Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Κέρδη από δύο πλευρές

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Κέρδη από δύο πλευρές

16.754 Επισκέψεις στο άρθρο

Κερδίστε άμεσα και έμμεσα από την ανακύκλωση του οχήματός σας. Κερδίστε χρήματα μέσω της απόσυρσης που λήγει σύντομα, αλλά και ένα καθαρότερο περιβάλλον για εσάς και τους γύρω σας. Διαβάστε πως θα το κάνετε εύκολα και γρήγορα.

ILEP
SPECIAL ΡΕΚΤΙΦΙΕ

Η ανακύκλωση αυτοκινήτων είναι μια απαραίτητη διαδικασία για να αποσύρετε το όχημά σας και διεξάγεται μέσω του δικτύου της ΕΔΟΕ (Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος). Χωρίς κόπο και χωρίς να χρειαστεί να συνδιαλλαχθείτε με το Δημόσιο (Δ/ση Μεταφορών), το δίκτυο της ΕΔΟΕ θα αναλάβει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανακύκλωση του οχήματός σας, ώστε εσείς να απολαύσετε μόνο τα οφέλη της. 

Ανακυκλώνεται και το αυτοκίνητο…
Μπορεί στους περισσοτέρους η ανακύκλωση να έχει συνδεθεί με το χαρτί, το γυαλί και το αλουμίνιο, ωστόσο γίνεται και για οχήματα, όπου περιλαμβάνονται τόσο τα ελαστικά, όσο και τα λιπαντικά. Μάλιστα, στον κλάδο της ανακύκλωσης οχημάτων, έχουν γίνει αρκετά και σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΠΔ 116/2004 ΦΕΚ 81Α και την Οδηγία 53/2000 της ΕΕ, η ανακύκλωση των παλαιών οχημάτων, επιβάλλεται να γίνεται βάσει αυστηρών περιβαλλοντικών προδιαγραφών. Για το σκοπό αυτό τον Ιανουάριο του 2004 ιδρύθηκε από τους εθνικούς εισαγωγείς-αντιπροσώπους αυτοκινήτων η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με την ονομασία Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος. Η ΕΔΟΕ αποτελεί το μοναδικό εγκεκριμένο από το ΥΠΕΧΩΔΕ σύστημα ανακύκλωσης αυτοκινήτων, (Αρ. Έγκρισης 105136 ΦΕΚ907Β/2004). Μέχρι σήμερα η ΕΔΟΕ δραστηριοποιείται σε 35 Νομούς της χώρας συμπεριλαμβανομένων των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης. 
Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, δεν είναι εφικτή η διαγραφή ενός αυτοκινήτου, ακόμη και αν καταθέσετε τις πινακίδες του, εφόσον δεν το ανακυκλώσετε, ενώ η διαδικασία θα πρέπει να γίνεται πριν τις 20 Δεκεμβρίου κάθε έτους, ώστε να μη χαρακτηρίζεται εκπρόθεσμη η αποταξινόμηση. 
Τα χαρτιά που θα χρειαστείτε για την ανακύκλωση
Για την ανακύκλωση ενός οχήματος θα χρειαστείτε:
- ¶δεια κυκλοφορίας του οχήματος
- Πινακίδες του οχήματος 
- Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο παραδίδοντος 
- Θεωρημένη εξουσιοδότηση (σε περίπτωση που το όχημα παραδίδεται από εκπρόσωπο του νόμιμου ιδιοκτήτη)

Κοινοποίησέ το »

Αφού μαζέψετε τα διακαιολογητικά

Αφού μαζέψετε τα διακαιολογητικά

    Το ΟΤΚΖ (Όχημα Τέλος Κύκλου Ζωής), μπορεί να παραδοθεί σε εγκεκριμένα κέντρα συλλογής και επεξεργασίας τα οποία έχουν σύμβαση με την ΕΔΟΕ και φέρουν το ανάλογο λογότυπο, είτε πρόκειται για κέντρα συλλογής είτε για κέντρα επεξεργασίας. Με την παράδοση, θα σας δοθεί κάποια βεβαίωση, αφού πρώτα παραδώσετε τα έγγραφα που συνοδεύουν το αυτοκίνητο σας (άδεια, πινακίδες, κτλ.). Αφού παραδώσετε το αυτοκίνητο σας, η εταιρεία ανακύκλωσης σας παραχωρεί το πιστοποιητικό καταστροφής, με το οποίο αποδεικνύεται ότι το αποταξινομήσατε. Το έγγραφο αυτό σας αποστέλλεται ταχυδρομικώς μετά από 8 ημέρες και αναγράφει τα στοιχεία του κέντρου της Ε.Δ.Ο.Ε. που το δώσατε, με την απαραίτητη σφραγίδα γνησιότητας της εταιρείας. Αυτό το χαρτί χρησιμοποιείται και για την απόσυρση, το λεγόμενο «αποσυρόχαρτο». 


