Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Μικροεπισκευές Αυτοκινήτου

Μικροεπισκευές Αυτοκινήτου

26.989 Επισκέψεις στο άρθρο

Η εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου μας είναι αυτή που θα τραβήξει τα βλέμματα πάνω του. Για αυτό φροντίστε να τη φρεσκάρετε γρήγορα και οικονομικά. Διαβάστε τα σημεία που πρέπει να προσέξετε και πως μπορείτε να ανανεώσετε την εμφάνιση του αυτοκινήτου σας.

ILEP
ΔΡΥΜΟΝΙΤΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΙΚΕ

Ο χρόνος θέλοντας και μη αφήνει τα σημάδια του πάνω στο αυτοκίνητό μας. Επιπλέον το κλίμα, η συχνή χρήση που αυξάνει τις πιθανότητες κάποιου μικροατυχήματος, ε... σίγουρα κάποια στιγμή το αυτοκίνητό σας θα χρειαστεί το κατιτίς του. Συνεπώς η φροντίδα του αυτοκινήτου καθώς και οι μικροεπισκευές που χρειάζεται να γίνουν, γίνονται απαραίτητες, αν και εφόσον, θέλετε να κοιτάτε το αυτοκίνητό σας και να σας θυμίζει ακόμα εκείνο που βλέπατε όταν το πρωτοαγοράσατε. Ωστόσο, για να μη σκορπίσετε αλόγιστα τα χρήματά σας, στο αφιέρωμα μπορείτε να διαβάσετε οικονομικές και γρήγορες μεθόδους για την φροντίδα του.

Κοινοποίησέ το »

Για χρώμα με λάμψη που αστράφτει

Το σωστό γυάλισμα του αυτοκινήτου εκτός από επαγγελματικά υλικά, απαιτεί και τεχνογνωσία.

Το σωστό γυάλισμα του αυτοκινήτου εκτός από επαγγελματικά υλικά, απαιτεί και τεχνογνωσία.

    Αν έχετε γρατσουνιές, διάφορα σημαδάκια, θαμπάδα στο χρώμα κ.λπ., τότε θα πρέπει να γυαλίσετε το όχημα σας και ενδεχομένως να κάνετε επαναφορά χρώματος. Ιδανικά θα πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματία γιατί το γυάλισμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το σωστό γυάλισμα του αυτοκινήτου εκτός από επαγγελματικά υλικά, απαιτεί τεχνογνωσία, δηλαδή ποιες αλοιφές είναι κατάλληλες για κάθε περίπτωση και επαγγελματικά εργαλεία, να μην αφήσει στρογγυλάδες, γυαλάδες και ολογράμματα. Πριν παραλάβετε το αυτοκίνητο σας, να ζητήσετε να ανάψουν τους προβολείς ή να το βγάλουν έξω να το ελέγξετε με το φως του ήλιου. Μόνο έτσι θα δείτε αν υπάρχουν «ατέλειες» στην ποιότητα της δουλειάς του. Το κόστος εργασίας εξαρτάται από την κατάσταση του χρώματος και το μέγεθος του οχήματος. Βέβαια δεν συνίσταται να γυαλίζετε το όχημα σας περισσότερο από 3 φορές κατά μέσο όρο σε μια δεκαετία. Από την άλλη μπορείτε να κάνετε κέρωμα όσες φορές θέλετε, για να αποκτήσει γυαλάδα και να φαίνεται το χρώμα του φρέσκο. Μάλιστα το κέρωμα ή η χρήση προϊόντων κεραμικής επίστρωσης συστήνονται.


    6 αιτίες που καταστρέφουν το χρώμα
    1. Καιρικές συνθήκες 
    2. Περιττώματα πουλιών 
    3. Ρετσίνι δένδρων
    4. Έντομα
    5. Απορρυπαντικά
    6. Σφουγγάρια/Πανιά/Βούρτσες

    Καλλυντικά θέλει και το αυτοκίνητο

    Τα προϊόντα κεραμικής επίστρωσης διεισδύουν και δένουν τους πόρους του χρώματος, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ανθεκτικό και κρυστάλλινα διάφανο κεραμικό τελείωμα.

