλαγής, που πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων χρησιμοποιούν. Έτσι εξοικονομούνται πολύτιμοι πόροι και ενέργεια.
      Η ποιότητα αυτών των γνήσιων ανταλλακτικών ανταλλαγής εξασφαλίζεται μέσω ποιοτικών ελέγχων και ελέγχων ασφαλείας των ίδιων των κατασκευαστών.

      Μάθε που μπορείς να το αγοράσεις μόνος σου

      Διαδίκτυο, αγγελίες, τηλέφωνο αλλά και ο παραδοσιακός τρόπος της έρευνας αγοράς, πόρτα-πόρτα, είναι η επιλογή σας για την εύρεση ανταλλακτικού από μια βίδα ως και ολόκληρη μηχανή.

      Διαδίκτυο, αγγελίες, τηλέφωνο αλλά και ο παραδοσιακός τρόπος της έρευνας αγοράς, πόρτα-πόρτα, είναι η επιλογή σας για την εύρεση ανταλλακτικού από μια βίδα ως και ολόκληρη μηχανή.

        Κάποια στιγμή σίγουρα θα χρειαστούμε κάποιο ανταλλακτικό για το αυτοκίνητό μας είτε πρόκειται για μια απλή βίδα, είτε για κάποιο πολύπλοκο μηχανικό μέρος. Μία λύση που θα προσφέρει οικονομία στην τσέπη σας είναι να αγοράσετε εσείς οι ίδιοι το ανταλλακτικό που χρειάζεστε και να το πάτε στον επισκευαστή σας.
        Για να εξυπηρετηθείτε άμεσα και γρήγορα υπάρχουν οι εξής επιλογές:
        - Πόρτα – πόρτα στις γειτονιές ανταλλακτικών όπως Φραντζή, Λιοσίων, Κλεισθένους. Εξάλλου από παλαιότερα τεύχη μας σας είχαμε ενημερώσει για αυτές τις γειτονιές και τι μπορείτε να βρείτε και που.
        - Μέσω Internet και αγγελιών που έχει γίνει και ο πιο διαδεδομένος πλέον τρόπος, αν και σε αυτή την περίπτωση δεν έχετε άμεση επαφή με το ανταλλακτικό που θέλετε.
        - Τηλεφωνικά. Αν έχετε όρεξη και ένα τηλεφωνικό κατάλογο βρίσκεται τους επαγγελματίες ανά περιοχή και κάνετε την επιλογή σας.

        Ηλεκτρονικό εμπόριο και προϊόντα σε στοκ

        Αρκετοί έμποροι έχουν τα προϊόντα τους σε στοκ, οπότε δε θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι να φτάσουν στα χέρια σας.

        Αρκετοί έμποροι έχουν τα προϊόντα τους σε στοκ, οπότε δε θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι να φτάσουν στα χέρια σας.

          Η αγορά των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, περιλαμβάνει αρκετές επιλογές, αφού υπάρχουν πολυάριθμα καταστήματα όπου μπορεί να βρει κάποιος ανταλλακτικά. Ωστόσο το καθεστώς των capital controls δημιούργησε δύο μεγάλα ζητήματα. Πρώτον, η έλλειψη ρευστού από το καταναλωτικό κοινό και δεύτερο, η δυνατότητα των εμπόρων να τα εισάγουν. Βέβαια, η αγορά προσαρμόστηκε άμεσα στη νέα κατάσταση παρέχοντας τη δυνατότητα πληρωμής μέσω πιστωτικών καρτών και e-banking. Επιπλέον η πλειοψηφία των εμπόρων παρέχει δυνατότητα δόσεων για την αγορά του ανταλλακτικού, αλλά και δωρεάν κατΆ οίκον αποστολή. Παράλληλα αρκετοί έμποροι έχουν τα προϊόντα τους σε στοκ, οπότε δε θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι να φτάσουν στα χέρια σας.
          Συν τοις άλλοις, το διαδίκτυο έγινε ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια της αγοράς. Παλαιότερα, όταν κάποιος έψαχνε ένα ανταλλακτικό επισκεπτόταν συγκεκριμένες αγορές, όπου ήταν «μαζεμένα» τα καταστήματα που πουλούσαν ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Σήμερα, αυτές οι αγορές-περιοχές έχουν μειωθεί, όμως έχει αναπτυχθεί το ηλεκτρονικό εμπόριο. Έτσι, μπορείτε να κάνετε έρευνα αγοράς γρήγορα, εντοπίζοντας τις καλύτερες τιμές και υπηρεσίες μέσα από sites, ακόμα και να προβείτε σε άμεσες αγορές, αφού οι περισσότεροι έμποροι ανταλλακτικών διαθέτουν και e-shop.

