Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα «πασπαρτού» των μεταφορών

17.993 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2012)

Στην κατηγορία των ελαφρών φορτηγών με μεικτό από 3,5- 8,0t. συγκαταλέγεται μια πληθώρα οχημάτων που μπορούν να καλύψουν με άνεση, τόσο τις αστικές διανομές όσο και τη μεταφορά προϊόντων στην επαρχία. Ευέλικτα, με μικρές διαστάσεις, αλλά εξαιρετικές μεταφορικές δυνατότητες, τα οχήματα που ακολουθούν καταφέρνουν να ανταποκριθούν σε μια τεράστια γκάμα ετερόκλητων χρήσεων.

Στα αμιγώς «ελαφρά φορτηγά» με μεικτό βάρος από 3,5- 8,0t., συγκαταλέγονται αρκετά –διαφορετικού τύπου- οχήματα που κατά κύριο λόγο έχουν να επιδείξουν μια εξαιρετική αναλογία μεταξύ του συνολικού βάρους τους και του ωφέλιμου φορτίου που μπορούν να μεταφέρουν αλλά και του συνολικού μήκους του αμαξώματος τους σε σχέση με τον ωφέλιμο χώρο επί του πλαισίου που είναι διαθέσιμος για την τοποθέτηση καρότσας (ανοικτής ή κλειστής), αλλά και πάσης φύσεως υπερκατασκευών.
Παράλληλα όμως, τα συγκεκριμένα οχήματα επιβάλλεται να είναι εύκολα στη χρήση κατά τη κίνηση εντός της πόλης (π.χ. αστικές διανομές) αλλά και άνετα και ασφαλή εκτός αυτής (κλειστοί αυτοκινητόδρομοι). Φυσικά, το περιορισμένο κόστος χρήσης και συντήρησης και εδώ, περιλαμβάνονται στις βασικές προδιαγραφές, ενώ το ίδιο ισχύει για το κόστος αγοράς τους.
Στις σελίδες που ακολουθούν σας παρουσιάζουμε τους κυριότερους εκπροσώπους της εν λόγω κατηγορίας οχημάτων που προσφέρονται στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα δεν πρέπει να λησμονούμε πως και αρκετά ακόμα μοντέλα προσφέρονται σε εκδόσεις με μεικτό βάρος εντός των ορίων που θέσαμε.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των «μικρότερων- ελαφρύτερων» Ford Transit, Mercedes-Benz Sprinter, Opel Movano και VW Crafter που διαθέτουν εκδόσεις με μεικτό βάρος και άνω των 3,5t. αλλά και οχημάτων όπως τα DAF LF, Nissan Atleon κ.ά. που είναι διαθέσιμα και σε εκδόσεις με μεικτό βάρος λιγότερο των 8,0t.

Τα ελαφρά φορτηγά με μεικτό έως 8,0t.
Μοντέλο Μεικτό βάρος (t.)
Isuzu N-Series 3,5- 8,0
Iveco Daily 3,2- 7,2
Mercedes-Benz Vario 6,0- 7,5
Mitsubishi Fuso Canter 3,5- 7,5
Nissan Cabstar 3,5- 4,5
Renault Maxity 2,8- 7,0