    Τα προϊόντα κεραμικής επίστρωσης διεισδύουν και δένουν τους πόρους του χρώματος, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ανθεκτικό και κρυστάλλινα διάφανο κεραμικό τελείωμα.

      Η χρήση ειδικών προϊόντων αυτοκινήτου σας γλιτώνει από πολλούς μπελάδες, επιπλέον κόστος και χάσιμο χρόνου. Ας μην ξεχνάμε ότι τα καιρικά φαινόμενα, είτε μιλάμε για ήλιο το καλοκαίρι, είτε για παγετό το χειμώνα, δεν κάνουν διακρίσεις. ΕξΆ άλλου φροντίδα χρειάζεται ακόμη και ένα καινούργιο αυτοκίνητο, γιατί είναι πολλά τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα κομβικά σημεία, στα οποία, εάν επιδείξουμε την απαραίτητη προσοχή, μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη και να συντηρήσουμε το αυτοκίνητό μας καλύτερα. Aς δούμε ορισμένα απλά πράγματα, που μπορούν να μας «θωρακίσουν». Αρχικά να πλένετε το αυτοκίνητό σας στο χέρι και μόνο, χρησιμοποιώντας σαμπουάν με ουδέτερο Ph και καθαρά πανιά μικροΐνας. Παράλληλα συστήνεται η χρήση προϊόντων κεραμικής επίστρωσης, τα οποία διεισδύουν και δένουν τους πόρους του χρώματος, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ανθεκτικό και κρυστάλλινα διάφανο κεραμικό τελείωμα, το οποίο προσφέρει προστασία μακράς διάρκειας και ζωντάνια στο χρώμα.

      P.D.R. και μικροχτυπήματα τέλος σε 10 λεπτά

      Για την επισκευή χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία από εκπαιδευμένους τεχνίτες, οι οποίοι επαναφέρουν τη λαμαρίνα στην αρχική της κατάσταση σε ελάχιστο χρόνο.

      Για την επισκευή χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία από εκπαιδευμένους τεχνίτες, οι οποίοι επαναφέρουν τη λαμαρίνα στην αρχική της κατάσταση σε ελάχιστο χρόνο.

        Επειδή δυστυχώς αρκετές φορές η ζημιά δε περιορίζεται στη φθορά του χρώματος, αλλά υπάρχουν και χτυπήματα στο σώμα του αυτοκινήτου, μία οικονομική και ποιοτική λύση είναι το P.D.R. Πρόκειται για τα αρχικά της αγγλικής φράσης Paintless Dent removal, όπου ουσιαστικά πρόκειται για την επισκευή βαθουλωμάτων χωρίς να χρειαστεί εκ νέου βαφή του αυτοκινήτου. Είναι κατάλληλο κυρίως σε περιπτώσεις βαθουλωμάτων μετά από μία ισχυρή χαλαζόπτωση ή από παρκάρισμα. Η μέθοδος αυτή αν και ανακαλύφθηκε πριν από 60 χρόνια, μόλις από τις αρχές του 1980 άρχισε να χρησιμοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και από εκεί διαδόθηκε στην Αγγλία.
        Για την επισκευή χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία από εκπαιδευμένους τεχνίτες, οι οποίοι επαναφέρουν τη λαμαρίνα στην αρχική της κατάσταση σε χρόνο που διαρκεί από 10 λεπτά έως και 2 ώρες . Ο τεχνίτης, με ειδικό φωτισμό, τοποθετεί το κατάλληλο εργαλείο εσωτερικά ή εξωτερικά του χτυπήματος με ακρίβεια και πιέζοντάς το, το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση, χωρίς να προκληθεί ζημιά στο χρώμα. Το κυριότερο είναι πως αυτή η τεχνική είναι οικονομική, δε χρειάζεται σφυρηλάτηση ή στοκάρισμα και βάψιμο που συνήθως βγάζει διαφορά στην απόχρωση.
        Τα πλεονεκτήματα της μεθόθου P.D.R.
        • Ταχύτητα
        • Οικονομία
        • 100% ποιότητα επισκευής
        • Δεν επηρεάζεται η εργοστασιακή βαφή και η εγγύηση του χρώματος
        • Το αυτοκίνητό σας δεν χάνει την μεταπωλητική του αξία
        • Πρόκειται για φιλική προς το περιβάλλον επισκευή

