Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η ANEK LINES ηγείται του έργου «Synthesis» στο πλαίσιο του προγράμματος Marco Polo II της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πράσινες» μέθοδοι μεταφοράς από ANEK LINES

2.187 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2012)

Η ANEK LINES και η κοινοπραξία της οποίας ηγείται, παρουσίασαν στα Χανιά τα στοιχεία του νέου προγράμματος «Synthesis» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Marco Polo ΙΙ» όπου και ανήκει.

Σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ANEK LINES στα Χανιά, παρουσία αυτοκινητιστών, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Λιμενικών αρχών καθώς και εκπροσώπων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι εκπρόσωποι της ναυτιλιακής εταιρείας καθώς και οι εταίροι της στην κοινοπραξία ελληνικών και ιταλικών επιχειρήσεων, παρουσίασαν τα στοιχεία του έργου «Synthesis» που τους ανατέθηκε μετά την πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα «Marco Polo II», της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2010.
Σκοπός του προγράμματα Marco Polo II είναι η μείωση της κυκλοφορίας στους δρόμους και η προώθηση «πράσινων» μεθόδων μεταφοράς για τα φορτία που διακινούνται στην ευρύτερη επικράτεια της ΕΕ.
Το έργο «Synthesis», μέσα από τέσσερις κύριες δράσεις εφαρμογής, θα παρέχει καινοτόμα μαθήματα –εν πλώ- σε εμπλεκόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα και θα δημιουργήσει συγκεκριμένα «Δίκτυα Επικοινωνίας και Μάθησης» μέσω των οποίων θα προωθηθούν οι πράσινες μεταφορές στην Αδριατική και την Ανατολική Μεσόγειο, μέσα από την δημιουργία και υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών μεταφοράς.
Για την διάδοση των αποτελεσμάτων έχει δημιουργηθεί η ιστοσελίδα www.synthesis-project.gr ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις Τύπου και εκδηλώσεις σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Πειραιά και Ανκόνα.
Σύμφωνα με τα όσα ευελπιστούν οι εμπνευστές του, τα οφέλη από το έργο «Synthesis» αφορούν:

-Στην περαιτέρω βελτίωση τω υπηρεσιών από τους εμπλεκόμενους φορείς της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Αδριατική θάλασσα.
-Στην αύξηση της ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον και την ασφάλεια στις μεταφορές.
-Στη δημιουργία προτάσεων για βελτίωση των υποδομών στην Αδριατική.
-Στη διερεύνηση των αναγκών για περαιτέρω επενδύσεις.
Πληροφοριακά αξίζει να σημειώσουμε πως το Έργο «Synthesis» αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2013 και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ κατά 50%.