Παρουσίαση

Van
Αποστολή στη Γερμανία για το νέο Opel Movano
Μεταβάλλοντας τις ισορροπίες
Διαβάστηκε από 8658 αναγνώστες
Μπορεί η εμπορική πορεία του Opel Movano στην ελληνική αγορά να μην ήταν η βέλτιστη δυνατή (από το 1999 όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε), ωστόσο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τα έχει καταφέρει θαυμάσια! Η έλευση όμως της νέας γενιάς του μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να αλλάξει άρδην τα δεδομένα της κατηγορίας, καθώς το γερμανικό μοντέλο δεν υπολείπεται πλέον πουθενά σε σχέση με τους κορυφαίους ανταγωνιστές του.
Το νέο Opel Movano θα προσφέρεται σε εκδόσεις με πολλαπλά μήκη αμαξώματος, μεταξονίου, κίνηση και στον πίσω άξονα, καθώς και με τρία διαφορετικά ύψη οροφής.
Με μια ματιά
•Μετάδοση της κίνησης και στον πίσω άξονα
• Νέοι κινητήρες 2,3 λίτρων με ισχύ έως 146 ίππων
• Νέα σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού
• Πληρέστατος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας
• Τέσσερα μήκη αμαξώματος, τρία μεταξόνια και τρία ύψη οροφής
H πρώτη γενιά του Movano παρουσιάστηκε το 1999, μια χρονιά ορόσημο για την Opel, δεδομένων των εορτασμών για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυσή της. Έκτοτε, περισσότερα από 167.000 οχήματα πωλήθηκαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ το 2004 υποβλήθηκε σε ένα εκτεταμένο facelift. Χάρη στην πολύ καλή ποιότητα κατασκευής του, στα αξιόπιστα μηχανικά μέρη και στις μεγάλες μεταφορικές του δυνατότητες, το Movano έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη μιας μεγάλης μερίδας επιχειρήσεων. Ωστόσο, η δεύτερη γενιά αναμένεται να θέσει σε νέα βάση το ενδιαφέρον της αγοράς για το γερμανικό ελαφρύ επαγγελματικό μοντέλο, καθώς σε σχέση με τον προκάτοχό της εμφανίζεται βελτιωμένη ουσιαστικά σε όλους τους τομείς. Με μεικτό βάρος που ανέρχεται έως και τους 4,5t., χώρο φόρτωσης με ωφέλιμο μήκος έως 4,4 μ., όγκο έως 17,0 κ.μ. και δυνατότητα μεταφοράς φορτίων βάρους έως και 2,5t., το Opel Movano 2ης γενιάς θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 300 διαφορετικές εκδόσεις. Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η Opel, το κορυφαίο σε διαστάσεις και μεταφορικές δυνατότητες επαγγελματικό της θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό μέσα στον Απρίλιο και συγκεκριμένα στο Διεθνές Σαλόνι Επαγγελματικών οχημάτων του Μπέρμιγχαμ στη Μ. Βρετανία. Η εμπορική πορεία ορισμένων εκ των εκδόσεών του θα ξεκινήσει στις διάφορες αγορές της ΕΕ μέσα στο καλοκαίρι, ενώ μέχρι το τέλος του 2010 θα ακολουθήσει και το λανσάρισμα των υπολοίπων. Στόχος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ο διπλασιασμός του μεριδίου της επί του συνόλου της αγοράς μέσα στην επόμενη τριετία, δεδομένης πάντα και της δύσκολης χρηματοπιστωτικής συγκυρίας. Δεδομένης της πλήρους αναβάθμισης που το νέο Movano έχει να επιδείξει σε όλους σχεδόν τους τομείς, η δικαίωση των προσδοκιών της πρέπει να θεωρείται μάλλον δεδομένη.

 
 Αποστολή στη Γερμανία για το νέο Opel Movano
Νέα σχεδίαση, μεγαλύτερες διαστάσεις, πολυάριθμες ευκολίες
Χώρος φόρτωσης με μήκος έως 4,4 μ. και όγκο έως 17,0 κ.μ.
Άνετο, ασφαλές και προβλέψιμο στο δρόμο
Νέα «καρδιά» 2,3 λίτρων, με ισχύ έως 146 ίππων