Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
ΚΤΕΟ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

ΚΤΕΟ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ως απαραίτητη προϋπόθεση για την κυκλοφορία ενός οχήματος τίθεται πάντα, ότι αυτό βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και υπεύθυνα γι αυτό είναι τα δημόσια, αλλά και τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

ΠΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - FRIGO PLUS
ΔΡΟΣΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

Γιατί είναι σημαντικό το ΚΤΕΟ...

Η κατάσταση του στόλου των οχημάτων που υπάρχει σε μια χώρα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη Δημόσια Ασφάλεια, αλλά και με την προστασία του περιβάλλοντος. Στο κάθε όχημα προκαλούνται ποικίλες φθορές, οι οποίες επιδιορθώνονται με την περιοδική συντήρηση, που πολλές φορές δε γίνεται όπως ενδείκνυται από μεγάλη μερίδα των ιδιοκτητών. Τα κενά που δημιουργούνται από την έλλειψη συντήρησης έρχονται να καλύψουν και να επισημάνουν τα ΚΤΕΟ. Ο κάθε ιδιοκτήτης οφείλει να περνά το όχημα περιοδικό τεχνικό έλεγχο στα τέσσερα χρόνια από την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, ενώ μετά το συγκεκριμένο διάστημα, μειώνεται στα δύο χρόνια.

Πρέπει να ξέρετε ότι...

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ, αν το όχημα δεν έχει περάσει Τεχνικό Έλεγχο ΚΤΕΟ μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, αυτό αποτελεί τροχαία παράβαση και τιμωρείται με πρόστιμο 400 ευρώ.

Κάρτα καυσαερίων

· Κάθε ΙΧ αυτοκίνητο πρέπει να είναι εφοδιασμένο με μια έγκυρη ΚΕΚ
· Η υποχρέωση αυτή ξεκινάει ακριβώς 1 χρόνο μετά την ημερομηνία 1ης άδειας του αυτοκινήτου
· Η μη συμμόρφωση στην παραπάνω υποχρέωση τιμωρείται από το Νόμο με πρόστιμο της τάξης των 150 ευρώ.

Τι ελέγχουν τα ΚΤΕΟ;

Σε κάθε περιοδικό Τεχνικό Έλεγχο οι τεχνικοί οφείλουν και πρέπει -σύμφωνα με το νόμο 44800/123 του 1985 και τις τροποποιήσεις του 2003 και 2004- να ελέγχουν το σύνολο των μερών του αυτοκινήτου. Αυτό συνεπάγεται ότι περιλαμβάνονται οι εξής τομείς: εκπομπές καυσαερίων, κινητήρας, κατάσταση αμαξώματος, υαλοπίνακες, φανάρια, πρόσθετα αξεσουάρ, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, θάλαμος επιβατών, σύστημα διεύθυνσης, συστήματα αναρτήσεων, ζώνες ασφαλείας, κ.ά.

Χρόνος και κόστος

Η διαδικασία του τεχνικού ελέγχου είναι γρήγορη και απλή. Το εξειδικευμένο προσωπικό έχει τη δυνατότητα να περάσει από τεχνικό έλεγχο ένα ΙΧ μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Όσον αφορά στο κόστος, είναι 50 ευρώ για τα επιβατικά αυτοκίνητα, ενώ για τα φορτηγά φτάνει στα 53 ευρώ.

Ποια είναι τα δικαιολογητικά

Για τα ΙΧ αυτοκίνητα, πρέπει οι ιδιοκτήτες να διαθέτουν τα ακόλουθα:
· ¶δεια κυκλοφορίας ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο
· Ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης αυτού που φέρει το όχημα
· Κάρτα ελέγχου καυσαερίων, εφόσον είναι σε ισχύ
· Δελτίο τεχνικού ελέγχου (στην περίπτωση που το όχημα έχει ξαναπεράσει από έλεγχο σε οποιοδήποτε ΚΤΕΟ)
· Σε περίπτωση που στο όχημα έχουν τοποθετηθεί αντηλιακές μεμβράνες, θα πρέπει να προσκομίζεται πιστοποιητικό του εγκαταστάτη
· Σε περίπτωση που έχουν αφαιρεθεί από την Τροχαία οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας, πρέπει να προσκομιστεί φωτοτυπία επικυρωμένη της αδείας κυκλοφορίας, καθώς επίσης και η κλήση που επιδόθηκε στο όχημα

Κοινοποίησέ το »