          Πότε συμφέρει η αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών;

          Πότε συμφέρει η αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών;

            Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά θα βρείτε για όλα τα μέρη του αυτοκινήτου: Μηχανικά, ηλεκτρονικά, ηλεκτρολογικά, πλαστικά, εξαρτήματα φανοποιίας, εξαρτήματα του κινητήρα και ου τω καθεξής. Μέχρι και στα αναλώσιμα… Πότε όμως συμφέρει η αγορά τους; Σε αυτήν την ερώτηση, γενική απάντηση δεν υπάρχει, αφού εξαρτάται από το είδος, το κόστος του ανταλλακτικού κ.λ.π. Σε γενικές γραμμές, πάντως, το κέρδος είναι αισθητό στον καταναλωτή στα μεγάλα ποσά, π.χ. μια αντλία τιμονιού, ένα σετ συμπλέκτη, μία ηλεκτρική καλωδίωση. Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα πρέπει να προσέξετε, είναι να πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.



            Ποια ανταλλακτικά έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση;

            Τα φίλτρα αποτελούν ανταλλακτικά που θα χρειαστεί να αντικαταστήσουμε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου μας.

            Τα φίλτρα αποτελούν ανταλλακτικά που θα χρειαστεί να αντικαταστήσουμε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου μας.

              Σύμφωνα με τους επαγγελματίες της αγοράς τα ανταλλακτικά που πουλάνε περισσότερο είναι τα λεγόμενα αναλώσιμα. Οι περισσότερες πωλήσεις καταγράφονται σε φίλτρα, τακάκια, αμορτισέρ, ελαστικά, δισκόπλακες, σετ αμπραγιάζ και τα συναφή. Η εξήγηση είναι πολύ λογική, αφού τα συγκεκριμένα έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής και είναι αυτά που φθείρονται περισσότερο κατά την οδήγηση, αλλά και από τις καιρικές συνθήκες και το χρόνο.

              Τι ισχύει με την εγγύηση

              Ακόμα και τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά συνοδεύονται με εγγύηση σωστής λειτουργίας, ενώ έχουν κόστος που μπορεί να φτάσει και στο μισό των γνήσιων καινούριων.

              Ακόμα και τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά συνοδεύονται με εγγύηση σωστής λειτουργίας, ενώ έχουν κόστος που μπορεί να φτάσει και στο μισό των γνήσιων καινούριων.

                Σε αρκετές περιπτώσεις οι έμποροι μεταχειρισμένων ανταλλακτικών προσφέρουν εγγύηση για τα προϊόντα που εμπορεύονται. Μάλιστα, στις περισσότερες είναι 6μηνη, ενώ ανάλογα με το ανταλλακτικό αυτή μπορεί να είναι 9μηνη ή και μεγαλύτερη. Σε κάθε περίπτωση πάντως ενημερωθείτε με ακρίβεια τι καλύπτει η εγγύηση αγοράς.

