Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Καθάρισε τον κινητήρα σου!

Καθάρισε τον κινητήρα σου!

3 979 Επισκέψεις στο άρθρο

Δες τώρα πως καθαρίζοντας μόνος σου τον κινητήρα σου θα εξοικονομήσεις χρήματα, ενώ παράλληλα θα κάνεις σωστή δουλειά αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής του.

Φρόντισε τα ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά μέρη να είναι καλυμμένα

Κοινοποίησέ το »


Ως γνωστόν, το νερό μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό σύστημα του αυτοκινήτου.

Γι αυτό είναι σημαντικό, πριν κάνεις το οτιδήποτε, να σκεπάσεις σημεία όπως η μπαταρία, η μονάδα του ABS, το κουτί με τις ασφάλειες του ηλεκτρικού κυκλώματος, αλλά και οι επαφές των καλωδίων με τα μπουζί.

Ιδανικό για να καλυφθούν τα μέρη αυτά του κινητήρα, είναι το πλαστικό κάλυμμα για τα μαλλιά, όπως αυτό που χρησιμοποιούν στα κομμωτήρια. Έχει ελαστική περίμετρο και αγκαλιάζει το σημείο στο οποίο εφαρμόζεται.

«Φύσηξε» με πεπιεσμένο αέρα για να απομακρύνεις όποιο ξένο σώμα υπάρχει γύρω από τον κινητήρα 

Αφού έχεις σκεπάσει όλα τα ευαίσθητα μέρη, πρέπει να απομακρύνεις με το χέρι όποιο ξένο σώμα υπάρχει στην περιοχή του κινητήρα, όπως ξερά φύλλα κ.λ.π. Χρησιμοποιώντας το μηχάνημα πεπιεσμένου αέρα, που θα βρεις σε όλα τα βενζινάδικα, αλλά και σε καταστήματα που πωλούν εργαλεία και μηχανολογικό εξοπλισμό, φύσηξε όλη την περιοχή. Θα δεις ότι θα απομακρυνθεί αρκετά μεγάλο μέρος της σκόνης, που καλύπτει τον κινητήρα.

Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις κουβά με σαπούνι και σφουγγάρι αντί για νερό με πίεση.

Με καθαρό νερό και σφουγγάρι σε έναν κουβά, ρίξε μικρή ποσότητα υγρού καθαρισμού πιάτων. Αφού κάνεις λίγη σαπουνάδα, πέρασε αργά και προσεκτικά όλες τις επιφάνειες του κινητήρα, τις τσιμούχες, ακόμη και τα καλώδια. Αφησε λίγη ώρα να περάσει, ώστε το σαπούνι να μαλακώσει το χώμα και τη σκόνη.Με ένα καθαρό πανί, καλά βρεγμένο, πέρασε πάλι από όλες τις επιφάνειες που σαπούνισες πριν. Αν χρειαστεί, γέμισε τον κουβά με καθαρό νερό και επανάλαβε τη διαδικασία πολλές φορές, μέχρι να απομακρυνθεί η βρωμιά. Όπου αυτή επιμένει, μη φοβηθείς να τρίψεις ελαφρά την επιφάνεια.

Το νερό με πίεση που θα βρεις στα βενζινάδικα, μπορεί να προκαλέσει αρκετές βλάβες στον κινητήρα. Γι αυτό καλό είναι να αποφεύγεις τη χρήση του.

Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις νερό σε ένα μικρό ψεκαστήρι για χρήση σε κήπο και να ξεπλύνεις έτσι τον κινητήρα. Αυτό ψεκάζει μικρές ποσότητες και σε συγκεκριμένα σημεία που εσυ στοχεύεις.

Μπορείς να γλιτώσεις έως και  40 ευρώ

Το πλύσιμο του κινητήρα σε βενζινάδικο ή σε κατάστημα που κάνει βιολογικό καθαρισμό κοστίζει από 10 έως και 40 ευρώ. Αν μάθεις σωστά να το κάνεις μόνος σου, τότε γλιτώνεις αρκετά χρήματα. Προσοχή, όμως, γιατί αν κάνεις κάτι λάθος και βρέξεις κάποιο μέρος από τα ηλεκτρικά, τότε η ζημιά που θα προκληθεί, θα σε επιβαρύνει σημαντικά οικονομικά.

Κοινοποίησέ το »