    Προλάβετε πριν τις 20 Δεκεμβρίου
    Η 20/12/2015 είναι μια κομβική ημερομηνία, αφού μετά τις 20/12 για όποιο παλαιό αυτοκίνητο οδηγείται σε κάποιο εκ των κέντρων ανακύκλωσης της χώρας, δεν θα ισχύει το όφελος της απόσυρσης, για αγορά νέου. Αυτό σημαίνει ότι όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει τώρα καινούργιο αυτοκίνητο, θα πρέπει να πάρει γρήγορες αποφάσεις εάν θέλει να επωφεληθεί από την απόσυρση. Τονίζουμε ότι ακόμη και εάν κάποιος έχει στα χέρια του το χαρτί της απόσυρσης, θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει μόνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 όπως ορίζει ο νόμος, αφού μετά θα του είναι εντελώς άχρηστο. 

    Κέρδος έως 2.800 ευρώ

    Κέρδος έως 2.800 ευρώ

      Σύμφωνα με το ισχύον μέτρο της απόσυρσης, εφόσον έχετε το «αποσυρόχαρτο» μπορείτε να αγοράσετε καινούριο αυτοκίνητο με έκπτωση που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 2.800 ευρώ, ποσό που έχει οριστεί ως το ανώτατο όφελος από απόσυρση και ισχύει για αυτοκίνητα από 1.600-2.000 κ.εκ. Να αναφέρουμε πάντως πως η έκπτωση, κατά μέσο όρο στα best sellers της αγοράς, είναι λίγο παραπάνω από 1.000 ευρώ. ¶μεσο κέρδος πάντως υπάρχει και για όσους δεν επιθυμούν την αγορά νέου οχήματος, αφού στην αγορά θα βρείτε εταιρείες ανακύκλωσης που μπορούν να ανακυκλώσουν το αυτοκίνητό σας με άμεσο κέρδος για εσάς ακόμη και έως 500 ευρώ (ανεξάρτητα μάλιστα και με το σε τι κατάσταση βρίσκεται). Αυτό γίνεται καθώς σύμφωνα με τον Νόμο οι εταιρείες ανακύκλωσης μπορούν να «εμπορευτούν την απόσυρση».

      Ανακύκλωση οχημάτων στην Β. Ελλάδα από την ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε.

      Ανακύκλωση οχημάτων στην Β. Ελλάδα από την ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε.

        Ο ιδιοκτήτης ενός παλιού αυτοκινήτου που δεν χρησιμοποιείται ή είναι ασύμφορο προς επισκευή μπορεί να το ανακυκλώσει έχοντας οφέλη τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά.
        Με την ανακύκλωση του παλιού αυτοκινήτου ο ιδιοκτήτης μπορεί να έχει όφελος το οποίο εξαρτάται από την μάρκα ,την κατάσταση καθώς και την παλαιότητα του οχήματος . Επιπροσθέτως, απαλλάσσεται μόνιμα από τα τέλη κυκλοφορίας και την κατοχή του.
        Η ανακύκλωση ενός οχήματος έχει ιδιαίτερη περιβαλλοντολογική σημασία. Τα οφέλη από την ανακύκλωση ενός οχήματος είναι αφενός η απελευθέρωση χώρων στάθμευσης και αφετέρου η επαναχρησιμοποίηση ανταλλακτικών και μετάλλων που εμπεριέχονται σε κάθε όχημα. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείται η κατανάλωση ενέργειας καθώς και η μη εξόρυξη των ανανεώσιμων ορυκτών και εν τέλει, βοηθώντας έμπρακτα στην προστασία του περιβάλλοντος.
        Η εταιρεία ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΕ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης αυτοκινήτων αλλά και των λοιπών δραστηριοτήτων της στον τομέα της ανακύκλωσης μετάλλων και βιομηχανικών απόβλητων.
        Η ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΕ λειτουργεί, στη Θεσσαλονίκη από το 2005, κέντρο ανακύκλωσης οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους (ΟΤΚΖ) εξουσιοδοτημένο από τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης οχημάτων στην Ελλάδα, την ΕΔΟΕ (Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος). Η πολυετής εμπειρία μας στον χώρο της ανακύκλωσης είναι η καλύτερη εγγύηση για την εξυπηρέτηση του ιδιώτη που θα αποφασίσει να ανακυκλώσει το όχημα του. Προσφέρουμε δωρεάν εκτίμηση της αξίας του οχήματος σας, δωρεάν μεταφορά του στις εγκαταστάσεις μας, και γρήγορη και αποτελεσματική διεκπεραωση της διαγραφής σας με το μεγαλύτερο δυνατόν όφελος.
        Γιώργος Μήλτσιος
        Υπεύθυνος Διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ)

        Κοινοποίησέ το »