                Τι πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά

                Τι πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά

                  Η επιλογή ενός μεταχειρισμένου ανταλλακτικού είναι δύσκολη υπόθεση με τον βαθμό δυσκολίας να εξαρτάται από το είδος του ανταλλακτικού. Οι μεγάλες κατηγορίες ανταλλακτικών είναι δύο. Τα ανταλλακτικά φανοποιίας και αυτά που αφορούν τα μηχανικά μέρη. Στην πρώτη περίπτωση η επιλογή είναι πιο εύκολη και γίνεται με το… μάτι. Ένας καλοδιατηρημένος προφυλακτήρας, μία πόρτα ή ένα φτερό δεν είναι δύσκολο να βρεθεί, αφού αυτό που πρέπει να κοιτάξειτε προσεκτικά είναι να μην έχει «σκάσει» το χρώμα, να μην έχει σκουριάσει η λαμαρίνα, τα πλαστικά να μην είναι ξερά από τον ήλιο, τα τζάμια π.χ. στα παράθυρα να μην έχουν σπάσει στην άκρη και ου τω καθεξής, δηλαδή να κοιτάξετε τη φθορά του ανταλλακτικού.
                  Στη δεύτερη περίπτωση, όπως π.χ. μία τρόμπα πετρελαίου, ένα καπάκι μηχανής, ένα ψυγείο, ή ακόμη και ένα σασμάν, όπου δεν γνωρίζετε την πρότερη χρήση τους, τα δεδομένα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Χρειάζεται αρκετό ψάξιμο και μηχανικές γνώσεις που συνήθως δεν τις διαθέτουμε και αυτά τα μέρη αφορούν την ασφάλειά μας, με την οποία δε διαπραγματευόμαστε. Θα πρέπει λοιπόν να δώσετε προσοχή σε δευτερεύοντες παράγοντες. Οι πιο σημαντικοί από αυτούς είναι:
                  - Το ανταλλακτικό πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Να έχει το ίδιο νούμερο. Φράσεις του τύπου «θα ταιριάξει», «θα το κουμπώσω εγώ», ίσως κρύβουν μελλοντικά προβλήματα.
                  - Η σωστή αποθήκευση και συντήρηση. Οι καιρικές συνθήκες είναι πιθανόν να το έχουν αλλοιώσει, όπως επίσης και αν έχει παραμεληθεί.
                  - Η εγγύηση αγοράς προστατεύει από μια πιθανή αστοχία του ανταλλακτικού.
                  - Μάθετε για την προέλευση του μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, αν πρόκειται για ανακατασκευσμένο ή π.χ. από κάποιο τρακάρισμα.

                  Ελέγξτε τι και από πού αγοράζετε

                  Ο πρόεδρος της ΕΕΜΑΑ επί έξι συναπτά έτη, κ. Χρήστος Μελανίδης.

                  Ο πρόεδρος της ΕΕΜΑΑ επί έξι συναπτά έτη, κ. Χρήστος Μελανίδης.

                  Τα μέλη της ένωσης κατά τη διάρκεια των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν.

                  Τα μέλη της ένωσης κατά τη διάρκεια των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν.

                  • Ο πρόεδρος της ΕΕΜΑΑ επί έξι συναπτά έτη, κ. Χρήστος Μελανίδης.
                  • Τα μέλη της ένωσης κατά τη διάρκεια των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν.

                  Ο Πρόεδρος της ένωσης μεταχειρισμένων ανταλλακτικών συμβουλεύει τους αναγνώστες πώς να ψωνίζουν έξυπνα και τι να προσέξουν για να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις.


                  Πότε ιδρύθηκε η ΕΕΜΑΑ και πόσα μέλη διαθέτει;
                  Η ένωση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων δημιουργήθηκε το 1979, αυτή την στιγμή αριθμοί περί τα 280 μέλη σε Αθήνα Πειραιά και περίχωρα νομού Αττικής. Το site της ένωσης είναι www.eemaa.info και το mail επικοινωνίας μας το  [email protected].
                  Πόσο καιρό είστε Πρόεδρος της ΕΕΜΑΑ;
                  Διατελώ Πρόεδρος της ένωσης εδώ και έξι χρόνια. 