        Φώτα που αστράφτουν

        Η συντήρηση των φαναριών προσφέρει οικονομία, ασφάλεια και βελτίωση στην εμφάνιση του αυτοκινήτου σας.

        Η συντήρηση των φαναριών προσφέρει οικονομία, ασφάλεια και βελτίωση στην εμφάνιση του αυτοκινήτου σας.

          Για πιο λόγο να αγοράσεις καινούρια φανάρια όταν μπορείς να καθαρίσεις τα παλιά και να μοιάζουν καινούρια; Οικονομικά και γρήγορα ένας ειδικός μπορεί να το πράξει αυτό για εσάς, αποφεύγοντας το κόστος της αντικατάστασής τους με νέα φανάρια, που είναι πολλές φορές υπερβολικό, ειδικά στα φανάρια νέας τεχνολογίας Xenon - Bi-Xenon. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα εμπρός φανάρια του οχήματός σας ταλαιπωρούνται από τον ήλιο, τη θερμότητα που αποβάλουν όταν είναι αναμμένα, τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος και την υγρασία. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα μετά από μερικά χρόνια να κιτρινίζουν και να μην αποδίδουν το 100% της φωτεινότητάς τους. Επίσης είναι και θέμα ασφάλειας καθώς η οδήγηση κατά τις νυχτερινές ώρες ή σε συνθήκες με περιορισμένη ορατότητα γίνεται δυσκολότερη και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Συνεπώς η συντήρηση των φαναριών είναι μια οικονομική λύση, που επιπλέον βελτιώνει την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου σας και αυξάνει την μεταπωλητική του αξία.

          Γυάλισμα και προστασία χρώματος

          Δίσκος Φινιρίσματος 
Trizact 150mm για λείανση.

          Δίσκος Φινιρίσματος Trizact 150mm για λείανση.

          Χονδρή αλοιφή 3M Fast Cut Plus για «κόψιμο» γραμμών.

          Χονδρή αλοιφή 3M Fast Cut Plus για «κόψιμο» γραμμών.

          Ψιλή αλοιφή 3Μ 
Extrafine Plus για γυάλισμα.

          Ψιλή αλοιφή 3Μ Extrafine Plus για γυάλισμα.

          Αλοιφή κερί 3Μ Rosa για κέρωμα  και προστασία.

          Αλοιφή κερί 3Μ Rosa για κέρωμα και προστασία.

          • Δίσκος Φινιρίσματος 
Trizact 150mm για λείανση.
          • Χονδρή αλοιφή 3M Fast Cut Plus για «κόψιμο» γραμμών.
          • Ψιλή αλοιφή 3Μ 
Extrafine Plus για γυάλισμα.
          • Αλοιφή κερί 3Μ Rosa για κέρωμα  και προστασία.

          Η 3Μ και η MeguiarΆs προτείνουν ειδικά προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου για επαγγελματική, αλλά και οικιακή χρήση, ώστε το αυτοκίνητό σας να διαθέτει λαμπερό και αστραφτερό χρώμα, χωρίς σημάδια και γρατζουνιές.