                  Τι πρέπει να ρωτάει και να ελέγχει όταν επισκέπτεται ο απλός καταναλωτής ένα κατάστημα ανταλλακτικών;
                  Ο καταναλωτής όταν επισκέπτεται ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ανταλλακτικών καλό θα είναι να προσέχει: 
                  Πρώτον να είναι μέλος της ένωσης μας. Αυτό είναι εύκολα διακριτό καθώς όλα τα μέλη μας διαθέτουν μία ταμπέλα με το λογότυπο μας που αναγράφει την λέξη ΕΕΜΑΑ καθώς και το αριθμό μέλους. Αυτό δίνει στο καταναλωτή μία παραπάνω σιγουριά και αξιοπιστία σχετικά με την ποιότητα και την προέλευση των εμπορευμάτων καθώς και την εξυπηρέτηση.
                  Δεύτερον θα πρέπει να είναι ενημερωμένος σχετικά με το ανταλλακτικό πού χρειάζεται, καθώς και με την αξία αγοράς του καινούργιου γνησίου ίδιου ανταλλακτικού, ώστε να είναι σε θέση να κάνει άμεση σύγκριση, συνυπολογίζοντας και την παλαιότητα του. 

                  Υπάρχει κάποιος χρόνος εγγύησης για τα ανταλλακτικά που εμπορεύεστε;
                  Όλα τα καταστήματα της ένωσης μας δίνουν εγγύηση καλής λειτουργίας του ανταλλακτικού πού εμπορεύονται. Σε περίπτωση μη καλής λειτουργίας, που οφείλεται στο ανταλλακτικό, το αντικαθιστούν άμεσα με άλλο.      

                  Πώς κυμαίνεται πλέον η αγοραστική ζήτηση; Οι πελάτες σας τι ζητάνε πλέον; Αντιλαμβάνονται πως τα ανταλλακτικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην ασφαλή οδηγική συμπεριφορά;
                  Η αγοραστική ζήτηση υπάρχει, μειωμένη, σύμφωνα με την όλη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Με την οικονομική κρίση είναι πολύ λίγα τα χρήματα πού περισσεύουν σε κάθε οικογένεια.

                  Αντιλαμβανόμενοι τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής, έχετε δημιουργήσει ανταγωνιστικές προσφορές με σκοπό την προσέλκυση ακόμα περισσότερων πελατών;
                  Οι επιχειρήσεις μας αντιλαμβανόμενες τις οικονομικές δυσκολίες έχουμε δημιουργήσει ανταγωνιστικές τιμές με σκοπό με λιγότερα χρήματα να προμηθεύονται οι καταναλωτές ανταλλακτικά πρώτης τοποθέτησης γνήσια, φθηνά και αξιόπιστα για την ομαλή λειτουργία των αυτοκινήτων τους. Οι πελάτες γνωρίζουν ότι το μεταχειρισμένο γνήσιο ανταλλακτικό είναι μια ασφαλής, αξιόπιστη και οικονομική λύση, διατηρώντας παράλληλα σταθερή την αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου τους.   

                  Επανεξελέγη πρόεδρος ο Χρήστος Μελανίδης
                  Η «Ένωση Εισαγωγέων Μεταχειρισμένων Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων» (ΕΕΜΑΑ) διεξήγαγε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου εκλογές στα γραφεία της, με σκοπό την ανάδειξη νέου Προέδρου καθώς και Διοικητικού Συμβουλίου. Η διαδικασία κύλησε ομαλά με τα αποτελέσματα να αναδεικνύουν  εκ νέου πρόεδρο της ΕΕΜΑΑ τον κύριο Χρήστο Μελανίδη. Μάλιστα τις επόμενες μέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί και η σύσταση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ένωσης.

                  Κοινοποίησέ το »

                  προϊοντα αυτοκινητου - ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

                  • CHRIS PAN

                    CHRIS PAN

                    Στον CHRIS PAN θα βρεις γνήσια μεταχειρισμένα ανταλλακτικά IVECO Stralis Euro 5 & Euro 6 S-Way & Hi Way για τράκτορες, μηχανές, σασμάν, καμπίνες, διαφορικά, μάσκες, ντεπόζιτα κ.ο.κ
                     210-5584017 Περισσότερα