          Το σύστημα Επιδιόρθωσης και Γυαλίσματος βαφής ColourCode της 3Μ, αποτελεί την κορυφαία επιλογή των επαγγελματιών διότι προσφέρει συγκριτικά υψηλής ποιότητας με απλά βήματα ενώ επιτρέπει την εύκολη αναγνώριση των προϊόντων για κάθε βήμα μέσω της χρωματικής κωδικοποίησης. Το σύστημα αυτό αποτελείται από επαγγελματικές αλοιφές, γούνες, σφουγγάρια και αξεσουάρ ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για όλους τους τύπους βαφών. Η κορυφαία ποιότητα και η ευκολία χρήσης του συστήματος ColourCode, εξασφαλίζει πάντα τέλεια αποτελέσματα και συνδυάζεται άριστα με το νέο επαγγελματικό ηλεκτρικό αλοιφαδόρο της 3Μ. Επιλέξτε για κάθε βήμα την αλοιφή με το χαρακτηριστικό χρώμα και χρησιμοποιήστε το κατάλληλο αξεσουάρ με το αντίστοιχο χρώμα.
          Για Αφαίρεση Γρατζουνιών & Γυάλισμα:
          Για να αφαιρέσετε γρατσουνιές και ολογράμματα, η MeguiarΆs προτείνει να χρησιμοποιείστε την αλοιφή Ultimate Compound. Αυτό το προϊόν χάρη στην νέα τεχνολογία μικρο-λειαντικών κόκκων, απομακρύνει επίμονες ατέλειες στην επιφάνεια του χρώματος, ενώ γυαλίζει την επιφάνεια με υψηλό φινίρισμα. Η αλοιφή Ultimate Compound είναι η τέλεια λύση για να προετοιμάσετε την επιφάνεια του χρώματος αυτοκινήτου για το αγαπημένο σας κερί της MeguiarΆs. Όταν χρησιμοποιείτε την αλοιφή MeguiarΆs Ultimate Compound, εργαστείτε αντίθετα με την κατεύθυνση της γρατσουνιάς και σε ευθείες επικαλυπτόμενες γραμμές. Πριν να επέμβετε πάνω σε μια γρατσουνιά, δοκιμάστε απλά με το νύχι αν μπορεί να απομακρυνθεί. Αν το νύχι σκοντάφτει στην γρατσουνιά, τότε πιθανότατα το ελάττωμα πρέπει να αφαιρεθεί με χρήση εργαλείου από επαγγελματία. Οι μικρές ατέλειες κάτω από την επιφάνεια του χρώματος, όπως επίμονες οξειδώσεις, στίγματα, σημάδια και γρατσουνιές, μπορούν να αφαιρεθούν με ασφάλεια χρησιμοποιώντας τις αλοιφές MeguiarΆs ScratchX™ 2.0, Swirl Remover ή Ultimate Compound, δίνοντας άψογο φινίρισμα πριν το γυάλισμα και το κέρωμα.
          Κέρωμα και Προστασία:
          Η εφαρμογή του κεριού Ultimate Wax παρέχει προστασία έναντι οξείδωσης, διάβρωσης, UV ακτινοβολίας και φθορά της επιφάνειας. Ξεκινώντας από το καπό του αυτοκινήτου, απλώστε το κερί πάνω στο αντίστοιχο σφουγγάρι. Μιά μικρή ποσότητα προϊόντος στο μέγεθος μικρού νομίσματος είναι αρκετό για να καλύψει μισό καπό στα περισσότερα αυτοκίνητα. Το κερί Ultimate Wax μπορεί να χρησιμοποιηθεί περιοδικά ως κερί συντήρησης. Για να διατηρήσετε το φινίρισμα ανάμεσα στα πλυσίματα του αυτοκινήτου, χρησιμοποιήστε το σπρέι τακτικής συντήρησης MeguiarΆs Ultimate Quik Detailer με πανί μικροϊνών, για να αφαιρέσετε ελαφριές βρωμιές, δαχτυλικά αποτυπώματα και ρύπους. Ελαφρώς ψεκάστε με το σπρέι πάνω στο πάνελ αυτοκινήτου, διπλώστε το πανί μικροϊνών στα 4 και σκουπίστε την επιφάνεια για να απομακρύνετε τους ρύπους. Επίσης ξεκινήστε την εργασία, αφού πρώτα έχετε βγάλει από πάνω σας οποιοδήποτε κόσμημα ή ρολόι προς αποφυγή πρόκλησης γρατζουνιών.

          Κοινοποίησέ το »